WOMEN

Κανονικά, θα έπρεπε να τη λένε Hilary Swag

Η 40χρονη ηθοποιός από τη Nebraska πήρε πριν λίγες ώρες το τρίτο Όσκαρ της καριέρας της για τη φωτογράφιση της στο γερμανικό Interview. Πάντα με τον δικό της τρόπο.

Boys Don’t Cry (1999). Million Dollar Baby (2004). Φωτογράφιση στο γερμανικό Interview (2015). Μπορεί ο δρόμος για τα πραγματικά Όσκαρ να χρειάζεται αυταπάρνηση, θυσίες και ερμηνείες από μια άλλη διάσταση (όχι μόνο για τη Swank, αλλά γενικότερα), αλλά για τα άτυπα-τιμής ένεκεν Όσκαρ που μοιράζει καμιά φορά το ΟΝΕΜΑΝ αρκεί μια στιγμή τελειότητας χωρίς προειδοποίηση.

 

Δες τον τρόπο που έχει πάρει σπίτι της τα δύο αγαλματάκια. Για την πρώτη ταινία έκανε το αγόρι και για τη δεύτερη έκανε την μποξέρ. Συγκλονιστική και στα δύο, αλλά με το σεξ απίλ προσεκτικά κλειδωμένο στο αυτοκίνητο κάθε πρωί πριν το γύρισμα.

swank 

Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι έκλεισε τα 40 τον περασμένο Ιούλιο κούνησε κάτι στον εγκέφαλό της, αλλά ό,τι και να συνέβη, η ανθρωπότητα έχει κερδίσει.

Θα έπρεπε να το δούμε να έρχεται

Αν με ρωτάς, η Hilary Swank με τις ρίζες από Ελβετία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ουαλία και Ολλανδία μού άρεσε ανέκαθεν. Δεν είναι η τυπική, πλαστικά όμορφη που θα έβλεπες στον διαγωνισμό Miss U.S.A ή σε οποιαδήποτε παραδοσιακά καλλιστεία του πλανήτη, αλλά είναι όμορφη και επίσης, ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι τυπικές, πλαστικά όμορφες, σε βαθμό που συχνά δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ποια είναι ποια.

Η Hilary έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να εμπνεύσουν έναν γλύπτη. Βέβαια, από τη γλυπτική μέχρι τα περιοδικά στα οποία την έχουμε συνηθίσει να μιλάει για το γάμο και την ήσυχη ζωή ντυμένη σαν κρεμμύδι υπάρχει μια απόσταση. Εννοώ ότι η Swank δεν απείχε μόνο από τις σέξι φωτογραφίσεις. Απείχε απ’ όλο το φάσμα του σέξι. Από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, διατηρώντας πάντα μια άθελη swag προσέγγιση σε ό,τι κάνει.

Τα γυμνά shootings δεν έγιναν ποτέ το χόμπι της, γιατί μάλλον είχε να κάνει πιο ενδιαφέροντα πράγματα, βλέπε rafting, sky diving και σκι. Ναι ναι, όχι ό,τι πιο θηλυκό γνώρισες ποτέ στο Χόλιγουντ.

 

Αυτό πάντως που μένει σαν επίγευση από τη φωτογράφιση της Swank στο Interview είναι ότι ακόμα κι εκεί, η ηθοποιός έπαιξε εντός έδρας. Καμία σχέση με το γυμνό, αλλά η αισθητική και οι γραμμές του shooting θυμίζουν κάτι από την τελειότητα των ρόλων που της χάρισαν τα Όσκαρ.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι φωτογράφοι Driu & Tiago μεγαλούργησαν. Αλλά το Όσκαρ είπαμε πού πάει.

Η πιο ελεγχόμενα σούπερ σέξι φωτογράφιση που είδαμε

Όχι με την καθημερινή της περιβολή, αλλά σίγουρα με τη γνωστή της κλάση, η Hilary ξαναβρίσκει το δεύτερο σπίτι της στο νερό, ποζάροντας κάτω από την επιφάνεια και γυμνή και με ρούχα.

(Ωπ, μικρή δόση σοφίας που προσγειώνεται με αλεξίπτωτο μπροστά μας. Η Swank έχει συμμετάσχει σε Junior Olympics ως κολυμβήτρια, ενώ τα χρόνια εκείνα βγήκε και πέμπτη σε όλη τη Washington στη ρυθμική γυμναστική).

Προφανώς το νερό την έκανε να νιώθει πιο ασφαλής γι’ αυτήν την περίφημη ‘πρώτη φορά γυμνή’, αλλά η αλήθεια είναι πως και το στήσιμο των εικόνων δεν παραπέμπει σε κάτι ευτελές ή φτηνό ή ‘πάμε να ξεπουλήσουμε’.

Φαντάζομαι πως έχεις ακουστά αυτό το περιβόητο “το γυμνό είναι η ύψιστη μορφή τέχνης” που έχουν μαγαρίσει εκατοντάδες ανδρικά περιοδικά ανά τον πλανήτη. Ε, στην περίπτωση του Interview με εξώφυλλο τη Swank, το γυμνό είναι όντως τέχνη.

Το σεξ απίλ μιας ‘κανονικής’

Η περίπτωση ‘Hilary Swank’ είναι μια από τις πιο φανταστικές για να βγούμε από το καβούκι μας εμείς οι φίλοι του ‘κανονικού-ανθρώπινου’ και να καυχηθούμε για το γούστο μας. Θυμάμαι σε ένα από τα πρώτα μου κείμενα στο ΜΕΝ24, λίγο πριν την ΟΝΕΜΑΝ εποχή, είχα γράψει ένα αφιέρωμα για τις πιο σέξι Γαλλίδες και όλος ο όροφος με χλεύαζε που έβαλα μέσα την Οντρέ Τοτού.

Αυτός είμαι, δεν μπορώ να τα αλλάξω όλα.

Δεν κοιμόμουν ούτε ξυπνούσα με αφίσες της Swank πάνω από το κεφάλι μου (από αφίσες μόνο μπάσκετ παιδιά), αλλά με κάποιον αντίστοιχο τρόπο που αποθέωνα πριν μήνες την αθόρυβη Natalie Portman, έτσι έρχομαι και εδώ να αποδώσω τα του Καίσαρος.

Πιθανότατα, η Hilary Swank δεν θα ξανακάνει γυμνή φωτογράφιση. Αν λοιπόν το Interview ήταν το μοναδικό περιοδικό που κατάφερε να την πείσει και να το κάνουν με τους όρους της, μπορεί και να ζήσαμε μια κάποια ιστορική στιγμή.