PUBLI

Το PIERCE αποδεικνύει εμπράκτως ότι: Υποτροφίες υπάρχουν

Με μότο “Non ministrari sed ministrare” (Να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς), το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος κλείνει 140 χρόνια προσφοράς ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην ποιοτική Παιδεία.

Sad but true: Σε μία εποχή όπου οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον οικογενειακό προϋπολογισμό θεωρείται απαγορευτική, τα περιθώρια επιλογής των γονιών για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά τους, στενεύουν. Ως εκ τούτου,  ολοένα και περισσότερες οικογένειες αποφασίζουν την ιδιωτική φοίτηση του παιδιού του.

 

 

Ας περάσουμε στα καλά νέα λοιπόν: Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που διοικείται από ένα Συμβούλιο Επιτρόπων με έδρα τη Βοστόνη, προχώρησε τα τελευταία χρόνια σε μία δράση αντιμετώπισης της κρίσης εγκρίνοντας ένα ευρύ πρόγραμμα χρηματοδότησης ώστε να προσφέρει περισσότερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

 

 

Μέσω του προγράμματος του PIERCE,  το σχολικό έτος 2012-2013 έλαβαν υποτροφία ή οικονομική στήριξη περισσότεροι από 109 μαθητές, το 2013-2014 239 μαθητές και το 2014-2015 προβλέπεται ότι ο αριθμός θα είναι πάνω από 350 μαθητές, με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός παιδιών που θα λάβουν οικονομική βοήθεια για το ερχόμενο σχολικό  έτος.

 

 

Συγκεκριμένα, οι ακαδημαϊκές υποτροφίες καλύπτουν έως και 100% των διδάκτρων και απευθύνονται σε υποψήφιους μαθητές της Α’ Γυμνασίου που θα εξεταστούν γραπτώς στα Μαθηματικά και στην Ελληνική Γλώσσα στις 26 Απριλίου 2015.

 

Οι αθλητικές υποτροφίες προσφέρονται σε χαρισματικούς μαθητές-αθλητές του μπάσκετ, του τένις, του στίβου και της κολύμβησης. Οι αθλητές, μέσω των υποτροφιών που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων, αξιοποιούν και βελτιώνουν τις ικανότητές τους σε ένα υποδειγματικό περιβάλλον άθλησης υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προπονητικού προσωπικού.

 

Πράγματι, τα νέα είναι πολύ καλά, συμφωνούμε!