WOMEN

Η αξεπέραστη ευλυγισία της Νίκης Κάρτσωνα

Η Καλαματιανή πρώην πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής απέδειξε ότι δεν διαθέτει μόνο το κορμί, αλλά και το μυαλό για να μπει στο Hall of Femme μας.

Το 1995 ήταν μια καλή χρονιά για τα καλλιστεία, με την Ελένη Παπαιωάννου να κερδίζει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς. Ήταν όμως μια θρυλική χρονιά για τον ‘για παρηγοριά’ τίτλο της ‘Μις Φωτογένεια’, που είδε από το πουθενά να καταλήγει στα χέρια της Νίκης Κάρτσωνα,  ένα από τα ωραιότερα αιλουροειδή που έχουν ποτέ κοσμήσει ελληνική πασαρέλα.

 

Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να καταλάβεις (και να αποδεχθείς) για την Νίκη Κάρτσωνα είναι ότι πιο έξυπνη και πιο ευλύγιστη από οποιαδήποτε άλλη Ελληνίδα μοντέλο έχεις ποτέ τολμήσει (σ.σ. είτε στο μυαλό σου, είτε σε συζήτηση με φίλους) να συγκρίνεις μαζί της.

Το πρώτο είναι κάτι που έχει αποδείξει με την -μετά το μόντελινγκ και την τηλεόραση- πορεία της αφού πλέον όχι μόνο είναι διευθύντρια μεγάλου life style σάιτ, αλλά έχει δραστηριοποιηθεί με επιτυχία επιχειρηματικά τόσο στον χώρο των spa, όσο και σε αυτόν της οργάνωσης εκδηλώσεων.

Και όταν λέμε δραστηριοποιηθεί, εννοούμε να ασχολείται σε καθημερινή βάση και να είναι πραγματικά καλή σε αυτό που κάνει. Και όχι για ‘τίτλους τιμής’ που κάποιος της έδωσε επειδή είναι ωραία.

Όσον αφορά την ευλυγισία της, αυτή οφείλεται στον επτάχρονο εγκλεισμό της στις ‘φυλακές ανηλίκων’ του Ολυμπιακού Σταδίου.

 

 

Έτσι όμως είναι ο πρωταθλητισμός. Θέλει θυσίες. Και η Νίκη ναι μεν έγινε πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, αλλά κατέληξε να καταγράψει στον σκληρό της πολλές εικόνες από πειθαρχία, δίαιτα και στερήσεις.  

Εκτός φυσικά από τα μεσημέρια του Σαββάτου. Τότε που έκανε επί χρόνια  ‘χαρούμενο’ ένα συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο  στον Χολαργό.

 

Δυο φορές ο πατέρας της, μετά από παράκληση της, έκανε το ταξίδι από την Καλαμάτα για να έρθει να την μαζέψει. Και δυο φορές, με το που έφθαναν πίσω στην Καλαμάτα, του είπε να την γυρίσει πίσω.

Αυτό είναι μάλλον το τρίτο πράγμα που είναι χρήσιμο να ξέρεις για την Νίκη. Ότι είναι σκληρό καρύδι.

Για αυτό και ποτέ δεν έκανε, στα πλαίσια της καριέρας της ως μοντέλο, καμία λήψη που έδειχνε κάτι παραπάνω από αυτό που ήθελε να δείξει.

Για αυτό και ποτέ, τώρα που είναι σύζυγος, μητέρα και επιχειρηματίας, δεν έχει κλαφτεί ή μετανιώσει για καμία από τις θρυλικές της φωτογραφήσεις των 90s.

 

Όπως εκείνη που γλύφει ένα τακούνι για χάρη ενός Nitro. Ή την αντίστοιχα προκλητική που την βρίσκει γυμνή σε ένα μπαλκόνι στην Σαντορίνη για χάρη του Playboy.

Μια φωτογράφηση που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να κάνει αφίσα ο ΕΟΤ. Ειδικά τώρα που περνάμε ζόρια και θέλουμε να δείξουμε στους τουρίστες ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα.

Αν υπάρχει κάτι από τα παραπάνω με τα οποία δεν συμφωνείς, μπορείς ασφαλώς και να το σχολιάσεις στα comments. Απλά να ξέρεις ότι η Κάρτσωνα ξέρει πολύ καλά ποια είναι. Και για αυτό δεν δίνει δεκάρα για οτιδήποτε γράφω εγώ ή νομίζεις εσύ για εκείνη.

 

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος της έχει φερθεί καλά. Και ότι με την εξαίρεση ενός μπότοξ και μιας πλαστικής στην μύτη, τα οποία και έχει παραδεχτεί δημόσια, ότι βλέπεις είναι εξίσου ΠΟΠ με τις ελιές Καλαμάτας.

Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και να βιαστήκαμε να την βάλουμε στο Hall of Femme. Γιατί προφανώς και δεν πρόκειται να κάνει ξανά σέξι φωτογράφηση. Έχει όμως δίκαιο όταν λέει ότι ‘εγώ πιστεύω πως όσο μεγαλώνω γίνομαι πιο όμορφη’.

Και σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να την εντάξουμε όταν θα είναι 60 χρονών. Μετά δηλαδή το ολικό ρεκτιφιέ που έχει ήδη δηλώσει ότι θα κάνει.