WOMEN

Ποτέ δεν ξεπεράσαμε την ‘σκανδαλιάρα’ Sienna Miller

H petite Αγγλίδα, που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό στο Layer Cake, είναι πλέον 33 και έτοιμη να μπει στο Hall of Femme μας.

Έχουν περάσει 11 ολόκληρα χρόνια από τότε που την είδαμε (αυτό το πρόσωπο, αυτά τα μάτια, αυτή η αξεπέραστη κυριλέ αγγλική προφορά) στο πλευρό/ κρεβάτι του μελλοντικού James Bond.

 

Αλλά, στην περίπτωσή της, μοιάζει με μια αιωνιότητα. Βλέπεις το κορίτσι μας (κόρη τραπεζίτη και απόφοιτος των καλύτερων ιδιωτικών κολεγίων), που έγινε εξαγώγιμο προϊόν με παραλήπτη το Χόλιγουντ μέσα σε μια μέρα, πέρασε πολλά.

 

Καλά, όπως το γεγονός ότι έγινε ξαφνικά η boho αγαπημένη του χώρου της μόδας, των γυναικείων περιοδικών και των πιο διάσημων φωτογράφων του πλανήτη (μέχρι και πρώτη -topless- μούρη στο ημερολόγιο της Pirrelli βρέθηκε).

 

Πολύ καλά, όπως το γεγονός ότι έκλεισε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε blockbuster όπως το Alfie, το Casanova και το G.I. Joe (ναι, δεν το λες και καλό- η ίδια όμως, ως κακιά, ήταν μια χαρά) και ταινίες με ουσία, όπως το Factory Girl, το Interview και το The Edge of Love (δες την στο βίντεο στο τρένο και εξήγησε μου πως γίνεται να μην την ερωτευτείς στη στιγμή).

 

Αλλά, συνήθως, κακά. Όπως το γεγονός ότι βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα όταν ο Jude Law, ως σύντροφος του οποίου έγινε αρχικά γνωστή στην Αγγλία, την απάτησε με μια νταντά, αναγκάζοντάς την να διαλύσει τον αρραβώνα τους.

 

Την ίδια εποχή που εκείνη, που η κολλητή της Keira Knightley έχει περιγράψει ως ‘την πιο πολύχρωμη πεταλούδα σε όποιο δωμάτιο μπαίνει μέσα’ και η κουνιάδα της, Poppy Delevingne, αδελφή της Cara, ως (και για τις δυο) ‘Δυο τρελούτσικα μικρά πλάσματα που φοράνε ότι βρουν μπροστά τους και λένε ότι έχουν στο μυαλό τους’, φέρεται να τον κεράτωνε με τον Daniel Craig (μετά τα έφτιαξε με τον παντρεμένο -και πατέρα τεσσάρων- Balthazar Getty).

 

 

Ή το ότι, επειδή η Sienna, παρότι το παρουσιαστικό της είναι βρετανίδας αριστοκράτισσας, στην πραγματικότητα βρίζει, πίνει και παρτάρει σαν λιμενεργάτης, ήταν πάντοτε αγαπημένος στόχος των paparazzi και των βρετανικών tabloid (στους οποίους ήταν η πρώτη που έκανε μήνυση και κέρδισε).

 

 

Όλα απόρροια, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Esquire στο ότι η ξαφνική φήμη της έπεσε στο κεφάλι πολύ νωρίς. Και την χτύπησε τόσο δυνατά στο πρόσωπο όσο, όταν ήταν πέντε χρονών, το ένα από τα πόνι στη φάρμα που μεγάλωσε (αφήνοντάς της ένα σημάδι στο -κατά τα άλλα αψεγάδιαστο- πρόσωπο).

 

Προς τιμήν της η Sienna είχε την μαγκιά να επιβάλλει στον εαυτό της αποχή από την δουλειά για μια τριετία, την πιο κρίσιμη τριετία για μια γυναίκα στην ηλικία της. Προτιμώντας να βρει ένα καλό σύντροφο (τον 4 χρόνια μικρότερό της ηθοποιό Tom Sturridge) και να κάνει μαζί του ένα παιδί.

 

 

Το πιο αξιοπερίεργο, στην περίπτωσή της; Το ότι, όταν επέστρεψε, το Χόλιγουντ όχι μόνο την περίμενε με ανοιχτές αγκάλες, αλλά είχε να της προσφέρει ακόμη καλύτερους ρόλους. Πρώτα την βράβευσε (ΟΚ, απλώς υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ήταν) ως μούσα του Hitchcock στο The Girl (ενώ επίσης ήταν καλή ως επίδοξη belly dancer στο Just Like a Woman).

Και μετά την έβαλε να παίξει την Αμερικανίδα σύζυγο τόσο στο Οσκαρικό Foxcatcher όσο και στο Οσκαρικό American Sniper δίπλα στον Bradley Cooper (που την ήθελε ξανά στο πλευρό του -και στην κουζίνα του πρωταγωνιστή του- στο Burnt, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε).

 

Και τα δυο απρόσμενα, για εκείνη πράγματα. Το να παίζει πλέον την σύζυγο, και όχι την femme fatale γκόμενα. Επίσης να παίζει την Αμερικανίδα σύζυγο. Ένα ‘ζώο’ με το οποίο δεν έχει καμία σχέση. Εξού και ο σκηνοθέτης του Foxcatcher, πριν δει την audition tape της, είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ‘Δεν βγάζει νόημα. Είναι υπερβολικά όμορφη και υπερβολικά Αγγλίδα’.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που επιλέξαμε να μιλήσουμε για εκείνη αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Όχι μόνο γιατί, το 2015, όπου και να κοιτούσαμε πάνω της πέφταμε, αλλά επειδή αυτή τη χρονιά είναι κρυστάλλινα σαφές ότι η παλιά Sienna, η petite sex bomb με το πονηρό χαμόγελο, είναι νεκρή. Και η νέα κα Miller, αυτή με τις Οσκαρικές αξιώσεις, μόλις ξεκινάει την καριέρα της εκ νέου.

Παρότι ο ρόλος από το Black Mass κόπηκε τελευταία στιγμή, το 2015 παραμένει η χρονιά της, αφού εντός της την έχουμε δει στο εξαιρετικό Mississippi Grind δίπλα στον Ryan Reynolds και στο Unfinished Business με τον Vince Vaughn, θα την δούμε στο High-Rise με τον Jeremy Irons και έχει ξεκινήσει γυρίσματα για το The Lost City of Z με τους Charlie Hunnam και Robert Pattinson και το πολυαναμενόμενο Live by Night του Ben Affleck.

 

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ίδια δεν καταλαβαίνει ότι οι μέρες όπου καλούνταν να σηκώσει μια ταινία στους hippie chic ώμους της αποτελούν παρελθόν. Ναι, θα μπορούσε να μετακομίσει στο Los Angeles και να δοκιμάσει την τύχη της εκ νέου. Ναι, θα μπορούσε να δεχθεί να παίξει μεγαλύτερους ρόλους σε χειρότερες ταινίες.

 

Για την ώρα όμως της αρκεί να ζει μια ονειρεμένη ζωή στο Λονδίνο και στην φάρμα της έξω από αυτό, περιμένοντας -κυριολεκτικά και μεταφορικά- την άνοιξη.