ORIGINALS

Το δαχτυλίδι του ‘Άρχοντα’ εντοπίστηκε κάπου στο Τέξας

Ένα παιδάκι κατηγορείται ότι κατέχει 'Το Ένα Δαχτυλίδι', το καμάρι του Σάουρον, το 'Χαμό του Ισίλντουρ'.

Το πιο σουρεαλιστικό της ημέρας μας έρχεται από τη Μέση Γη. Περίπου. Στην πραγματικότητα μας έρχεται από το Κέρμιτ του Τέξας. Εκεί, σε ένα από τα δημοτικά σχολεία της πόλης, δύο πιτσιρίκια έκαναν αυτό που κάνουν 15 φορές τη μέρα όλα τα πιτσιρίκια σε όλα τα δημοτικά σχολεία του κόσμου: πλακώθηκαν.

Κάποια στιγμή ο εννιάχρονος Jason Stewart άρχισε να της τρώει, οπότε επικαλέστηκε τις δυνάμεις του σκότους μπας και τη βγάλει καθαρή. Έδειξε το δάχτυλό του (όχι έτσι όπως νομίζεις), στο οποίο προφανώς φορούσε μια ρέπλικα του ‘Ενός’ και απείλησε τον συμμαθητή του ότι θα τον εξορίσει για πάντα στα ορυχεία της Μόρντορ, ν’ ακούει καθημερινά την γκρίνια του Σάουρον.

Ο συμμαθητής ψάρωσε και υποχώρησε. Ας πούμε ότι αυτό δεν είναι και τόσο φοβερό. Στο Κέρμιτ του Τέξας, μπορεί τα παιδάκια να φοβούνται ακόμα τον Σάουρον (και καλά κάνουν, απαίσιος είναι). Το φοβερό είναι ότι το δικό μας παιδί, ο Jason Stewart έφαγε αποβολή. Το σχολείο τον απέβαλε με τη δικαιολογία ότι ‘απείλησε τη ζωή’ του συμμαθητή του και – ακόμα χειρότερα – επειδή αυτές οι απειλές ‘είχαν τρομοκρατική χροιά’.

Το περιστατικό είναι εξίσου αστείο και θλιβερό. Ο πατέρας του Jason, πάντως, το αντιμετώπισε ψύχραιμα και με όσο χιούμορ αντέχουν οι άνθρωποι στο Κέρμιτ του Τέξας. Όταν κλήθηκε να καταθέσει υπέρ του γιου του, δήλωσε το εξής: “Σας διαβεβαιώνω ότι ο γιος μου δεν διαθέτει τις μαγικές δυνάμεις που απαιτούνται για την εξαφάνιση ενός παιδιού. Ακόμα κι αν τις είχε, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα έφερνε πίσω τον φίλο του”.

γΆξιος. Ούτε ο Γκάνταλφ δεν θα έδινε πιο σοφή απάντηση.