WOMEN

Οι αδίκως υποτιμημένες αδελφές Κανονίδου

24 χρόνια μετά τη συμμετοχή της Κατερίνας στα καλλιστεία του Ant1 ήρθε η ώρα να την βάλουμε (εννοείται παρέα με την Αγγελική) στο Hall of Femme μας.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε, εδώ και τρία χρόνια, το Hall of Femme θέλω να γράψω για εκείνες. Και όχι απλά για να υπάρχει κάπου δημοσιευμένος ο -μέχρι τώρα αχρησιμοποίητος- τίτλος ‘Τα κανονίδια του Ναβαρόνε’. Επιτέλους έχω την ευκαιρία να τους εκφράσω τον θαυμασμό μου. Και, σε εσάς, το μαράζι μου.

Η Κατερίνα και η Αγγελική, η Αγγελική και η Κατερίνα (δεν έχει σημασία ποια είναι ποια, στο μυαλό μου είναι ένα και το αυτό πρόσωπο) έχουν μέχρι τώρα εμφανιστεί στο ONEMAN ως ‘guest star’ σε άρθρα σχετικά με εκείνες που ‘ντρεπόμαστε’ να παραδεχτούμε ότι κάποτε μας άρεσαν.

Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ομορφόσογα και καυτά δίδυμα

Και, εξαιτίας μιας συγκεκριμένης φωτογραφίας της Κατερίνας στην παραλία που ποτέ μου δεν ξεπέρασα, στο αφιέρωμα περί Ελληνίδων στην καυτή άμμο.

Προσωπικά, δεν το θεωρώ αρκετό. Ναι, τα ‘δυο ξανθά δίδυμα κορίτσια που γεννήθηκαν στο Παλαιό Φάληρο μια ηλιόλουστη μέρα κάποιου Απρίλη’ (έτσι λέει η περιγραφή στο fb. Αν και εγώ πάντοτε νόμιζα πως είναι Θεσαλονικιές) δεν ήταν ποτέ sex symbol επιπέδου Ίνας Λαζοπούλου. Ούτε έκαναν διεθνή καριέρα τύπου Έλενα Κουντουρά.

Ωστόσο ήταν δίδυμες (οι μοναδικές που θυμάμαι μετά τις Μπρόγιερ). Φυσικές ξανθές. Και -εμφανώς- πρόθυμες να μοιραστούν τις λαχταριστές καμπύλες τους με το αντρικό κοινό. Αν και σε λιγότερες, συνολικά, φωτογραφήσεις από ότι κάποιος θα πίστευε ότι τελικά έχουν κάνει.

Στα εφηβικά, τότε, μάτια μου οι Κανονίδου ήταν ακαταμάχητες. Πάντα ως δίδυμο εννοώ. Όπως στο cameo που έκαναν στην ταινία Beautiful People.

 

Οι δυο τους μαζί, όπως -σε λιγότερο βαθμό οι αδελφές Λυκούδη- γέμιζαν το μυαλό μου με τόσα όνειρα, τόσες φαντασιώσεις, τόσες ανεξερεύνητες διαδρομές.

Για να είμαι εντελώς τίμιος μαζί σας, δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ περιοδικό που να τις έχει εξώφυλλο που να μην το έχω αγοράσει. Αν και, τώρα που είμαι ώριμος και κατασταλαγμένος, με χαλάει που όλες τους οι συνεντεύξεις ήταν αφόρητα επιφανειακές. Από εκείνες που γράφονται στα αντρικά περιοδικά ώστε να υπάρχουν μερικά γράμματα δίπλα στις φωτό.

Τότε δεν με ένοιαζε να ακούσω τι έχουν να πουν. Μόνο τι έχουν να δείξουν. Τώρα θα ήθελα να υπάρχει έστω μια αξιόλογη ατάκα τους για να προσθέσω εδώ.

Όπως και να’χει, όλο το πανηγύρι, με τις φωτογραφήσεις και τις πασαρέλες, κράτησε μια δεκαετία. Από εκεί και πέρα η Κατερίνα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, άρχισε να παρουσιάζει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, άνοιξε μεζοδοπωλείο, ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε, έκανε παιδί. Και πλέον, αν δεν κάνω λάθος, είναι -μεταξύ άλλων- υπεύθυνη στο Ρακάδικο στο Παλιό Φάληρο.

 

Αντίστοιχα η Αγγελική, ως πιο καλλιτεχνική φλέβα, σπούδασε φωτογραφία και Ιστορια της Τεχνης και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής Ενώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τουλάχιστον δυο εκθέσεις ζωγραφικής σε Κύθνο και Νάξο αντίστοιχα.

Εκείνες πήραν τον δρόμο τους. Και εμείς τον δικό μας. Ωστόσο επιμένω. Ποτέ δεν τις εκτίμησαμε αρκετά. Γιατί doublex γυναίκες σαν και αυτές, δεν γεννιούνται κάθε μέρα. Απόδειξη ότι από τότε που ‘απέσυραν’ τα ‘κανόνια’ τους από την κυκλοφορία, δεν έχει προκύψει διάδοχη ‘δίδυμοι μπελάδες’ κατάσταση.