WOMEN

Πες μας τώρα ότι δεν γούσταρες ποτέ την Ίνα Λαζοπούλου

Κάποιες γυναίκες δεν θέλεις να γεράσουν ποτέ. Έτσι νιώθαμε και για την Ίνα πριν 10 χρόνια.

Για τη γενιά που ανακάλυψε τον ανδρισμό της παρέα με την άνοδο των ανδρικών περιοδικών, η Ίνα Λαζοπούλου ήταν μια αποκάλυψη. Ίσως να ήταν και εκείνη που έφερε την σεξουαλική απελευθέρωση του γυμνού στα ελληνικά περιοδικά. Αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε με τους χαρακτηρισμούς. Γιατί στην τελική, η Ίνα ήταν μια γυναίκα που ήθελες πάρα πολύ να βλέπεις να ποζάρει. Και της άρεσε και εκείνης εξίσου.

Ίσως ήταν η Αμερικανιά που είχε έμφυτη. Ίσως ήταν τα παραδείγματα Αμερικανικής κουλτούρας και η άνεση με το γυμνό που ξένιζε τον Έλληνα αλλά είχε κάνει ήδη τους κατοίκους πέρα από τον Ατλαντικό να απογειώσουν τα ανδρικά περιοδικά.

Είχαμε πολλές Ελληνίδες, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90, που προθυμοποιήθηκαν να ποζάρουν γυμνές στον φακό. Κάποιες μάλιστα ήταν και ιδιαίτερα επώνυμες. Γυναίκες που δεν περίμενες να το κάνουν. Έβλεπες την Νόνη Δούνια, την Κάτια Ζυγούλη, την Βίκυ Καγιά και την Ελένη Μενεγάκη να παίρνουν το βάπτισμα του γυμνού και να προκαλούν. Και σίγουρα σου άρεσε αλλά έλειπε η φλόγα. Αυτή που έφερε η Ίνα.

Γιατί η Λαζοπούλου δεν έκανε ποτέ ένα απλό γυμνό. Έκανε πάντα το κάτι παραπάνω. Είτε φωτογραφιζόταν μέσα στο δωμάτιό της σαν να την παρακολουθεί μια spy cam, είτε κυλιόταν στην παραλία και στις φοινικιές, είτε τούρλωνε τα οπίσθιά της για τον φακό όπως δεν το είχε κάνει ξανά καμία Ελληνίδα.

Προφανώς και δεν ευθύνεται εκείνη για τα φωτογραφικά concept. Αλλά ήταν αυτό το σώμα που του αρκούσε ένα φύλλο συκής, αυτά τα οπίσθια που ντυμένα με ένα ψάθινο εσώρουχο έμοιαζαν τόσο αμαρτωλά, αυτό το attitude απέναντι στον φακό που σε έκανε να νιώθεις ότι τα ανδρικά περιοδικά θα είχαν μέλλον όσο θα υπήρχαν γυναίκες που θα μετέτρεπαν τις μεγάλες ιδέες σε υπέροχες φωτογραφήσεις.

Η Ίνα Λαζοπούλου δεν φοβήθηκε ποτέ να βγάλει τα ρούχα της. Όποιες κι αν ήταν οι φιλοδοξίες της στην τηλεόραση. Γιατί ήθελε κάποτε να γίνει ηθοποιός και έπαιξε και σε μερικά σίριαλ. Κυρίως βέβαια σε διαφημιστικά. Καλλυντικά, εσώρουχα, παπούτσια. Ακόμα και δημητριακά τα οποία μας ενημέρωνε ότι βελτίωναν τη δράση των εντέρων της.

 

Δεν σε ένοιαζε τι σου έλεγε αυτή η γυναίκα. Αρκεί να φόραγε τον καλύτερο σεξουαλικό εαυτό της για να το προφέρει. Το τι συνέβη στην Ίνα μετά τη δεκαετία του 90 δεν αξίζει ιδιαίτερης συζήτησης. Γιατί προτιμώ κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι να την θυμόμαστε ως εκείνο το sex symbol του 90. Και όχι σαν την τραγουδίστρια που δεν φοβήθηκε και μετά τα 40 της να φορέσει string στην πίστα.

Δεν γράφουμε για αυτή την Ίνα εμείς. Γράφουμε για εκείνη την Ίνα. Την παλιά. Εκείνη με το φύλλο συκής και την λανθάνουσα αθωότητα στο βλέμμα.