WOMEN

Η Jessica Alba είναι τόσο όμορφη που καταντά εκνευριστική

Στα 32 της η αιθέρια στρίπερ του Sin City είναι αρκετά ‘γινωμένη’ για να μπει στο Hall of Femme μας. Ακόμη και αν αυτό, η εκτίμηση μας, είναι το εντελώς τελευταίο που την νοιάζει.

‘Δεν μπορούσα να σταματήσω να κοιτάζω τον κ@λ* της. Σόρι, αλλά είναι πανέμορφη. Εκείνο το είδος γυναίκας με το οποίο θέλεις να κάνεις θυμωμένο σεξ για την υπόλοιπη ζωή σου’. Αυτή η –ξεχασμένη πια- δήλωση του Paul Walker, συμπρωταγωνιστή της στο Into the Blue, περικλείει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την περίπτωσή της. Ναι, είναι πανέμορφη. Αλλά και σούπερ εκνευριστική.

 

Θα μπορούσε να είναι sex symbol επιπέδου Charlize Theron. Αλλά αρνείται πεισματικά να γδυθεί, έχοντας βάλει τέτοιο όρο σε κάθε συμβόλαιο που έχει υπογράψει από τα 18 της και μετά (σ.σ. στο Machete φορούσε εσώρουχα, που της τα αφαίρεσαν ψηφιακά μετά).

 

Θα μπορούσε να έχει ένα μεγάλο μερίδιο από την αξίας ενός δις δολαρίων διαφημιστική πίτα που αντιστοιχεί στα προϊόντα που απευθύνονται σε Λατίνες, όπως π.χ. η Sofia Vergara, αλλά αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί την Μεξικάνικη καταγωγή της.  

Γιατί στο τέλος της ημέρας η Jessica παραμένει ένα καλό –αλλά αντιδραστικό- καθολικό κορίτσι που πέρασε ‘δυσκοίλια’ παιδικά και εφηβικά χρόνια (σ.σ. οι εύρωστοι γονείς της μετακόμιζαν συνέχεια από πόλη σε πόλη και η ίδια δεν είχε καθόλου φίλους επειδή μπαινόβγαινε συνέχεια στα νοσοκομεία εξαιτίας προβλημάτων σε πνεύμονες και νεφρά) και που ποτέ δεν αποδέχθηκε το τι σκέφτονται οι άντρες όταν την βλέπουν.

 

Κάπως έτσι συνοψίζεται η μέχρι τώρα πορεία μιας εντυπωσιακής γυναίκας που προτίμησε, αντί για βαρβάτη σταρ, να εξελιχθεί σε επιδέξια business woman ιδρύοντας μια –εξωφρενικά επιτυχημένη- εταιρεία με μη τοξικά προϊόντα που απευθύνονται σε μητέρες.

Jessica Alba 

Το μόνο πρόβλημα είναι οι άντρες. Εκείνο το κομμάτι του κοινού που πάντα την στήριξε. Εκείνοι που αδυνατούν να την ξεπεράσουν. Ειδικά όσοι είχαν την τύχη να την δουν από κοντά.

Ξεκινώντας από τους άντρες στην εκκλησία που πήγαινε με τους γονείς της και οι οποίοι μάλλον είναι υπεύθυνοι για τον εντελώς ενοχικό τρόπο που αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κορμί της.

 

Και συνεχίζοντας με τον James Cameron που την διάλεξε μεταξύ 1.200 υποψηφίων για τον ρόλο της γενετικά ενισχυμένης super sodier στην τηλεοπτική σειρά Dark Angel. Μάλλον ότι καλύτερο έχει κάνει στην καριέρα της.

Εκεί που προκάλεσε και μέγα σκάνδαλο όταν τα έφτιαξε με τον -κατά 13 χρόνια μεγαλύτερο- συμπρωταγωνιστή της, Michael Weatherly, που της έκανε πρόταση γάμου στα 20α της γενέθλια.

 

Χρόνια αργότερα, όταν χώρισαν, εξήγησε ότι ‘ Ήμουν παρθένα. Ήταν μεγαλύτερός μου. Οπότε υπέθεσα ότι ξέρει κάτι παραπάνω. Άλλωστε στην οικογένειά μου είναι αυτονόητο ότι παντρεύεσαι τον πρώτο άντρα με τον οποίο κάνεις σεξ’.

Ενώ γενικά το κορίτσι μας είναι και ελαφρώς γεροντολάγνο, έχοντας αναφέρει στο παρελθόν ως ιδανικό της σύντροφο ονόματα όπως αυτά των Morgan Freeman, Sean Connery, Robert Redford και Michael Caine.

 

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ταινιών της είτε δεν βλέπονται (The Love Guru), είτε δεν μας αφορούν. Με την εξαίρεση πάντα των Sin City (εξαιρετική ως στρίπερ με το λάσο), Into the Blue (εκεί που δεν φόρεσε τίποτα άλλο παρά μπικίνι) και, πάνω από όλα, του The Killer Inside Me.

 

Εκεί που, εντελώς απρόσμενα, αποφάσισε να στείλει τα κόμπλεξ της διακοπές και να επιτρέψει στον εαυτό της να φάει το ξύλο της αρκούδας στα χέρια του δολοφονικού σερίφη Casey Affleck.

 

Το πρόβλημα είναι ότι τίποτα από αυτά που έχει στα σκαριά η Jessica δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έχουμε λόγο να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί της στο μέλλον.

Ουσιαστικά αυτό στο οποίο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ταλαντούχα είναι να εκνευρίζει τον κόσμο.

Όπως π.χ. τον Hugh Hefner στον οποίο έκανε μήνυση επειδή έβαλε εξώφυλλο στο Playboy μια φωτογραφία της με μπικίνι (σ.σ. τελικά υποχρεώθηκε να της ζητήσει συγνώμη και να προσφέρει χρήματα σε φιλανθρωπία).

 

Τους ανθρώπους του GQ στους οποίους επέβαλε ότι, από τη στιγμή που δέχθηκε να είναι τόπλες, θα το έκανε μόνο αν από κάτω φορούσε ‘κιλότα της γιαγιάς’ και όχι κανονικό εσώρουχα.

Tον Tom Cruise, του οποίου αποτελούσε πρώτη επιλογή για νύφη πριν καταλήξει στην Katie Holmes.

Τους παραγωγούς και τους σκηνοθέτες, γιατί επέμενε να έχει άποψη για όλα και να μην είναι καυτή και σιωπηλή.

Και πάνω από όλα τον μπλόγκερ Perez Hilton που εξαπέλυσε εκστρατεία εναντίον της για το γεγονός ότι ποτέ δεν τίμησε την Μεξικάνικη καταγωγή του πατέρα της.  Για την ακρίβεια για το γεγονός ότι αισθανόταν ντροπή που ήταν Μεξικάνα.

 

Αν και στο συγκεκριμένο σημείο μάλλον έχει άδικο αφού απλά η Alba, όπως έχει πει, μεγάλωσε σε λευκά προάστια, από παππούδες που ήταν Αμερικάνοι πολίτες γενιές πίσω (και που ήταν μέλη σε country club, αντί να κουρεύουν το γκαζόν σε αυτά) και χωρίς να μιλάει λέξη ισπανικά.

Η αλήθεια είναι ότι η Alba κατάφερε, μέσα σε 12 χρόνια καριέρας, να μην έχει πια ανάγκη το Χόλυγουντ για να βγάλει το ψωμί της.

Αυτό δηλαδή που ήθελε εξαρχής.

Οπότε το μόνο που μας μένουν είναι τα βίντεο που μας αφήνει πίσω και το διαχρονικό quote του Paul Walker που προφανώς είναι πιο ταλαντούχος ως ‘φιλόσοφος’ παρά ως wannabe κινηματογραφικός σταρ.