WOMEN

H Charlize Theron στο Hall of Femme. Και ας είναι μόλις 36.

O Woody Harelson της είπε ότι είναι η μοναδική γυναίκα που έχει γνωρίσει που πίνει περισσότερο και λέει πιο βρώμικα αστεία από τον ίδιο. Και ο Will Smith ότι την γουστάρει επειδή ταιριάζει παντού, από το γκέτο μέχρι τον Λευκό Οίκο. Ακούγεται σαν την τέλεια γυναίκα. Δεν νομίζεις;

Χώρισε μετά από δέκα χρόνια, οπότε είπε να πάρει ένα ρεπό τριών χρόνων για να μαζέψει τα κομμάτια της. Και τώρα επιστρέφει με μανία. Βγάζει μάτια τόσο στο prequel του Alien, όσο και στα γυρίσματα του Mad Max 4 που όπου να’ναι ξεκινούν. Ναι, μάλλον βιαστήκαμε να την χώσουμε στο Hall of Femme. Αλλά της αξίζει. Από όποια πλευρά και να την δεις.

Ο κώλος της 19χρονης Charlize (που μόλις είδες και θυμήθηκες παραπάνω) έγινε διάσημος –λόγω διαφήμισης Martini- ένα περίπου χρόνο πριν την κάτοχό του.

Η οποία και έφτασε στο σημείο να τα παρατήσει και να γυρίσει πίσω στην οικογενειακή φάρμα λίγο έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ που μεγάλωσε, παρέα με 10 σκυλιά και μια κατσίκα ονόματι Bok.

Εκεί από όπου έφυγε στα 15 της για να ξεχάσει την εικόνα της μάνας της να ανοίγει μια τεράστια τρύπα στο στήθος του μεθυσμένου πατέρα της, προσπαθώντας να την γλιτώσει από τα χέρια της.

Αυτό που την έσωσε, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ήταν ο Αίτνα χαρακτήρας της. Εκείνη βρέθηκε, απένταρη, να πλακώνεται με την υπάλληλο τράπεζας στο West Hollywood που δεν δεχόταν να της δώσει το έμβασμά της.

 Και ένας παραγωγός που περίμενε στην ουρά, δυο πελάτες πιο πίσω, την τσίμπησε και την έβαλε να πρωταγωνιστήσει στο 2 Days in the Valley.

Τώρα θυμήθηκες σε ποια ταινία αναφέρομαι; Αν προσέξεις, το κορίτσι μας ήταν τόσο άγουρο που είχε ακόμη τα μαγουλάκια της εφηβείας.

Και μετά ήρθε το σεξ με τον διάβολο Al Pacino στο Devil’s Advocate (σ.σ. ο Keanu Reeves, συμπρωταγωνιστής της τότε, παραμένει γείτονας και κοληττός της), το σεξ με τον εξωγήινο Johhny Depp στο The Astronaut’s Wife και όλα τα υπόλοιπα (Reindeer Games, Sweet November) που οδήγησαν στην παραμορφωμένη serial killer πόρνη του Monster.

H Charlize Theron στο Hall of Femme. Και ας είναι μόλις 36.  

Ο ρόλος που χάρισε σε εκείνη (και σε όλη την Αφρικάνικη ήπειρο) το πρώτο της Όσκαρ. Καθώς επίσης την ευκαιρία να ακούσει από τα χείλη του Nelson Madela πόσο την θαυμάζει και να ξεκινήσει να περνάει ώρες μπροστά σε μονταζιέρες, με την νέα της ιδιότητα ως παραγωγού, που θεωρεί ότι θα της επιτρέψει να δουλέψει ως τα βαθιά γεράματα.

Προσωπικά η Charlize μου θυμίζει την Cameron Diaz, με 20 και βάλε πόντους IQ παραπάνω. Γιατί αυτές είναι οι δυο μοναδικές πραγματικά ωραίες γυναίκες που φαίνονται να αντέχουν να τα βγάλουν πέρα με οποιαδήποτε αντροπαρέα. Όσο κάφρικη και αν είναι αυτή.

Η διαφορά τους είναι ότι η Cameron προσπαθεί να μείνει νέα (και να μείνει στην δημοσιότητα) κυνηγώντας όλο και νεαρότερους άντρες. Ενώ η Charlize κάνει μόνο μακροχρόνιες σχέσεις (η τελευταία από τις οποίες ήταν μια δεκάχρονη με τον ιρλανδό ηθοποιό Stuart Townsend)

 ‘Έχω υπάρξει σε δυο σοβαρές σχέσεις από τότε που ήμουν 19 χρονών. Ουσιαστικά τώρα, στα 36 μου, είναι η πρώτη φορά που είμαι μόνη στην ζωή μου. Και αισθάνομαι πολύ καλά για αυτό’.

Επίσης επιμένει να μπαίνει συνέχεια στο στόχαστρο των συντηρητικών, εκφράζοντας με τον δικό της, μπουρλοτιέρικο τρόπο, το πόσο έντονα είναι κατά του δικαιώματος οπλοκατοχής, κατά της θανατικής ποινής και υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Στο τέλος της ημέρας, η Charlize έχει πάντοτε κάτι έξυπνο να πει. Από το τι ελπίζει να συμβεί στην Χιονάτη Kristen Stewart στο ‘Snow White and the Huntsman’ στο οποίο πρωταγωνιστεί ως κακιά βασίλισσα ‘.

H πως πέρασε τα τρία χρόνια (2009-2011) που έμεινε εκτός οθόνης ‘Έκλαιγα, βάραγα ηρωίνη και μασούλαγα πατατάκια. Μια συνηθισμένη Τετάρτη για πολύ κόσμο φαντάζομαι’.

Άσε που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει πόσο της πάει να παίζει την σκύλα. Όπως θα διαπιστώσουν όσοι δουν το Young Adult, την νέα της ταινία που σαρώνει ως αλκοολική συγγραφέας που επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε και προσπαθεί να κλέψει τον παντρεμένο με παιδιά πρώην γκόμενο.

Ως επίλογος, ας πάμε σε μια δοκιμασμένη λύση. Μια ατάκα δηλαδή του Woody Allen, ο οποίος την έδωσε το ρόλο του super model στο Celebrity ‘Είναι τόσο καυτή, που αν βρισκόταν μέσα σε αυτό το δωμάτιο, τα κουμπιά από το πουκάμισο σου θα έλιωναν’.