WOMEN

H Όλγα Κεφαλογιάννη αποτελεί ζωντανή διαφήμιση

Στα 38 της η κρητικοπούλα Υπουργός Τουρισμού θα μπορούσε να είναι και η ίδια πρωταγωνίστρια σε διαφημιστικό σποτ για την Ελλάδα. Γεγονός που την εντάσσει στο Hall of Femme μας.

Εδώ στο Hall of Femme έχουμε αχρωματοψία όσον αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις των γυναικών που παρουσιάζουμε. Το μόνο που μετράμε είναι κατά πόσο μια γυναίκα θα τη θυμόμαστε σε 20 χρόνια από τώρα. Και η πρωτότοκη κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη φυσικά και ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

‘Αντώνη, την προσοχή σού συνιστώ την Ολγα μην αφήσεις, γιατί σε Ελλάδα ολάκερη, πιο όμορφη δεν βρίσκεις’. Αυτή είναι η -εξαιρετικά εύστοχη- μαντινάδα που άκουσε ο Σαμαράς κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη. Εκεί όπου η φωτογενής Όλγα, που μικρή είχε δηλώσει ότι την απωθούσε η ιδέα της πολιτικής, χαίρει -ως γυναίκα- την εκτίμηση όλων των πολιτικών παρατάξεων. 

Λογικό αφού η πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (με μεταπτυχιακά στο Λονδίνο και στη Βοστώνη και θητεία στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες) είναι μάλλον η ομορφότερη (μαζί με την Άντζελα Γκερέκου) ελληνίδα πολιτικός όλων των εποχών.

Διαθέτοντας επιπλέον εκείνο το είδος αγέρωχης μελαχρινής ομορφιάς που αντιπροσωπεύει επάξια τόσο την κρητική όσο και γενικότερα την ελληνική ομορφιά.

 

Μια ομορφιά που, παρόλο που η Κεφαλογιάννη κατά κύριο λόγο φοράει μαύρα, δεν έχει περάσει απαρατήρητη και στο εξωτερικό. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη όταν η εφημερίδα Χουριέτ της έβαλε στο photoshop μαντήλα και της έκλεισε το μεσάτο σακάκι ώστε να καλύψει το δαντελένιο σατέν μπλουζάκι που φορούσε από μέσα.

Προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να ‘προστατέψει’ τα χρηστά ήθη των αναγνωστών της από την επίθεση των -εντελώς κινηματογραφικών- μεσογειακών καμπυλών της ελληνίδας υπουργού.

Εξίσου εντυπωσιασμένη μαζί της υπήρξαν και οι διάφοροι κινηματογραφικοί σταρ που ξενάγησε προσωπικά στο Μουσείο Ακρόπολης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων τον Daniel Day Lewis που βρέθηκε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα με το γιοτ του Spielberg.

Και συνεχίζοντας με τον Ethan Hawke την εποχή της παγκόσμιας πρεμιέρας  στην Αθήνα του Before Midnight.

 

Δεν έχει κανένα νόημα σε μια τέτοια στήλη να μιλήσουμε για τα πολιτικά της ‘επιτεύγματα’, όπως την εκλογή της δυο φορές ως βουλευτής Ρεθύμνου ή ότι ήταν η πρώτη σε σταυρούς βουλευτής της Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές. Ούτε να της καταλογίσουμε θετικά ή λάθη κατά τη διάρκεια της θητεία της ως υπουργός. Όπως επίσης, μεταξύ μας, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλήσουμε για κάτι τόσο αυταπόδεικτο όσο η ομορφιά της.

 

Η ουσία είναι ότι η Όλγα είναι μια νεαρή γυναίκα (σ.σ. εύκολα την κάνεις για οχτώ χρόνια μικρότερη) που χαίρεσαι να βλέπεις. Ανεξαρτήτως του επαγγέλματος που τυγχάνει να κάνει. Και την οποία θα προτιμούσαμε να βλέπουμε όσο περισσότερο γίνεται. Ειδικά σε φωτογραφήσεις -είτε περιοδικών, είτε παπαράτσι. Ειδικότερα όσο πιο ελεύθερη και χαλαρή γίνεται. Αλλά αυτό μάλλον δεν της/μας είναι γραφτό με την καριέρα που διάλεξε να κάνει.