PUBLI

Για την ελιά στο μάγουλο της Cindy Crawford

Η επιτομή των super models των 90s μπαίνει στο Hall of Femme μας αρκετά καθυστερημένα. Συγγνώμη Cindy, συγγνώμη κόσμε.

Η δεκαετία του 90 ήταν εκείνη που καθόρισε την έννοια της λέξης μοντέλο. Ο κόσμος, τα περιοδικά, οι δημοσιογράφοι εφηύραν τον χαρακτηρισμό super models για έναν λόγο. Για να αναδείξουν ότι βρήκαν επιτέλους εκείνη την τόσο εξέχουσα κατηγορία γυναικών στη βιομηχανία της μόδας που να αξίζει να ανέβει σε μία ειδική εξέδρα και να τις κοιτάμε όλοι από κάτω αποσβολωμένοι.

Η Cindy Crawford, η Claudia Schiffer, η Naomi Campbell, η Linda Evangelista, η Helena Christensen, η Stephanie Seymour, η Tyra Banks, είχαν όλες αυτό που χρειαζόταν για να ονομάζονται super models. Είχαν η καθεμία κάτι το τόσο διαφορετικό.

Βλέπεις μέχρι εκείνη την εποχή, μέχρι να αναδειχθούν αυτές οι γυναίκες σε ιέρειες του modeling, υπήρχαν μοντέλα. Και υπήρχαν και φωτομοντέλα από τα λαγουδάκια του Playboy στις πρώτες υπερσιλικονάτες σταρ των 90s. Μόνο που σε όλες αυτές τις γυναίκες έλειπαν δύο πράγματα.

Α) Το star quality που είχαν στο βλέμμα και την συμπεριφορά όλες οι γυναίκες που ανέφερα παραπάνω. Αλλά κυρίως…

Β) Αυτή τη μία μικρή λεπτομέρεια που θα έκανε έναν άνδρα να τους ορκιστεί αιώνια πίστη ακόμα και μέσα από τις σελίδες ενός περιοδικού.

 

 

Ναι, υπάρχουν πολλές άλλες γυναίκες με ελιές στα μάγουλα. Και Ελληνίδες. Από την Άννα Βίσση στη θειά μου την Αμερσούλα στο χωριό. Αλλά θέλει ένα τέλειο πρόσωπο και ένα τέλειο σύνολο ώστε αυτή η μικρή “ατέλεια”, αυτή η μικρή παρατυπία να μοιάζει σαν θεϊκή παρέμβαση στον καμβά.

Αρέσουν στους άντρες οι ατέλειες, αυτές οι μικρές παρασπονδίες που θα αγαπήσεις στην κοπέλα που έχεις δίπλα σου. Από μια ελιά στο μάγουλο, σε ένα στραβό δόντι, στο μικρό σημάδι που σχηματίζει εκεί στα δεξιά το χαμόγελό της και σε κάνει να την ερωτεύεσαι για έναν ακόμα λόγο.

Στο πρόσωπο της Cindy Crawford αυτή η ατέλεια έμοιαζε με τελειότητα. Και έκανε αυτό το όνομα να ανέβει ψηλότερα από το αθώο βλέμμα της Schiffer και την πληθωρικότητα της Campbell. Η Cindy Crawford ήταν τα 90s.

Cindy Crawford 

Στην ηλικία των 48 θυμίζει πολύ έντονα ακόμα εκείνη τη γυναίκα που κάποτε ήταν το αγαπημένο κορίτσι των σχεδιαστών. Και σίγουρα δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο αν δεν είχε τις τόσο σωστές βάσεις που έβαλε η οικογένειά της για εκείνη. Καλή μαθήτρια, πέρασε με υποτροφία σε σχολή χημικών μηχανικών αλλά την εγκατέλειψε πολύ γρήγορα για να κυνηγήσει το όνειρό της στη μόδα.

Κι αν νομίζεις ότι το πιο ενδιαφέρον όσο και παράξενο στοιχείο βρίσκεται σε κάποια από τις φωτογραφήσεις και τους καταλόγους που έχει κάνει, είσαι γελασμένος. Μία τηλεοπτική εκπομπή έδειξε ότι η οικογένεια της Cindy Crawford βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια στην Αμερική, ότι οι ρίζες της είναι από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία αλλά κυριότερα ότι 48 γενιές πίσω στο γενεαλογικό της δέντρο βρίσκεται ο Καρλομάγνος.

(Αν διάβαζες λίγο περισσότερο το “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος”, θα ήξερες ποιος είναι αυτός)

 

Η Cindy Crawford μαζί με τα υπόλοιπα supermodels ανέδειξε για εμένα ότι η πεμπτουσία της ομορφιάς, δεν βρίσκεται απλά στην τελειότητα. Και πιο σημαντικά ότι δεν μπορείς να την κατασκευάσεις ή να την φτάσεις. Πολλές γυναίκες είναι όμορφες, πολλές γυναίκες έχουν υπέροχα σώματα. Λίγες είναι εκείνες που θα βάλεις τόσο εμφατικά στο μυαλό σου, μία είναι εκείνη που θα αξίζει έναν παγκόσμιο τίτλο. Η πεμπτουσία της ομορφιάς βρίσκεται στις λεπτομέρειες, σε αυτά που κάθε άνδρας βλέπει υπέροχα στη γυναίκα που έχει δίπλα του ή στις σελίδες του περιοδικού που ξεφυλλίζει.

Η πεμπτουσία της ομορφιάς βρίσκεται σε μια λεπτομέρεια. Σαν την ελιά της Cindy Crawford