WOMEN

Ανάσταση ηθών με την Σάσα Μπάστα

Στα 25 της, η Αναστασία από την Ξάνθη γίνεται η μικρότερη που μπαίνει στο Hall of Famme μας. Και μάλιστα ανήμερα της γιορτής της.

Η γνώμη που έχετε σχηματίσει ως τώρα για την Σάσα Μπάστα είναι εντελώς λάθος. Αλλά εκείνη πλέον έχει πάρει το μάθημα της και δεν βιάζεται να σας αλλάξει τα μυαλά. Ο χρόνος, η φύση και ο ‘όρκος σιωπής’ που φαίνεται να έχει πάρει είναι με το μέρος της.

Είναι από τα λίγα πράγματα που δεν έχει τύχει να κάτσω  να συζητήσω μαζί της, όμως είμαι σίγουρος ότι το Σασόνι αισθάνθηκε ένα ιδιαίτερο  είδος περηφάνιας όταν βρέθηκε, μερικά χρόνια πριν, να είναι βασίλισσα  του καρναβαλιού της Ξάνθης.

Της πόλης δηλαδή στην οποία  γεννήθηκε και μεγάλωσε. Της ίδιας  πόλης που έριξε μια ματιά  στην παρθένα και άβγαλτη ακόμη  Σάσα (σ.σ. ναι, έκανε σεξ πολύ πιο  αργά από ότι πιστεύεις-ακόμη και αν σχεδόν βίασε το παλικάρι για να ‘ξεμπερδεύει’) και αποφάσισε ότι κάποια με τα δικά της φυσικά προσόντα (πόδια χιλιόμετρα, στήθος σε σχήμα σαμπάνιας και ένα πρόσωπο που στην εγκυκλοπαίδεια θα βρεις δίπλα στο λήμμα Λολίτα) δεν μπορεί παρά να είναι τσούλα.

Για να μην θυμηθώ εκείνους τους καλοθελητές, πάλι από την Ξάνθη, που την πήραν αμέσως μετά την πρώτη της φωτογράφηση στο Maxim στα 17 της, για να της πουν πως ‘έκανε ρεζίλι την πόλη’ και πως ‘υπάρχουν πολύ πιο ωραίες από αυτή’.

Αυτό που είναι σημαντικό  να καταλάβεις είναι ότι η Σάσα δεν κλαίγεται. Δεν παραπονιέται. Ούτε κλαίει ποτέ. Έχοντας αναγκαστεί από πολύ μικρή να είναι ο άντρας της οικογένειάς της, έμαθε να κρατάει τα πάντα μέσα της.

Απλά, όταν αισθάνεται ότι αδικείται, απαντά. Με έντονο και πολλές φορές αντιαισθητικά αθυρόστομο τρόπο.

Ο μόνος, ωστόσο, τρόπος που μπορούσαν να καταλάβουν οι hardcore νυκτόβιοι με τους οποίους είχε ‘μπλέξει’ από τότε που την ανακάλυψε και την ανέβασε στην πίστα ο παλιός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ηλίας Ταληκριάδης.

Το ξέρω πως δεν είναι  εύκολο, αλλά μπες για λίγο στην θέση της. Είσαι 15 χρονών και αναγκασμένη  να δουλέψεις προκειμένου να έχει την άλλη μέρα να φάει η μάνα σου  και ο αδελφός σου. Όλοι σε κοιτάζουν  ως ένα κομμάτι κρέας. Και ο  μόνος τρόπος για να μην σε φάνε ζωντανή είναι να προσποιηθείς ότι  είσαι πιο νταλικιέρης από  αυτούς.

Κάποια στιγμή κατεβαίνεις  στην Αθήνα ως πέμπτο όνομα στο Posidonio. Ένας σκάουτερ του Maxim σε ανακαλύπτει. Και παθαίνει λαλά μαζί σου όλη η πιάτσα (βλέπε διαδοχικές φωτογραφήσεις σε Maxim, Nitro, Max, Playboy, Esquire και θητεία δίπλα στον Θέμο στο ΟΛΑ).

Το ‘λαλά’, by the way, ήταν απόλυτα δικαιολογημένο. Συγκεκριμένα δεν θυμάμαι τίποτα που να μου προκάλεσε περισσότερο σοκ και δέος σαν άντρας από την Σάσα, άβαφτη και με ένα απλό τζινάκι με σκισίματα σε επίμαχα σημεία, να μπαίνει ένα πρωινό μέσα στις εκδόσεις που τότε δούλευα.

Δες αν θες την συγκεκριμένη φωτό που, όπως και όλες οι παραπάνω, είναι από εκείνη την εποχή, για να πάρεις μια ιδέα για το τι συζητάμε.

Όπως μου είχε πει κάποτε ένα πολύ γνωστός μπούκερ με 30 χρόνια θητεία στο χώρο ‘Η Σάσα είναι η πιο όμορφη γυναίκα στην Ελλάδα. Αν το έβαζε στο μυαλό της και έκλεινε το στόμα της θα μπορούσε να κάνει σοβαρή καριέρα μοντέλου στο εξωτερικό’.

Κάτι που ήρθε και απέδειξε η τελευταία της φωτογράφηση  στο Nitro, αυτή τον Δεκέμβριο του 2011, όταν πόζαρε ως μοντέλο. Δηλαδή ντυμένη. Με εντυπωσιακά, όπως μπορείτε να δείτε, αποτελέσματα.

Φανταστείτε μάλιστα ότι αυτό που βλέπετε εδώ είναι η ‘βελτιωμένη’ εκδοχή της Σάσας. Μετά δηλαδή την πλαστική στο στήθος. 

Απόλυτα
αχρείαστη αφού, αντικειμενικά, δεν υπήρξε ποτέ κανένα σημείο του
κορμιού της Σάσας που να χρειαζόταν βελτίωση. Αλλά είναι δύσκολο να
είσαι σε αυτό το χώρο και να μην κάνεις λάθη.

Το ξέρω ότι δεν υπάρχει  περίπτωση να πείσω κανέναν ότι  η Σάσα είναι –κατά βάθος- καλό κορίτσι. Και η αλήθεια είναι  ότι δεν με βοηθάει το γεγονός  ότι κάποια στιγμή ήταν πάντοτε έτοιμη να τσακωθεί με οποιαδήποτε έλεγε  κάτι για εκείνη. Είτε δημόσια (Τζούλια  Αλεξανδράτου), είτε στο prive (όλες οι υπόλοιπες).

Ενώ συνεχίζει να είναι σχεδόν ακατόρθωτο (για μένα, για εκείνη και για το εκάστοτε αγόρι της) να κάτσεις σε μια παρέα, να πεις ότι την ξέρεις και να μην βρεθεί κάποιος γνωστός που να μην έχει κάποιον γνωστό που έχει ακούσει, ξέρει, είναι βέβαιος για το πώς περνάει η Σάσα τα βράδια της.

Αλλά δεν μπορώ παρά να αισθανθώ περήφανος για εκείνη και τον τρόπο που διαχειρίζεται  την εικόνα της και την ζωή  της τα τελευταία δυο χρόνια. Στα  πλαίσια δηλαδή της τελευταίας της  σχέσης.

Γιατί η Σάσα είναι μόλις 25. Και αυτό που έχει τελειώσει  δεν είναι παρά η πρώτη πράξη στο rollercoaster της ζωής της.

Χωρίς να ξέρω κάτι για το πόσο κοντά ή όχι είναι στο  γάμο, περιμένω  με χαρά να μου έρθει κάποια στιγμή το προσκλητήριο στο χέρι. Γιατί μπορεί να μην την ξέρεις αρκετά, αλλά θα ήθελα να με πιστέψεις, μέρες που είναι, όταν σου λέω ότι είναι μια γυναίκα που της αξίζει ένα happy end.