OPINIONS

Το να φαρμακώνεσαι δεν σε κάνει καλύτερο απ’ το φίλο σου στο γυμναστήριο

Μια δημοσιογράφος του ΟΝΕΜΑΝ απορεί ποιος είναι ο λόγος να παίρνει κανείς αναβολικά για να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει συναθλούμενους του σε ένα απλό γυμναστήριο της γειτονιάς.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Είναι ηλίθιο να παίρνεις αναβολικά όποιος κι αν είναι ο λόγος. Μετά από τόση ενημέρωση, μετά από τις καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό, ακόμα και τον αιφνίδιο θάνατο, δεν χωράει αμφισβήτηση ότι το να παίρνεις αναβολικά είναι ανόητο.

Και αν είναι μια φορά ανόητο για αυτούς που κάνουν πρωταθλητισμό και προσπαθούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο ανάμεσα σε μία κάστα πρωταθλητών που παίρνουν και αυτοί και σε ένα σύστημα που βρίσκει κάθε φορά νέα αναβολικά μη ανιχνεύσιμα, για να «φαρμακώνονται» στο τέλος όλοι, άρα πάλι να εξομοιώνονται οι δυνάμεις και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να σπάνε ρεκόρ, πόσο ανόητο είναι να παίρνεις αναβολικά χωρίς να χρειάζεται να ανταγωνιστείς πρωταθλητές, αλλά τον Μήτσο, τον Τάκη, τον Γιάννη, τους φίλους σου, τους συναθλητές σου, που κάνουν καλύτερες αποδόσεις από εσένα σε ένα απλό συνοικιακό γυμναστήριο;

Πόσο ανόητο είναι να έχεις βάλει τη γυμναστική και την σωστή διατροφή στη ζωή σου, και παρόλα αυτά να αφήνεις τον εγωκεντρισμό σου, την ματαιοδοξία σου και τον ναρκισσισμό σου να σε οδηγήσουν στα αναβολικά;

Εδώ άντρες θα σας μαλώσω. Πολλές φορές κατηγορείτε τις γυναίκες για το πόσο ανταγωνιστικές μπορούν να γίνουν μεταξύ τους και πόσο τους ενδιαφέρει η εξωτερική τους εμφάνιση και μόνο, αλλά όταν πρόκειται για το δικό σας σώμα δεν είστε καλύτεροι. Μπαίνετε ακριβώς στην ίδια διαδικασία, να κοντράρεστε σαν κοκόρια για το ποιος θα γίνει ο περισσότερο σφίχτερμαν και ποιος θα σηκώσει περισσότερα κιλά στην μπάρα ή θα βαρέσει περισσότερα push ups.

 

Αν υποθέσουμε ότι στις γυναίκες αρέσει ένα υγιές γυμνασμένο σώμα, γιατί υπάρχουν και αυτές που γουστάρουν κοιλίτσα και πολύ καλά κάνουν, καμία δεν θα παρατηρήσει την έξτρα γράμμωση από ένα σημείο και μετά, όπως ακριβώς και εσείς δεν παρατηρείτε τις έξτρα ανταύγειες που κάνουν κάθε μήνα στα μαλλιά τους ή την αλλαγή στην απόχρωση του ρουζ τους. Και αν η απάντηση είναι, «μα δεν το κάνουμε για τις γυναίκες, το κάνουμε για μας» τότε είναι, που δεν μπορώ να σας το συγχωρήσω με τίποτα. Μπορώ να δεχτώ κάθε βλακεία που μπορεί να κάνει ένας άντρας προκειμένου να φανεί αρεστός στις γυναίκες, να την αποδεχτώ, να την κατανοήσω, να την συγχωρήσω. Αλλά να κάνει στόχο ζωής, αυτό που κάνουν πολλές γυναίκες και το ομολογούν, ότι ντύνονται, βάφονται για να θαμπώσουν τις άλλες γυναίκες, δεν το δέχομαι! Όχι, δεν το δέχομαι ότι πέφτετε τόσο χαμηλά με κίνδυνο μάλιστα την υγεία σας!

Θα μου πείτε, είναι το ένστικτο, είναι η φύση, πάντα το δυνατότερο λιοντάρι και το πιο επιβλητικό στην εμφάνιση, με την πιο μακριά και λαμπερή χαίτη, κατάφερνε στο τέλος να επικρατήσει έναντι των υπολοίπων. Με μία μεγάλη διαφορά όμως.

Κανένα λιοντάρι στην ζούγκλα δεν παίρνει αναβολικά. Κερδίζει πάντα αυτός που είναι καλύτερος με αντικειμενικά κριτήρια.

Και αν είναι καλύτερος ο φίλος σου από σένα, επειδή τον προίκισε η φύση με μία σωματοδομή που τον βοηθάει περισσότερο, δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι και να γεμίζεις ανασφάλειες για αυτό. Μπορεί εσύ να είσαι καλύτερος σε ένα είδος άσκησης που ακόμα δεν δοκίμασες. Και αν είναι καλύτερος από σένα, γιατί είναι αυτό που λέμε ‘σκυλί μαύρο’, ακολούθησε το παράδειγμά του και προσπάθησε να κλέψεις στοιχεία του. Να κλέψεις την τεχνική του, το πάθος του και όχι να ‘κλέψεις’ γενικά.

“Δεν μπόρεσε και διάλεξε την εύκολη οδό”, αυτό θα σκεφτούν όλοι για σένα. Και γιατί θα το σκεφτούν; Γιατί τα αναβολικά, όπως οι ψεύτικες βλεφαρίδες, τα extensions, το έντονο και υπερβολικό μακιγιάζ που σιχαίνεσαι στις γυναίκες, φαίνονται. Όλοι ξέρουμε πώς γίνεται ένα σώμα με αναβολικά, όπως όλοι ξέρουμε πώς γίνεται το μαλλί της γυναίκας από κοντό καρέ μέχρι τα οπίσθια. Το ψεύτικο και το υπερβολικό σε όλους τους τομείς παραμένει πάντα ψεύτικο και ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Αν λοιπόν θέλεις να είσαι ο καλύτερος του γυμναστηρίου, συνέχισε την σκληρή προπόνηση και την καλή ζωή.

Φάε σωστά, κοιμήσου αρκετά, ζήσε καλά και γυμνάσου.

Αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία σου και νομίζοντας ότι κοροϊδεύεις τους άλλους, τότε σου έχω δυσάρεστα νέα. Δεν είσαι ο καλύτερος επειδή παίρνεις φάρμακα. Και μάλλον ποτέ δεν ήσουν, γι’ αυτό χρειάστηκε να καταφύγεις σε αυτήν την επιλογή. Κάποιος άλλος ήταν καλύτερος από εσένα, με σκληρή δουλειά όμως, και αυτό δεν το άντεξες.