WOMEN

Η Shannen Doherty μας βγάζει το χειρότερό μας εαυτό

Ντίβα, σκύλα, ψωνισμένη και τόσο αβυσσαλέα μισητή. H Brenda του Beverly Hills μας χτυπάει, στα 42 της, την πόρτα του Hall of Femme. Να της ανοίξουμε;

Αν το καλοσκεφτείς, η Brenda ήταν κάτι σαν την Lindsay Lohan της εποχής της. Όλοι πίστεψαν ότι θα γίνει μεγάλη σταρ, μέχρι που την πρόδωσε ο άθλιος χαρακτήρας της. Αυτός που την έκανε να απειλήσει ένα πρώην αρραβωνιαστικό της ότι ΄θα προσλάβει μερικούς τύπους για να τον πλακώσουν στο ξύλο και μετά να τον βιάσουν’. Να κάτι που δεν ακούς κάθε μέρα.

Μάλλον δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω για την Shannen/Brenda. Βλέπεις, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πλανήτη (και την υπόλοιπη παρέα μου από την Καλλιθέα), ποτέ μου δεν την μίσησα. Ούτε για αυτά που έκανε στη σειρά, ούτε για αυτά που έκανε στη ζωή.

Για την ακρίβεια η Brenda ήταν ο βασικός λόγος που έβλεπα  φανατικά μεγαλώνοντας Beverly Hills. Θεωρούσα μαγκιά ότι ήταν τόσο αθυρόστομη, πανούργα και αλητάκι. Επίσης την έβρισκα αφόρητα σέξι, ειδικά σε σύγκριση με την ξενέρωτη  Kelly.

Αυτές οι αφέλειες, αυτή η βραχνή φωνή, αυτό το κενό στα δόντια. Όλα μου έκαναν κάτι. Shannen Doherty

Και αυτό πριν καν δω το πλούσιο –και εντελώς φυσικό- στήθος της σε όλο του το μεγαλείο, στα διαδοχικά pictorials (σ.σ. συνολικά τρία) που έκανε για το Playboy.

 

Ουσιαστικά, αντί για μίσος, η γεύση που μου έχει αφήσει στο στόμα η Shannen είναι αυτή μιας μεγάλης απογοήτευσης. Ότι δηλαδή θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα –ελάχιστα- έχει καταφέρει στην ζωή της και την καριέρα της.

Άσε που, μεταξύ μας και σε καθαρά αντρικό επίπεδο, μου κάνει εντύπωση και το πόσο έχει κακογεράσει.

Είναι προφανές ότι η απότομη δόξα της την βάρεσε εξίσου απότομα στο κεφάλι. Τόσο στο πλατό του Beverly Hills, όπου έπαιζε κανονικά γροθιές με τους υπόλοιπους και ήταν μονίμως στην τσίτα. Αναγκάζοντας τους παραγωγούς να την στείλουν στον εξαποδώ.

Όσο και στο πλατό του Charmed, όπου –ειδικά εκεί που ήταν όλες γυναίκες- έκανε ακριβώς τα ίδια ξεφτιλίκια και έφυγε και πάλι νύχτα.

Ίσως το πρόβλημα να ξεκινάει από το πόσο κακές επιλογές έκανε στην προσωπική της ζωή, με δυο ηλίθιους και σύντομους γάμους με τους Rick Salomon (τον τύπο που αργότερα κυκλοφόρησε την τσόντα της Paris Hilton) και τον Ashley Hamilton (σ.σ. το 2011 έκανε επιτέλους τον τρίτο τον καλό, με τον φωτογράφο Kurt Iswarienko).

Όπως έγραψε στο βιβλίο με συμβουλές που εξέδωσε το 2010 με τίτλο Badass-A hard earned guide to living with style and (the right) attitude ‘ Χαράμισα πολύ χρόνο στα 20s μου. Ειδικά με δυο μικρούς σε διάρκεια αλλά εξαιρετικά tabloid-worthy γάμους. Οπότε η συμβουλή μου για να βρείτε σωστό γκόμενο είναι να τους τεστάρετε συνέχεια. Να βγαίνετε έξω μαζί τους χωρίς να φοράτε make up.  Να αργείτε. Να τους κάνετε να οδηγούν μέσα στο χειρότερο μποτιλιάρισμα για να πάτε σε ένα event. Και όταν φτάνετε εκεί να τους αναγκάζετε να πάνε πίσω στο σπίτι επειδή ξεχάσατε το iPhone σας’.

Ίσως απλά να έπαιξαν ρόλο, όπως λένε σε όλες τις ταινίες με serial killer, τα τραυματικά της παιδικά χρόνια στο Μέμφις. Όχι δεν την βίασε κανένας συγγενής. Απλά μεγάλωσε σε ένα εξαιρετικά συντηρητικό περιβάλλον και πήγε σε ένα τόσο αυστηρό καθολικό σχολείο καλογριών όπου θεωρούσαν πράγματα όπως τον χορό ή το τραγούδι έργα του διαβόλου.

Προφανώς και όλα τα παραπάνω είναι δικαιολογίες. Η Shannen ήταν και παραμένει μια ακραία περίπτωση εγωκεντρικού σταρ του Χόλυγουντ που έχει συνηθίσει να έχει τα πάντα στα πόδια της (από τα 11 που έσκασε στο κουρμπέτι). Και, αν ήταν άντρας, δεν θα μας έκανε τόσο εντύπωση το πόσο παλιοχαρακτήρας είναι.

Τώρα το μόνο που μένει είναι κάποιος να την προσλάβει για να παίξει απέναντι στον Charlie Sheen στο Anger Management. Τώρα αυτό είναι κάτι που θα κατσικωνόμουν στον καναπέ για να το δω.