WOMEN

Τα ατσαλένια ρουθούνια της 13χρονης Drew Barrymore

Στα 13 της η Drew Barrymore έκανε κόκα στις τουαλέτες του Studio 54, παρέα με την Grace Jones. 25 χρόνια αργότερα, είναι μητέρα, σύζυγος και επιτυχημένη παραγωγός. Το Hall of Femme μας, δηλώνει εντυπωσιασμένο. Και της ανοίγει τις πόρτες του.

Το ξανθό κοριτσάκι που λάτρεψε όλος ο πλανήτης και ένας κοντοπίθαρος E.T. θα έπρεπε κανονικά να είναι (προ πολλού) νεκρό ή (ήδη συνταξιούχα) πορνοστάρ. Όπως ακριβώς θα γίνει προσεχώς η Lindsay Lohan. Γιατί η δικιά της ήταν μια εφηβεία από την οποία δεν επιβιώνεις εύκολα. Εκτός και αν διαθέτεις διαβολική τύχη και αβυσσαλέο τσαμπουκά.

Little Girl Lost ήταν ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της Drew Barrymore. Γεμάτο ιστορίες για kinky σεξ και άγρια πάρτι, ποτισμένο με αλκοόλ και την μυρωδιά από αίμα, σπέρμα και μαριχουάνα. Μόνο που δεν το έγραψε τώρα, αλλά όταν ήταν μόλις 15 ετών.

 

Στις σελίδες του το αμερικάνικο κοινό είχε την ευκαιρία να μάθει τι ακριβώς κάνει η ξαφνική δόξα (και μια μάνα που διψάει για αυτή) όταν προσγειωθεί στο κεφάλι ενός στρουμπουλού κοριτσιού που -μέχρι πριν την διαλέξει ο νονός της, Steven Spielberg- ήταν ικανοποιημένο να παίζει με τις κούκλες του και να τρώει σοκολάτες.

 

Τους επόμενους μήνες μετά την κυκλοφορία του E.T. η Drew άρχισε να τρώει καθημερινά ξύλο στο σχολείο (επειδή την αναγνώριζαν), να καπνίζει (από τα 9 της), να μπεκροπίνει (από τα 10 της) και να κάνει μαριχουάνα (από τα 12 της). Τότε που έχασε και την παρθενιά της κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Δυο χρόνια αργότερα, είχε μπει για δεύτερη φορά σε κέντρο αποτοξίνωσης, μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Εκεί δηλαδή που αποφάσισε ότι ήρθε ο καιρός να αφήσει τις ηλιθιότητες. Και να αρχίσει να γδύνεται στρατηγικά.

 

drew barrymore 

Η πρώτη φορά που το αμερικάνικο κοινό είχε την ευκαιρία να δει γυμνό το κακό κορίτσι της σεβάσμιας υποκριτικής δυναστείας Barrymore (εγγονή του John) ήταν στις σελίδες του περιοδικού Interview.

 

Τότε δηλαδή που ο Bruce Weber έβαλε την 17άρα Drew να ξαπλώσει ανέμελη στο Central Park, αγκαλιά με το τότε αρραβωνιαστικό της Jamie Walters.

 

Λίγους μήνες αργότερα, η Drew επανέλαβε το εγχείρημα ως ‘’σκύλα από την κόλαση’’ στο πρώτο Poison Ivy. Ένα ερωτικό θρίλερ που πάτωσε στις αίθουσες αλλά αναστήθηκε στα βιντεοκλάμπ και της επέτρεψε να κάνει την μετάβαση από καμμένη child star σε καυτή σέξι στάρλετ.

 

Παρότι την ίδια περίοδο αποφάσισε να κάνει εγχείριση μείωσης του πελώριου στήθους της, εξαιτίας προβλημάτων στην μέση.

 

 

Η συνέχεια γράφτηκε με διαδοχικά ερωτικά θρίλερ, τo cameo της στο Scream και την θρυλική της εμφάνιση στον Letteman. Όταν ανέβηκε πάνω στο γραφείο του και του έδειξε το στήθος της.

 

Ο επίλογος της γυμνής της δεκαετίας, γράφτηκε με το θρυλικό pictorial της στο Playboy το 1995, το οποίο φωτογράφησε όχι κανένας λιγούρης της σειράς, αλλά η κολλητή της Elen Von Unwerth.

 

Αν και ο χαβαλές ήταν στα επόμενα γενέθλιά της, όταν ο νονός της Spielberg της χάρισε ένα κουβερλί, με σημείωμα που έλεγε ‘’Φόρα κάτι πάνω σου’’ και ήταν γεμάτο από τις φωτογραφίες της στο Playboy τις οποίες είχε ρετουσάρει ώστε να φαίνονται ντυμένες.

Στην πορεία η Drew αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αρχίσει να βγάζει καλά λεφτά, οπότε ξεκίνησε μια εταιρία παραγωγής και άρχισε να είναι ο ιθύνων νους πίσω από project όπως τα Charlie’s Angels, το 50 First Dates και το indie Donnie Darko.

Καταφέρνοντας μέσα σε μια δεκαετία να μεταμορφωθεί από τσούλα σε κυρία. Με μοναδικό ενθύμιο του βρώμικου παρελθόντος της το σκουλάρικι στην γλώσσα (το οποίο ναι, είναι βέβαιο ότι ξέρει πώς να το χρησιμοποιήσει) και σκανδαλάκια τύπου ‘’ Η Drew είναι όντως bisexual. Πηδηχτήκαμε όταν πήγα να της πάρω συνέντευξη για το περιοδικο Jane’’.

 

Αυτή την στιγμή  η Drew έχει αφοσιωθεί στην φροντίδα της δυο μηνών κόρη της, ονόματι Olive, στον art director σύζυγο της και στην φωτογραφική έκθεση που ετοιμάζει. Ενώ στον ελεύθερό της χρόνο δίνει συμβουλές στην βαφτισιμιά της, Frances Bean Cobain.

Υπάρχει κανείς που αμφιβάλει ότι αυτά που έχει να της πει γεμίζουν την Mπριτάνικα;