PUBLI

Η Sasha Grey είναι πιο έξυπνη απ’ όσο αντέχεις

Η Μαρίνα-Άννα Χατζή δεν έκανε κάτι εξωφρενικό τελευταία για να συμπεριληφθεί στο Hall of Femme. Εξάλλου, τα έχει κάνει όλα μέχρι τα 26.

Δεν είναι θέμα καταγωγής. Εννοώ ότι δεν έχουμε ψηλά τη Sasha ως άντρες ή ως λαός, επειδή το κανονικό της όνομα είναι ελληνικό. Αν προσέξεις καλύτερα τα bio της, θα διαπιστώσει οι ρίζες της εκτός από ελληνικές, είναι αγγλικές, ιρλανδικές και αγγλικές.

Το κορίτσι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και αυτό εξηγεί περισσότερο από οποιαδήποτε καταγωγή. Εκτός από το κορμί της που έχεις δει σε όλες τις πιθανές πόζες, το μυαλό της Grey σκέφτεται business με τρόπο που ξαφνιάζει.

grey 

Η πρόκληση να τη δούμε τη γυναίκα χωρίς την πορνοστάρ στην περίπτωση της Sasha Grey είναι μεγάλη και δύσκολη, αλλά πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτό.

 

Η Sasha Grey δεν κάνει κανένα βήμα χωρίς να το σκεφτεί απ’ όλες τις σκοπιές και μάλλον αυτό είναι το λιγότερο γοητευτικό κομμάτι της. Εννοώ ότι οι επαγγελματικές της κινήσεις έχουν υπάρξει τόσο καίριες που δύσκολα μπορείς να την ακολουθήσεις.

Δεν τα λέμε εμείς, τα έχει πει ο Soderbergh που την σκηνοθέτησε στο ‘The Girlfriend Experience’ που στάθηκε καθοριστικό στην απόφαση της Grey να αφήσει το adult entertainment και να το γυρίσει στη mainstream ηθοποιία.

 

“Είναι ένα καινούργιο είδος από μόνη της, νομίζω. Δεν έχω ακούσει κανέναν από τη βιομηχανία του πορνό να μιλάει για αυτό με τον τρόπο που μιλάει η Sasha”.

Η γροθιά στο στομάχι

Στα πρώτα πρώτα βήματά της στο χώρο του πορνό, η Grey φρόντισε με μια κίνηση-ματ να στρέψει όλα τα φώτα πάνω της. Συμμετέχοντας (sic) σε ένα όργιο με τον Rocco Siffredi -αν δεν ξέρεις τον Rocco Siffredi, ζήτα συγγνώμη και πέρνα έξω-, η Grey του ζήτησε να τη γρονθοκοπήσει στο στομάχι.

Η σκηνή και η ταινία (σ.σ. The Fashionistas 2) έκαναν πάταγο. Όλη η βιομηχανία μιλούσε γι’ αυτήν την 18χρονη. Η Grey δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι η ιδέα για τη γροθιά ήταν σκηνοθετημένη. Είπε ότι ήταν έμπνευση της στιγμής.

 

Μια όψιμη θεωρητικός της βιομηχανίας του πορνό ή ένα κορίτσι που έχει μάθει να λέει τις σωστές, μη αναμενόμενες ατάκες και να προκαλεί το θαυμασμό (και) για το πνεύμα της;

Εκτός από εξαιρετικό βαθμό στις business, η Sasha Grey μάζεψε και δεκάδες Adult Movie Awards κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων της σταδιοδρομίας της. Κοινώς, σάρωσε.

Η Sasha Grey γράφει ποίηση

Λίγο μετά το ‘Girlfriend Experience’ στο οποίο υποδύθηκε μια συνοδό πολυτελείας, ρόλος τον οποίο μελέτησε σε βάθος κάνοντας συνεντεύξεις -μαζί με τον Soderbergh- σε πραγματικές συνοδούς πολυτελείας, η Sasha έπαιξε τον εαυτό της στο Entourage.

Χωρίς να χρειαστεί να ξεδιπλώσει και στο κρεβάτι το υποκριτικό της ταλέντο, η Sasha έπαιζε το κορίτσι του Vinnie Chase στην έβδομη σεζόν της σπουδαίας σειράς, υπογραμμίζοντας με την παρουσία της μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους του κεντρικού ήρωα της σειράς.

“Είχα λίγη ανησυχία για το κατά πόσο θα ήταν σωστό να παίξω μια εκδοχή του εαυτού μου στη σειρά, αλλά, τελικά, τα οφέλη από το Entourage ήταν πολύ μεγαλύτερα απ’ αυτό το άγχος”.

Λες και βρίσκεται στα τελειώματα κάποιου σούπερ-κουλ διδακτορικού πάνω στο timing, η Sasha φαίνεται πως ‘έληξε’ την καριέρα ως πορνοστάρ την τέλεια στιγμή. Η ταινία με τον Soderbergh και το Entourage ήταν μόνο η αρχή.

Το τέλος του πορνό έφερε περισσότερη μουσική, περισσότερη ποίηση και περισσότερο γράψιμο στη ζωή της Sasha. Πέρα απ’ αυτά, ο mainstream κινηματογράφος άρχισε να τη δέχεται και να την αποδέχεται γι’ αυτό που ήταν και γι’ αυτό που προσπαθεί να γίνει και την αντάμειψε με ρόλους (βλ. στο δράμα ‘I Melt with You’ δίπλα στον Jeremy Piven).

Ακόμη κι ο Eminem την αντάμειψε με ρόλο σε ένα βίντεο κλιπ του. Να σημειωθεί ότι στα χρόνια της ως πορνοστάρ την είχαν επίσης επιλέξει για κλιπ οι Roots και οι Smashing Pumpkins.

 

Η πιο φιλοσοφημένη Sasha που γνωρίσαμε

Το προφίλ της σκεπτόμενης και ‘διαφορετικής’ (τέως) πορνοστάρ ενισχύθηκε και απ’ τους μουσικές αναζητήσεις της με τους aTelecine, την industrial μπάντα που σχημάτισε το 2008 κι απ’ την οποία αποχώρισε πέρυσι, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους σκοτεινούς Current 93. Με άλλα λόγια, η Sasha δεν βγήκε να τραγουδήσει ποπ, αλλά πιο δύσκολα πράγματα.

Είναι προφανές ότι ένα κορίτσι που σέρβιρε σε εστιατόριο για να μαζέψει ό,τι λεφτά χρειαζόταν και να φύγει για το Λος Άντζελες στα 17, δεν τη φοβάται τη δουλειά.

“Δεν μου αρέσουν τα διαλείμματα. Νιώθω ότι με κάνουν τεμπέλα και ότι μου κλέβουν τη δημιουργικότητά μου. Αν απασχολούμαι συνέχεια με κάποιο πρότζεκτ, οι ιδέες μου παραμένουν φρέσκες και το διασκεδάζω πολύ”.

Τον Μάιο του ’13, η Sasha κυκλοφόρησε το πρώτο της ερωτικό μυθιστόρημα με τίτλο ‘The Juliette Society’, “μια πολύ πιο ωμή και ρεαλιστική εκδοχή του ’50 Shades of Grey’”, όπως το υποδέχτηκε ο Τύπος.

Σ’ ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κεφάλαια του βιβλίου, η Grey αναλύει την αγάπη της για το σπέρμα και έκανε δεκάδες κριτικούς να θέλουν να βγάλουν τα μάτια τους με αυτό που μόλις διάβασαν. Η Gray υπεραμύνθηκε του κεφαλαίου, εξηγώντας ότι διάλεξε να γίνει τόσο γλαφυρή για να σπάσει άλλο ένα ταμπού.

 

Τίποτα δεν ακούγεται πολύ περίεργο, Sasha. Τίποτα στην ίδια πρόταση με σένα δεν θα μας ακουστεί ποτέ περίεργο.