WOMEN

Η Sarah Michelle Gellar μπορεί να μας παλουκώσει όποτε θέλει

Η νέα της τηλεοπτική σειρά The Crazy Ones, όπου εμφανίζεται δίπλα στον Robin Williams, μας έδωσε την ιδανική ασίστ για να την βάλουμε στο Hall of Femme μας.

Το ξέρει και το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι τίποτα πέρα (ή πάνω) από την Buffy τη βαμπιρο-σφαγέα. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος που μας έκανε να την αγαπήσουμε. Τότε. Τώρα. Για πάντα.

 

Η συγκεκριμένη δήλωση της χαριτωμένης ξανθιάς, που άρχισε να κολυμπάει στα ματαιόδοξα νερά της σόουμπιζ (ξεκινώντας από διαφημιστικά και συνεχίζοντας με σαπουνόπερες) από 4 ετών, είναι χαρακτηριστική του βασικού της προσόντος. Δηλαδή του μυαλού της.

Γιατί η Sarah Michelle δεν ήταν ποτέ η πιο όμορφη ή σέξι εκεί έξω. Αλλά το μυαλό της έπαιρνε φουλ στροφές. Και αυτό ήταν που αγάπησε και εκτίμησε σε εκείνη ο Joss Whedon όταν –μετά από 11 audition- της έδωσε τον ρόλο της Buffy.

 

Κάτι που μεταφράστηκε σε έξι Teen Choice Awards, μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, βασικούς ρόλους στα I Know What You Did Last Summer και Scream 2 και μια μόνιμη θέση στην καρδιά (και τον καβάλο) των fan boys που είδαν στο πρόσωπο της την πρώτη δυναμική έφηβη ηρωίδα.

‘Εγγονές’ της οποίας είναι η Jennifer Lawrence, η Lilly Collins, Shailene Woodley και οποιαδήποτε άλλη έφηβη επιχειρεί αυτή τη στιγμή να σώσει τον κόσμο.

Συγκεκριμένα υπήρχε μια 6ετία (1997-2003) που η Sarah Michelle είχε τον κόσμο στα πόδια της. Ήταν ταυτόχρονα στις πρώτες θέσεις της most sexy λίστας του Maxim και του People και είχε την πρώτη επιλογή σε οτιδήποτε καλό ρολάκι κυκλοφορούσε εκεί έξω.

Κρίμα που, για κάποιο λόγο, δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Αν εξαιρέσεις φυσικά το ελαφρώς αιμομικτικό Cruel Intentions του 1999 (διασκευή του Dangerous Liaisons) όπου διέπρεψε ως διαβολικό πλουσιοκόριτσο που αποπλανεί την αθώα Selma Blair και ανεβάζει την πίεση στον ετεροθαλή αδελφό της.

Ίσως βέβαια στην συγκεκριμένη ταινία η Gellar να ήταν καλή επειδή ουσιαστικά έπαιζε τον εαυτό της, καθώς και εκείνη ήταν μαθήτρια έγκριτης ακαδημίας της Νέας Υόρκης και γνώριζε πολύ καλά αυτόν τον -Gossip Girl τύπου- μικρόκοσμο.

 

Οι υπόλοιπες όμως επιλογές της ήταν από μέτριες (The Grudge, Suburban Girl) μέχρι κακές (Scooby-Doo, Harvard Man). Στερώντας της σιγά σιγά την ευκαιρία να χτίσει μια αξιοπρεπή κινηματογραφική καριέρα.

Όχι ότι την ένοιαξε και ιδιαίτερα. Με τα τσεκ με τα δικαιώματα από το Buffy να έρχονται φουσκωμένα κάθε μήνα (σ.σ. κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος της ζωής της) η Sarah Michelle είχε την ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο διάλλειμα και να χτίσει αυτό που δεν είχε ποτέ. Δηλαδή μια κανονική οικογένεια (σ.σ. ο πατέρας της έφυγε όταν ήταν επτά ετών και δεν τον συγχώρεσε ούτε στο νεκροκρέβατο του).

Το γεγονός, βέβαια, ότι επέλεξε να την χτίσει μαζί με τον Freddie Prinze Jr. -που, ως αίσθηση, δεν σου δίνει αυτή ενός ιδιαίτερα έξυπνου ανθρώπου- είναι ελαφρώς ακατανόητη. Τι να πω, ίσως το παλικάρι να είναι καλύτερος σύζυγος από ότι ηθοποιός.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, με την –ελαφρώς σιτεμένη- Gellar (παρότι είναι μόλις 36 ετών) να προσπαθεί να ξεπεράσει την αποτυχία του Ringer (σ.σ. της σειράς που έκανε πρεμιέρα και έριξε αυλαία το 2011, με εκείνη να προσπαθεί να κρυφτεί υποδυόμενη την πλούσια δίδυμη αδελφή της)  επενδύοντας πάνω στο άστρο του Robin Williams που παίζει τον διαφημιστή μπαμπά της στο The Crazy Ones.

Έχοντας δει το πρώτο επεισόδιο νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρει. Αλλά και πάλι δεν πειράζει. Γιατί η Gellar είναι προφανές ότι ποτέ δεν ήθελε να γίνει σταρ. Της αρκεί να είναι μια καλή σύζυγος και μητέρα που επιπλέον φέρνει και ένα κομπόδεμα στο σπίτι. Της αρκεί να είναι αληθινή.