WOMEN

H Joan Collins είναι που έχει το ζουμί

Στα 81 της η πάλαι ποτέ σκύλα της Δυναστείας διαθέτει 30 εκ. δολάρια στην τράπεζα, πέντε πρώην συζύγους και ένα μυαλό 'ξουράφι'. Και αυτό το τελευταίο είναι ο λόγος που την βάζουμε στο Hall of Femme μας.

Αντιλαμβάνομαι ότι αποτελεί μια εκκεντρική επιλογή για τη συγκεκριμένη στήλη. Βλέπεις όχι μόνο η Joan δεν υπήρξε ποτέ σταρ πρώτου βεληνεκούς, αλλά έχουν περάσει και 30 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος την αντιμετώπισε ως sex symbol. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Ότι, ενώ ‘συγχωρούμε’ αβλεπί το πέρασμα του χρόνου σε άντρες όπως π.χ. τον Sean Connery, όταν μια γυναίκα περάσει τα 50 (για να μην σου πω τα 40) ξεχνάμε αυτομάτως ότι κάποτε ήταν καλλονή.

“Υπήρχε όντως μια εποχή που οι γυναίκες στο Beverly Hills ζούσαν με τον τρόμο ότι θα ρίξω τα πράσινα μάτια μου στους άντρες τους και θα τους κλέψω. Είχα αποκτήσει τη φήμη ότι είμαι ανοιχτή σε όλα και αντροχωρίστρα. 90% των φορών αυτό ήταν ψέμα”.

joan_collins 

Μια ενδεικτική ατάκα από μια αυθεντική femme fatale (στη ζωή, όχι στην οθόνη) που βρέθηκε τελευταία στην επικαιρότητα όταν αποκάλυψε ότι όχι μόνο την βίασε -αφού πρώτα έβαλε κάτι στο ποτό της- ένας ηλικιωμένος Ιρλανδός ηθοποιός. Αλλά ότι μετά αποφάσισε να τον παντρευτεί κιόλας. Επίσης, λίγο αργότερα, προσφέρθηκε να την πουλήσει σε έναν Άραβα σεΐχη έναντι 15.000 ευρώ.

 

Όλα αυτά πριν το κορίτσι που -αν και δεν της φαίνεται- έχει σπουδάσει στο Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου αποφάσισε, στα 22 της, να περάσει την άλλη όχθη του Ατλαντικού και να αρχίσει να παίζει σε ταινίες που κανείς πια δεν θυμάται.

Για την ακρίβεια κανείς δεν θυμάται τίποτα από την καριέρα της πέρα από την Δυναστεία. Εκεί που ήταν όντως εξαίσια ως η Alexis. Κυρίως γιατί ο χαρακτήρας που έπαιζε ήταν πολύ κοντά στον δικό της.

“Η Δυναστεία ήταν η ευκαιρία μου να πάρω τον έλεγχο της καριέρας μου, από το να αισθάνομαι σαν βιβλίο σε δανειστική βιβλιοθήκη που περιμένει τον επόμενο αναγνώστη”.

Aυτό που επίσης πολλοί ξεχνούν είναι ότι η Collins ήταν ήδη 48 ετών όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη σαπουνόπερα, που σηματοδότησε το δεύτερο και πιο επικερδές μέρος της καριέρας της.

Πολύ μετά την πρώτη άνθηση της στα 60s, όταν συναγωνιζόταν σε ομορφιά -όσο ιεροσυλία και αν ακουστεί αυτό- την Elizabeth Taylor.

Ή τα 70s, στο τέλος των οποίων (και ενώ ήταν ήδη 40άρα) έκανε το comeback της με τις κινηματογραφικές μεταφορές των ερωτικών μυθιστορημάτων της αδελφής της, Jackie (βλέπε The Stud, The Bitch). Εκεί που μας χάρισε και τις πρώτες γυμνές σκηνές της καριέρας της.

 

Επίσης πολλοί ξεχνούν ότι ακόμη και την πρώτη της φωτογράφηση στο Playboy η Joan την έκανε όταν χτύπησε τα 50. Κάτι που, όπως και να το δεις, απαιτεί κότσια.

 

Εκείνο όμως που έχει αφήσει ιστορία είναι η συγκλονιστική ατάκα της όταν κάποιος την ρώτησε περί της τεράστιας διαφοράς ηλικίας που έχει από τον -κατά 32 χρόνια νεότερό της- πέμπτο σύζυγό της, ένα Περουβιανό θεατρικό παραγωγό. Όταν και απάντησε ‘Αν του είναι γραφτό να πεθαίνει, τότε θα πεθαίνει’

Είπαμε, το κορίτσι (και νονά της Cara Delevingne) είχε και έχει μυαλό. Και έχει όντως ζήσει τόσο έντονα που δικαιολογείται το γεγονός ότι έχει ήδη γράψει τρεις αυτοβιογραφίες.

Εκεί που έχει μιλήσει για το πως ο Νοτιοαφρικανός πατέρας της φερόταν άθλια στην μάνα της, το ότι ψηφίστηκε πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο στα 18 της από την ένωση φωτογράφων ή για τους άθλιους συζύγους της (ο ένας έπεσε στην κόκα και ο άλλος την κεράτωνε συστηματικά).

 

Αν και η αλήθεια είναι ότι για να την εκτιμήσεις πραγματικά πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις κάποιες από τις στήλες που έχει κατά καιρούς γράψει σε έντυπα όπως The Spectator, The Times, The Daily Telegraph και το Αμερικάνικο Harper’s Bazaar.

Εκεί που αποδεικνύει ότι το πιο σέξι κομμάτι της γυναικείας ανατομίας είναι το μυαλό. Το μοναδικό δηλαδή που δεν χρειάζεται κανένα φτιασίδωμα για να λάμψει.