WOMEN

Η Kate Middleton δεν είναι σαν τις άλλες Αγγλίδες

Δεν είμαστε διόλου γαλαζοαιματο-λάγνοι, αλλά η 32χρονη που κατάφερε με το έτσι θέλω να γίνει 'βασιλοπούλα' αξίζει μια θέση στο Hall of Femme μας.

Είναι de facto η ομορφότερη από τις δουκισο-κοντέσσες παγκοσμίως, de facto αυτή με το πιο γυμνασμένο σώμα και de facto η πιο μοδάτη (κάτι που δεν μας αφορά, αλλά το πετάμε και αυτό στη χύτρα). Με άλλα λόγια, μια γυναίκα που θα μας αφορούσε ακόμη και αν δεν είχε παντρευτεί τον χ ή ψ William.

Το ξέρω ότι θα ακουστεί βαριά ‘σεξιστικό’, αλλά, συγκεκριμένα για τις Αγγλίδες, πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχουν δυο βασικά και χαρακτηριστικά είδη. Εκείνες δηλαδή με τα μίνι ως τους κροτάφους που βλέπεις να ξερνούν στα πεζοδρόμια του Δυτικού Λονδίνου το χειμώνα και στο Φαληράκι/ Λαγανά/ Μάλια το καλοκαίρι. Και οι άλλες, οι κυριλέ, αυτές που θα έπαιζαν τις κοντέσσες στο Downton Abbey. Η Kate ανήκει καταφανώς στις δεύτερες.

Ειδικά όταν ντύνεται σαν κανονικός άνθρωπος και όχι όπως η πεθερά της. Κάτι που, ευτυχώς συμβαίνει σπάνια.

Ειδικότερα όταν την βλέπουμε να γυμνάζει το ήδη εξαίσια γυμνασμένο κορμί της.

Ναι, αυτό με τα εξαιρετικά πόδια, φτιαγμένα για στενά τζιν και εφαρμοστά φορέματα, και τις μεγάλες πλάτες.

Ναι, το ίδιο που μας έκανε εντύπωση την πρώτη φορά που το είδαμε ντυμένο στα λευκά. Όχι, δεν μιλάω για το νυφικό της, αλλά για το λευκό μπικίνι που φορούσε πριν από μερικά χρόνια σε ένα -αραγμένο κάπου στην Κυανη Ακτή- γιοτ.

Το ίδιο που εξετάσαμε σε όλο το γυμνό μεγαλείο του στις παπαρατσέ γυμνές φωτό της που κυκλοφόρησαν (από τις διακοπές του ζεύγους σε ένα πύργο) σε γαλλικό και ιταλικό κουτσομπολίστικο περιοδικό. Εκείνες που ο φωτογράφος τράβηξε από μισό χιλιόμετρο μακριά. Εκείνες που δεν είναι πρέπον ή νόμιμο να αναδημοσιεύουμε.

Πάμε λίγο όμως πίσω στις Αγγλίδες. Είπαμε, η Kate ανήκει στις δεύτερες, τις εκλεκτές, τις ‘ψυχρο-κυριλέ’ που σε κάνουν ωστόσο να διαισθάνεσαι ότι κρύβουν μια Αίτνα μέσα τους. Κάτι σαν τις Liz Hurley, Cate Beckinsale και Catherine Zeta-Jones, για τις οποίες έχουμε ήδη μιλήσει εδώ.

Εκείνες, αν προτιμάς, που χρησιμοποιούν ‘επιδέξια’ την ομορφιά τους για να ξεπεράσουν τα όρια της κοινωνικής τους τάξης. Μια κατηγορία στην οποία, αν ήταν Ολυμπιακό άθλημα, η Kate θα έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο αφού δεν το λες και εύκολο να καταλήξεις από κόρη αεροσυνοδών της British Airways (έστω, αεροσυνοδών που έφτιαξαν μια πετυχημένη εταιρεία με είδη party αξίας 30 εκ. λιρών) στο να έχεις τη δυνατότητα να γίνεις βασίλισσα.

Αυτά ούτε στις ταινίες δεν γίνονται. Για την ακρίβεια μόνο εκεί γίνονται. Σκέψου π.χ. ότι η Kate ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας της (οι προγονοί της υπήρξαν ανθρακωρύχοι) που πήγε ποτέ σε πανεπιστήμιο.

Και εννοείται πως δεν πιστεύω λέξη -oύτε με νοιάζουν- όλα όσα γράφτηκαν όταν πρωτοέσκασε μύτη για το πως η μεσοαστική οικογένεια της την προετοίμαζε (με το να πάει π.χ. στα σωστά ιδιωτικά σχολεία) για τα μεγάλα σαλόνια από πιτσιρίκα. Τόσο εκείνη όσο και την αδελφή της (ναι, αυτή με το περίεργο όνομα και τον εξαίσιο κώλο).

Εγώ κρίνω αυτό που βλέπω. Και η Kate είχε και έχει τα προσόντα να πετύχει στο δύσκολο ρόλο (κυριολεκτικά ζωής) που επέλεξε να παίξει. Στην τελική, μακάρι (πήγα να γράψω μακάρι το μανάρι, αλλά το μετάνιωσα) να γίνει τελικά και βασίλισσα. Εδώ θα είμαστε για να ανανεώσουμε το άρθρο με φωτό από εκείνη να φοράει μια κορώνα στο κεφάλι της.