WOMEN

Η Δωροθέα Μερκούρη κάνει κάθε γυναίκα να μοιάζει λίγη

Βαθιά υπόκλιση σε μία από τις πιο όμορφες γυναίκες που είχαμε την τύχη να γεννηθούν Ελληνίδες.

Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες μαζεύουν υπογραφές για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας, κάποιος θέλει να ξεκινήσει ολόκληρη εκστρατεία για την επιστροφή της Δωροθέας από την Ιταλία στην Ελλάδα. Εγώ δηλαδή.

Βλέπεις η Ρώμη έχει κερδίσει εδώ και αρκετά χρόνια μία από τις πιο όμορφες Ελληνίδες. Η Δωροθέα έχει επιλέξει να μένει στην Ιταλική πρωτεύουσα μαζί με τις κόρες της. Το μόνο που της ζητάμε εμείς είναι να περνάει καμιά βόλτα από την Ελλάδα. Όπως κάνει αυτές τις ημέρες όπως έχουμε δει στο Instagram και το Twitter της.

Σε ηλικία 38 ετών η Δωροθέα επιβεβαιώνει εκείνον τον σπάνιο κανόνα που θέλει μερικές γυναίκες να γίνονται ακόμα πιο όμορφες χρόνο με τον χρόνο. Καλλίγραμμη, με υπέροχο στήθος, απίστευτα εκφραστικά μάτια και γωνίες πραγματικής Ελληνίδας. Α ναι. Έχει και ιταλικές ρίζες. Αλλά εμείς αγαπάμε μόνο τις ελληνικές της.

Δωροθέα Μερκούρη

Κι αυτό γιατί σε μια γενιά Ελληνίδων που πλησιάζουν τα 40, μία Δωροθέα θες να σε εκπροσωπεί, να βλέπεις και να θαυμάζεις. Να με συγχωρέσουν όλες οι υπόλοιπες της γενιάς της αλλά ήταν μονίμως ένα βήμα πιο κάτω. Και μπροστά σε αυτό το 38 ετών σώμα, sorry αλλά είναι όλες τους απίστευτα λίγες.

 

Δεν είναι θέμα γνωριμιών και επαφών η εμμονή διαφόρων σχεδιαστών στο πρόσωπό της. Την λάτρεψε ο Gautier και την μεταμόρφωσε σε Amy Winehouse. Την αγάπησαν οι D&G και την επέλεξαν να παίξει στη διαφήμιση του Martini Gold πλάι στην Μόνικα Μπελούτσι. Αν και την ανάγκασαν να γίνει ξανθιά για τον ρόλο.

 

Η Δωροθέα δεν είπε όχι. και πώς να έλεγε άλλωστε να σταθεί δίπλα στην Monica Bellucci. Μια γυναίκα που πλέον δικαιούται να την λέει φίλη, μιας και άπειρα περιοδικά τις έχουν φωτογραφίσει σε κοινές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Μια σχέση ανάμεσα στις δύο πιο όμορφες μελαχρινές της Μεσογείου. Υπερβάλλω; Μπορεί.

 

Η Δωροθέα Μερκούρη έχει κάνει όπως βλέπεις μερικές γυμνές φωτογραφήσεις στα νιάτα της. Τότε που το γυμνό ήταν τιμή και για να κάνεις εξώφυλλο σε ένα ανδρικό περιοδικό δεν αρκούσε να έχεις κοιμηθεί με έναν ποδοσφαιριστή. Μόνο που ακόμα και το γυμνό, στην περίπτωσή της έμοιαζε πάντα βγαλμένο από καμβά.

 

Θυμάμαι ακόμα έναν φίλο μου που όταν του μίλησα για την Δωροθέα, μου απάντησε “ποια μωρέ; Αυτή που μοιάζει με την Εύα Λάσκαρη;”. Ζητώ συγνώμη για το θράσος του φίλου μου. Και ακόμα γελάω με την ιεροσυλία του…