PUBLI

H Olivia Wilde μας δείχνει (όλη) την υποκριτική της

Στο 'Τρίτο πρόσωπο', που κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες, η πάλαι ποτέ bisexual βοηθός του Dr House κάνει τον Liam Neeson να αφήσει την Kim Basinger για χάρη της. Λογικό. Επίσης λογικό το να την βάλουμε σούμπιτη στο Hall of Femme μας.

“Δεν πρόκειται να πας πουθενά με το να παίζεις ρόλους διακοσμητικής γκόμενας (Rush, Deadfall, The Change-Up). Ούτε με το να είσαι γλάστρα σε blockbuster β’ διαλογής (Cowboys and Aliens). Άρχισε να προκαλείς θόρυβο. Άρχισε να αποδεικνύεις ότι είσαι λόγος να πληρώσει κάποιος εισιτήριο να έρθει να σε δει”.

Αυτό γύρισε, προφανώς, και της είπε κάποιος δικός της άνθρωπος, ίσως ο Jason Sudeikis, αρραβωνιαστικός και πατέρας του νεογέννητου παιδιού της, πριν από μερικούς μήνες. Και το κορίτσι για το οποίο κάποτε η Megan Fox είχε χαρακτηριστικά -και δικαίως- δηλώσει “Η Olivia είναι τόσο σέξι που με κάνει να θέλω να στραγγαλίσω ένα βόδι με τα χέρια μου”, το κατάλαβε.

olivia wilde 

Άλλωστε το πρόβλημα με την 30χρονη Νεοϋορκέζα δεν υπήρξε ποτέ το μυαλό της ή η κουλτούρα της. Αυτά, παραδόξως και απρόσμενα για ανερχόμενη ηθοποιό, όντας κόρη δυο μεγαλοδημοσιογράφων και με φίλους όπως ο Mick Jagger, στα γόνατα του οποίου μεγάλωσε, τα είχε με το καλημέρα.

 

Το πρόβλημα, αν το καλοσκεφτείς, ήταν και παραμένει η αψεγάδιαστη ομορφιά της. Συγκεκριμένα το απίστευτο, ‘τρίβω τα μάτια μου μέχρι να γίνουν κόκκινα’, πρόσωπό της, καθώς το υπόλοιπο -εντελώς μοντελέ- κορμί της είναι θέμα γούστου αν θα το λατρέψεις, όπως εμείς.

H Olivia είναι, πολύ απλά, υπερβολικά όμορφη για το -μακροπρόθεσμο- καλό της. Με συνέπεια να υπάρχουν (πολλοί) ρόλοι στους οποίους δεν πείθει.

 

Όπως συνέβη π.χ. και με το Τρίτο Πρόσωπο, στο οποίο έφαγε δημόσιο κράξιμο από το GQ για τη σκηνή όπου τρέχει γυμνή στον διάδρομο ενός ξενοδοχείου στη λογική ‘με τέτοιο κώλο ποιος νοιάζεται αν ξέρει να γράφει (σ.σ. υποδύεται την συγγραφέα)’.

 

Φυσικά και η Olivia, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, απάντησε αμέσως και καταλλήλως. Διευκρινίζοντας ότι δίνει την δυνατότητα στον συντάκτη να ‘kiss my smart ass’.

 

Όπως έχει κάνει και παλιότερα σε αντίστοιχες περιπτώσεις όποτε κάποιος επιχείρησε να αμφισβητήσει το μυαλό της.

 

Επίσης τέτοια σχόλια δεν την εμποδίζουν από το να συνεχίσει να εμφανίζεται, συχνά πυκνά, γυμνή σε ταινίες.

change up

 

Όπως έκανε ήδη από την εποχή του Alpha Dog, όταν την γνωρίσαμε και, γιατί να κρυβόμαστε, την πρωτο-ερωτευτήκαμε.

alpha dog

 

Ούτε το άγχος της να μην τυποποιηθεί ως σέξι στάρλετ δεν την έχει σταματήσει από το να μας χαρίζει συχνά πυκνά εξαίσιες φωτογραφήσεις.

 

Εκεί που αποδεικνύει πόσο συγκλονιστικά ευλύγιστη είναι η μέση της.

Για να είμαστε ειλικρινείς, τίποτα από όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, με την εξαίρεση του House, του Drinking Buddies (η πρώτη ταινία που θυμίζει άνθρωπο), άντε και του Tron, δεν μας γεμίζουν το μάτι.

Όμως έχουμε εμπιστοσύνη ότι, όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερη θα γίνεται. Για την ακρίβεια τόσο καλύτερες θα γίνονται οι επιλογές της.

 

Άλλωστε το κορίτσι που έχει κόλλημα με τα κλασικά αμάξια (έχει μια Chevy Biscayne του 1958 και μια Thunderbird Convertible του 1959) την έχει ήδη ζήσει στο φουλ την ζωή της. Ξεκινώντας από τα 18 της όταν κλέφτηκε και παντρεύτηκε -μέσα σε ένα χίπικα βαμμένο σχολικό λεωφορείο- έναν Ιταλό πρίγκιπα.

Ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί λίγο στα σοβαρά και με την καριέρα της.