ORIGINALS

Ποιον θα έχει καλεσμένο το 2047 μ.Χ ο Σπύρος Παπαδόπουλος

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2047 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτές είναι οι κυριότερες ειδήσεις της.

1.
Έναν ιδιαίτερο καλεσμένο θα έχει στην αποψινή του εκπομπή το γεροντάκι που δεν λέει με τίποτα να σταματήσει να μπεκροπίνει μαγνητοσκοπημένα στην τηλεόραση, πιο γνωστός με το όνομα ‘Σπύρος Παπαδόπουλος’. Στις 21.00, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον μεγάλο Stan για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, μετά από την εκτόξευση της καριέρας του και της αλητείας του στο εξωτερικό, το 2021. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα τραγουδήσει τις μεγάλες του επιτυχίες στο “Στην υγειά μας ρε παιδιά, άντε πάμε, ένα ποτηράκι ακόμα μωρέ, γεια μας λέμε, 2047 φτάσαμε, λίγο ακόμη έμεινε” και αναμένεται να ΜΑΓΕΨΕΙ όσους κακομοίρηδες ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ θα μείνουν μέσα. Περαστικά σας.

2.
Θύμα κλοπής από αγνώστους έπεσε την Τετάρτη ο εγκέφαλος του πρώην Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φυλασσόταν στο Μητροπολιτικό Μουσείο Εγκεφάλων και Νοητικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης από το 2037. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για να βρουν τους δράστες, όχι κανά γρήγορο, μη φανταστείς, έτσι χαλαρό, με το πάσο τους, κάτι σαν τζόκινγκ για να καταλάβεις… Ποιος νοιάζεται έτσι κι αλλιώς; Να θυμίσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που άγνωστοι κλέβουν το μικροσκοπικό πορτοκαλί μυαλό του, προφανώς για να το μελετήσουν ή να το κανιβαλήσουν, αναλόγως την όρεξη. Η πρώτη συνέβη το 2019, όταν ο Τραμπ βρισκόταν ακόμη εν ζωή, με τον ίδιο να αντιλαμβάνεται την κλοπή πολλούς μήνες αργότερα.

3.
Στην πολιτική αποκατάσταση της Λιάννας Κανέλη προχώρησε η 95η ολομέλεια του ΚΚΕ, 26 χρόνια μετά την δημόσια αποκήρυξη της δράσης της. Η πρώην βουλευτίς, υπενθυμίζουμε ότι διαγράφηκε, όταν εθεάθη στο ΟΑΚΑ να παρακολουθεί ευρωματσάκι του ΠΑΟ, ενώ την ίδια στιγμή, λίγα μόλις χιλιόμετρα πιο μακριά, οι σύντροφοί της πάλευαν σκληρά για τον σοσιαλισμό. Η ίδια παραδέχτηκε ότι όντως έλειπε απ’ το τσιπουράδικο που είχαν κανονίσει να πάνε 5 ηγετικά στελέχη του κόμματος και ζήτησε συγγνώμη δημοσίως, χωρίς ωστόσο να συγκινήσει τις παγωμένες καρδιές τους. Με τον καιρό όμως ξεπάγωσαν. ‘Γκλόμπαλ Γουόρμινγκ’ το λένε. Καλώστηνα πίσω το λοιπόν.

4.
Την πρόθεσή του να μη δικεκδικήσει για 5η τετραετία τον δήμο της Θεσσαλονίκης εξέφρασε κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο ‘Αντώνιος Κανάκης’, ο Αντώνης Κανάκης. Ο Μέγας Ύπατος της πόλης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τον υπηρέτησαν δουλικά τόσα χρόνια και ανήγγειλε ότι ξημερώνει μία νέα ημέρα για την πόλη Του, ακόμα και χωρίς την Αυτού Μεγαλειότητά Του. ‘Δεν τελειώνει ο κόσμος με την αποχώρησή μου”, είπε ο τεράστιος. “Αν και δεκάδες ειδικοί επιστήμονες διαφωνούν”, συνέχισε, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους μας. Κάνε Θεέ μου να υπάρχει και αύριο σύμπαν, ό,τι αξία και αν έχει χωρίς Αυτόν.

5.
Με το δεξί ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις ο Άρης, νικώντας 92-77 τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης Αγωνιστικής. Οι κλώνοι του Γιάννη Ιωαννίδη, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Γκάλη και τον Μιχάλη Μισούνοφ, νίκησαν τους κλώνους του Μπόσινταρ Μάλκοβιτς, με τον Χρήστο Μυριούνη να βρίσκεται σε κακή μέρα (ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ) και να μένει στους 4 πόντους. Στις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα, οι δύο κλώνοι προπονητές έμπλεξαν το εγκώμιο ο ένας του άλλου, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να εύχεται καλή επιτυχία στον Άρη για το ματς της Πέμπτης με την ομάδα ανδροειδών της Γιουγκομπλάστιχα.

6.
Συνελήφθη στο Παρίσι ο καταζητούμενος, Αρτέμης Σώρρας, και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας από την Interpol. Η ταυτότητα του Έλληνα κροίσου αποκαλύφθηκε όταν κατά τον έλεγχο του από ελεγκτή του μετρό, δήλωσε ότι το μηχάνημα δεν έβγαζε ρέστα από 5 εκατομμύρια ευρώ και έτσι προτίμησε να μη βγάλει εισιτήριο, αλλά να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά όλου του συρμού. Ωστόσο, όπως τόνισε αυτές οι συνομιλίες καθυστέρησαν, καθώς το γαλλικό κράτος κοιμάται… “ΚΟΙΜΑΤΑΙ”!!! Οι αστυνομικοί που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτόν τον ημίτρελο τύπο, ειδοποίησαν την Interpol, η οποία και τον συνέλαβε στο όνομα της κοινής λογικής και της ψυχικής υγείας. Σε περιμένουμε.

Σαν Σήμερα (αλλά πριν από πολύ καιρό)

Σαν σήμερα το 2024 γίνεται γνωστό ότι πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εκλέχτηκε ο Γιώργος Καμίνης και μάλιστα όχι εκείνο το έτος, αλλά ήδη από το μακρινό 2017. Η είδηση που πέρασε στα ψιλά εκείνη τη χρονιά, είχε περάσει ακόμα στα πιο ψιλά το 2017 με αποτέλεσμα κανείς να μη μάθει αν έγιναν ποτέ αυτές οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ή όπως τους άρεσε να το αποκαλούν τότε με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού, του ‘νέου δημοκρατικού φορέα’.

Ο Γιώργος Καμίνης σε ένα ξεσπασμά του το 2024, είχε δηλώσει σε τοπικό κανάλι Youtube, μπροστά σε 22 έκπληκτους θεατές: “Είμαι ήδη 7 χρόνια πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και ακόμα δεν μου έχει χτυπήσει την πόρτα του παιδικού μου δωματίου που έχω για γραφείο, ένας άνθρωπος να μου πει ‘συγχαρητήρια’. Οι δημοσιογράφοι με αγνοούν επιδεικτικά, το ίδιο και οι ψηφοφόροι. Τη μοναδική ‘εξυπηρέτηση’ που μου ζήτησαν από όταν εκλέχτηκα άρχων και κυρίαρχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν απ’ τη διαχειρίστρια να συμμετέχω σε μια μικρολαμογιά, σύμφωνα με την οποία θα υπερτιμολογούσαμε το συνεργείο απεντόμοσης και θα μοιράζαμε το κέρδος, 70% αυτή, 30% εγώ. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ μας; Ούτε καν ένας γέροντας δεν μπήκε στον κόπο να προφητεύσει κάτι εξωφρενικό για μένα, ώστε να με δω έστω στο εξώφυλλο της Ελεύθερης Ώρας. Δεν κατάλαβα; Δεν μπορώ να λάβω εγώ μυστικό μήνυμα από τον Πούτιν που θα μου χαρίζει τη μισή Τουρκία ή έστω έναν κόκκορα να τον κάνω με χυλοπίτες, να φάμε με τη γυναίκα μου, να αναλάβουμε λίγο; Σιγά το φαΐ”.

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Νοεμβρίου του 2024 και η πασοκική ζωή του τόπου θα τραυματιζόταν ανεπανόρθωτα.

 

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους του Σαββατοκύριακου 5-6 Νοεμβρίου.)