WOMEN

Natalie Portman, σου ορκιζόμαστε αιώνια πίστη

Κάποιες μπήκαν για το σώμα τους. Κάποιες για την ομορφιά τους και κάποιες για το μύθο. Η Portman μπαίνει στο Hall of Femme για όλα.

Τίποτα στη ζωή της Natalie Portman δεν έχει γίνει στην τύχη. Από το ντεμπούτο της στο σινεμά ως ‘το κοριτσάκι στο Leon’ μέχρι το Όσκαρ Α’ Γυναικείου για το ‘Black Swan’ ή τον αστείο για την κλάση της ρόλο ως Jane Foster στο πλευρό του Thor,  η 32χρονη ξέρει μια χαρά τι κάνει. Εξαιρείται εκείνο το φεγγάρι που τα είχε φτιάξει με τον Devendra Banhart.

 

Αν δεν χωράνε αμφιβολίες για τα κάλλη της γεννημένης στην Ιερουσαλήμ 32 καλοκαίρια πριν, τότε το πτυχίο στην Ψυχολογία που αποφάσισε να κάνει στο Χάρβαρντ την ώρα που η καριέρα της στο Χόλιγουντ άρχισε να απογειώνεται ή οι σκηνοθετικές ανησυχίες (θα παίξει, θα γράψει και θα σκηνοθετήσει το ‘A Tale of Love and Darkness’ του Amos Oz) λένε πολλά για τον χαρακτήρα και το βάθος της.

portman 

Κακά τα ψέματα. Η Portman ξυπνάει ευγενικά αισθήματα στους άντρες. Ακόμη κι όταν ‘μπλέκει’ σε σέξι σκηνές (βλέπε ‘Closer’, βλέπε ‘Black Swan’), o τρόπος που έχει αποτυπωθεί μέσα μας είναι με τη φάτσα της ιντελεξουέλ, πανέμορφης (φυσικά) και ψαγμένης καλλιτέχνιδας. (Ακόμη και το ‘καλλιτέχνιδας’ ταιριάζει εδώ, τα δεχόμαστε όλα για αυτό το κορίτσι).

Έχω έναν κολλητό που θα τσακωθεί μαζί σου αν μιλήσεις πρόστυχα για εκείνη. Είναι ερωτευμένος ακόμη και με την ελιά που έχει στο δεξί της μάγουλο. Καλά, δεν είναι ο μόνος.

 

 

Αυτή είναι η Natalie που αγαπήσαμε. Εκτός από αυτή, είναι και η μοναδική γυναίκα στην ιστορία της Ύπαρξης που είναι το ίδιο (μπορεί και περισσότερο) σέξι με ξυρισμένο κεφάλι. Μιλάμε για την επιτομή της ομορφιάς.

 

 

Μοναχοκόρη, αλλά όχι κακομαθημένη, η Portman δήλωνε στα 11 ότι μέχρι τα 20 θα έχει βαρεθεί την υποκριτική. Ευτυχώς, κατάλαβε γρήγορα ότι καμιά φορά λέμε βλακείες για να κάνουμε εντύπωση. Εν τω μεταξύ, “έχω διαβάσει περίπου 400 σενάρια για το Ολοκαύτωμα, αυτά παθαίνεις όταν λες δημόσια ότι είσαι Εβραίος”.

Επειδή δεν κάνει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, για έναν διεστραμμένο τρόπο την ερωτευτήκαμε στο ‘V for Vendetta’, που ομολογουμένως δεν περνούσε και πολύ καλά. Την αγαπήσαμε κλειδωμένη στο κελί της ενώ δοκιμάζεται από τον V. Την θελήσαμε την ώρα που έκανε την επανάστασή της. Έτσι κι αλλιώς, η φωνή της στα κοινωνικοπολιτικά είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μπόι της (μόλις 1,60).

 

Ένθερμη υποστηρικτής του Obama, των γάμων ομοφυλοφίλων και των δικαιωμάτων των ζώων, η Portman είναι χορτοφάγος από μικρή, ενώ τα τελευταία χρόνια συστήνεται ως vegan (με εξαίρεση τους μήνες της εγκυμοσύνης της).

 

 

Δεν θα εκπλαγούμε αν τη δούμε να παρατάει το σινεμά για δέκα χρόνια, ούτε αν παίρνει κι άλλο ένα Όσκαρ την επόμενη πενταετία. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Ακόμη και να τη δούμε πιο ενεργά στην πολιτική ή ακόμη και σχεδιάστρια (ήδη έχε κυκλοφορήσει μια κολεξιόν της για ‘vegan’ παπούτσια).

Το πρόβλημα που προκύπτει με τη συνέπεια της Natalie είναι ότι η απόφαση να μετακομίσει μόνιμα στο Παρίσι από το καλοκαίρι του 2014, ‘θυσιαζόμενη’ μπροστά στην πρόκληση ζωής του χορευτή συζύγου της Benjamin Millepied να διευθύνει το Paris Opera Ballet. Η λογική Portman, έχοντας ήδη ένα παιδί μαζί του, δηλώνει έτοιμη γι’ αυτή τη μεγάλη αλλαγή, ενώ σαν να μην της έφτανε η διττή υπηκοότητα (ισραηλινή και αμερικάνικη), φωνάζει ότι θέλει να πάρει και τη γαλλική.

 

Ε, όσο άνετα και αφαιρετικά μπορούμε να την αποκαλούμε πολίτη του κόσμου, άλλο τόσο άνετα και αφαιρετικά μπορούμε να την βαφτίσουμε ‘ιδανική’ και να ευχόμαστε να πάρει κάποτε την ελληνική υπηκοότητα.

Ουτοπικό; Τα Star Wars, που (τη) λάτρεψες, ήταν πιο ρεαλιστικά δηλαδή;