WOMEN

Halle Berry: Τι πιο σέξι από την σοκολάτα;

Κορίτσι του Bond, βραβευμένη με Χρυσό Βατόμουρο Catwoman και ταυτόχρονα η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε Όσκαρ (και μάλιστα κάνοντας σεξ με ένα ρατσιστή). Κρίμα που, κατά τα άλλα, είναι τόσο τραγικά άτυχη. Ειδικά στους άντρες.

$500.000. Αυτό ήταν το ποσό που χρειάστηκε να της δώσουν εξτρα οι παραγωγοί του Swordfish για να δείξει για πρώτη φορά το στήθος της (το οποίο πήγε και ενίσχυσε ειδικά για την περίπτωση). Το ίδιο στήθος που, μερικές μήνες μετά, γράπωνε με μανία ο Billy Bob Thorton για τις ανάγκες του Monster’s Ball. Η ταινία που χάρισε το 2001 σε εκείνη το πρώτο της Όσκαρ. Και σε εμάς μια από τις καλύτερες, πιο ρεαλιστικές σκηνές σεξ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Με άλλα λόγια, να μια επένδυση που έβγαλε με το παραπάνω τα λεφτά της.

Η Halle Berry στο Hall of Femme. Γιατί τι πιο σέξι από την σοκολάτα;  

Δεν είναι ότι πριν το 2001 η Halle Berry μας ήταν εντελώς άγνωστη. Την θυμόμαστε ως πρεζόνι στο Jungle Fever του Spike Lee (το ντεμπούτο της) ή στο πλευρό του Warren Beatty στο Bulworth (και προσπαθούμε να την ξεχάσουμε ως Sharon Stone, την σέξι γραμματέα του Fred Flintstone).

Απλά εκείνη ήταν η χρονιά που αποφασίσαμε και οι δυο, εμείς και εκείνη, ότι είναι καιρός να αρχίσει να μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε από εκείνη.

 

Όπως ακριβώς έκανε όταν φόρεσε το πορτοκαλί μπικίνι της και βγήκε από την θάλασσα ως σοκολατί Αφροδίτη στο Die Another Day το 2002. O ορισμός του σέξι Bond girl και ο τελευταίος της καλός ρόλος (με την εξαίρεση ίσως του Things we lost in the Fire).

Η αλήθεια είναι ότι η υποκριτική της δεινότητα δεν είναι ο λόγος που μπαίνει πανηγυρικά στο Hall of Femme. Ούτε αποκλειστικά η σοκολατί ομορφιά της, η ίδια που αποτέλεσε ανέκαθεν το διαβατήριο για την κόρη της λευκής νοσοκόμας ψυχιατρείου από το Cleveland και μετέπειτα Α αναπληρωματικής Miss USA και 6ης Miss World.

Αλλά η μαγκιά της.

 

Αυτή που την βοήθησε να ξεπεράσει τις τραυματικές πρώτες της σχέσεις, στα πλαίσια των οποίων έμεινε –λόγω ξυλοδαρμού- κουφή κατά το 80% από το ένα αυτί. Η την ξεφτίλα του να βγαίνει ο άντρας σου να δηλώνει ότι είναι σεξομανής την εποχή που μεσουρανείς.

Ακόμη και την πίκρα του να ξέρεις ότι ο ετοιμοθάνατος πατέρας σου –απών από την ζωή σου από όταν ήσουν τεσσάρων- δέχτηκε να πει τα χειρότερα για σένα με αντάλλαγμα ένα πάκο τσιγάρα και μερικές μπύρες.

 

Η Halle Berry παρέμεινε, μέσα στο διαρκές μπάχαλο που ήταν και είναι η προσωπική της ζωής, αυτοκρατορική. Και γενναιόδωρη.

Όπως κατά την διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της στα Όσκαρ, όταν είπε ‘ Αυτή η στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερη από εμένα. Είναι αφιερωμένη σε όλους τις ανώνυμες έγχρωμες γυναίκες που έχουν πλέον μια ευκαιρία επειδή η πόρτα είναι ανοιχτή’.

 

Και ακόμη περισσότερο όταν έδωσε το παρόν στην τελετή απονομής των Χρυσών Βατόμουρων (η δεύτερη ηθοποιός που το έκανε ποτέ) για να παραλάβει το πανδίκαιο βραβείο της για το Catwoman (για το οποίο πληρώθηκε ωστόσο $12.500.000).

Κρατώντας στο ένα χέρι το Όσκαρ και στο άλλο το Χρυσό Βατόμουρο, δήλωσε με ειλικρίνεια ‘ Δεν πίστευα ποτέ στην ζωή μου ότι θα βρεθώ εδώ. Αλλά σας ευχαριστώ. Γιατί όταν ήμουν παιδί η μητέρα μου μου έλεγε ότι δεν μπορείς να μάθεις να χάνεις, τότε δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μάθεις να νικάς’.

 

Τα τελευταία χρόνια η -43χρονη- Halle Berry, με το κασέ της ανέπαφο στα $10.000.000, προσπαθεί να γίνει και παραγωγός (Perfect Stranger). Ενώ είναι συνεχώς πρώτη σε λίστες γυναικείων περιοδικών για τις πιο όμορφες γυναίκες άνω των 40.

Αλλά και οι δυο, εμείς και εκείνη, ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ πια ίδια μεταξύ μας.

Όπως εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 2001.