WOMEN

Τα μάτια λέιζερ της Σίας Κοσιώνη

Η εδώ και 7 χρόνια παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ είναι γεννημένη για Hall of Femme. Ξεκινώντας από το δικό μας.

Από κοντά είναι ακόμη πιο όμορφη. Ακόμη και όταν είναι άβαφτη. Ακόμη και όταν φοράει απλά τζιν, πίνει καφέ ή μασουλάει ένα σάντουιτς. Από κοντά σου είναι ακόμη πιο αδύνατον να σταματήσεις να την κοιτάζεις. Τι εννοείς που; Εννοείται στα μάτια. Αυτά που δίνουν υπόσταση στην έννοια του ‘απέραντου γαλάζιου’.

Στα 34 της το εντυπωσιακό (από όλες τις απόψεις, πτυχές και οπτικές) κορίτσι με την λατρεία στους Nirvana που μεγάλωσε στα Μελίσσια , σπούδασε ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο, έκανε μεταπτυχιακό (με θέμα New Media, Information and Society) στο London School of Economics και μιλάει 4 γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά), διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της διανύοντας τον 7ο χρόνο της ως κεντρική παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων.

 

Εμείς την έχουμε ήδη πει την αποψή μας για εκείνη. Και εμμένουμε σε αυτή.

Σία Κοσιώνη 

Γιατί η Σία μας αρέσει. Πολύ. Μας αρέσει ως γυναίκα. Μας αρέσει ως anchorwoman. Μας αρέσει το πως προφέρει τις λέξεις. Μας αρέσει το πως αντιμετωπίζει τα θέματα. Μας αρέσει ο τρόπος που τα μάτια της κάνουν την τηλεοπτική οθόνη να εκρήγνεται (σ.σ. από κοντά, στο λάιβ, είναι το ίδιο παράλογα, μεταλλαγμένα, μπλε).

Ακόμη και αν, κάποιος που δεν την ξέρει, ένας τουρίστας π.χ., θα μπορούσε χαλαρά να την περάσει για Γερμανίδα, Ολλανδέζα, Δανέζα.

 

Επίσης για μοντέλο (αν και οι καμπύλες της είναι αυτές κανονικής γυναίκας) ή αθλήτρια, ένεκα του ‘αντάξιου σε τσολιά’ ύψους της.

 

Ένα από τα πράγματα, το ύψος δηλαδή, που την διαχωρίζει από την Έλλη Στάη, με την οποία επέμεναν συνέχεια να την συγκρίνουν από την εποχή που επέστρεψε από το Λονδίνο με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και βρέθηκε διαδοχικά στην ΕΡΤ, στο πολιτικό δελτίο ειδήσεων αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού και μετά στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων.

 

Αν και το βασικό της χαρακτηριστικό, εκείνο που την χαρακτηρίζει και την διαχωρίζει, εκείνο που μας κάνει να μην αλλάζουμε ποτέ κανάλι όταν εκείνη βγαίνει στον αέρα, είναι ότι είναι ψύχραιμη και μετρημένη. Ότι είναι φανερό ότι δεν την έχει ψωνίσει καθόλου με την πάρτη της. Ότι καταλαβαίνει ότι απλά κάνει μια δουλειά. Κάτι, πιστέψτε, καθόλου αυτονόητο όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που βγαίνουν στο γυαλί.

 

Προσωπικά θα προτιμούσα να μας είχε επιτρέψει, μέσω παραπάνω συνεντεύξεων, να μάθουμε κάτι παραπάνω για εκείνη. Για την ακρίβεια ψοφάμε να μάθουμε παραπάνω πράγματα για εκείνη. Ψοφάμε να την δούμε συναισθηματική (‘Η αδύναμη πλευρά μου είναι ο υπερβολικός συναισθηματισμός μου. Πληγώνομαι εύκολα από κάτι που μπορεί να είναι και ασήμαντο. Και μετά χρειάζομαι πολύ κόπο για να επανέλθω’).

 

Ψοφάμε να κρυφοκοιτάξουμε την καλλιτεχνική της φύση (‘ Μου αρέσει να ζωγραφίζω, να γράφω τραγούδια, χωρίς φυσικά να τα κάνω κάτι. Με ξεκουράζει. Ξέρω όμως ότι δεν θα ήθελα να το κάνω επαγγελματικά. Προτιμώ να διοχετεύω σ’ αυτά τη χαρά μου, τη θλίψη μου, τα συναισθήματά μου’).

Ψοφάμε να την δούμε χαλαρή.

 

Αλλά αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί η αληθινή Σια, εκείνη που κάνει βόλτες στην Πειραική με το σκυλί της, δεν βγαίνει στο γυαλί. Εκτός από τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του δελτίου. Εκεί που μας σκάει εκείνο το χαμόγελο που μας φτιάχνει όλο το βράδυ.