WOMEN

Το κορίτσι κάθε άνδρα. Η Jennifer Aniston

Όχι το sex symbol. Όχι η γυναίκα της χρονιάς. Απλά η κοπέλα που θα ήθελες να έχεις δίπλα σου.

Γιατί τι άλλο ήταν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο η Jennifer Aniston πέρα από την πολύ όμορφη γυναίκα που σε κάθε της εμφάνιση ερωτεέυται παράφορα και καταλήγει ευτυχισμένη; Αυτή ακριβώς την ευτυχία που κάποια στιγμή κάθε άνδρας αποζητά από τη ζωή του.

Και η Jennifer φαινόταν πάντα ιδανικά πλασμένη για αυτή τη θέση. Της κοπέλας σου. Ίσως και της γυναίκας σου. Αλλά ας μην φτάσουμε ως εκεί γιατί δεν ξέρουμε τι ξημερώνει. Η Jennifer ήταν το παράδειγμα που έφερες. Το υπόδειγμα της ιδανικής για να έχεις γκόμενα.

 

Όμορφη, δυναμική όσο πρέπει, γλυκιά και τα λοιπά και τα λοιπά που ξέρεις. Έτσι τουλάχιστον μας την πλάσαραν τόσα χρόνια σε όλες τις ταινίες με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και πολλοί από εμάς αν όχι όλοι βάλαμε πολλές φορές τον εαυτό μας στη θέση του Ρος στα Φιλαράκια, του Μπεν Στίλερ στο Along came Polly, του Vince Vaugh στο Break-Up, του Owen Wilson στο Marley & Me, του Gerard Butler στο Bounty Hunter και του Adam Sandler στο Just go with it.

Και αυτή η ταύτιση, αυτή η ρομαντική (μη βαράτε) διάθεση που βγάζει σε κάθε της ταινία η Aniston είναι αυτό το quality που την κρατάει στο μυαλό κάθε άνδρα επί τόσα χρόνια. Όχι οι sexy φωτογραφήσεις, γιατί δεν έχει κάνει πολλές. Όχι τα σκάνδαλα, γιατί δεν έχει πάρει μέρος. Όχι το κέρατο του Brad με την Angelina, γιατί η Jennifer ήταν ο loser της υπόθεσης. Και φυσικά όχι το γεγονός ότι έχει ελληνικές ρίζες.

Ανοίγουμε παρένθεση.

Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση με την “ελληνικής καταγωγής” Τζένιφερ Αναστασάκης και όλους αυτούς τους σούπερ επιτυχημένους τους Χόλυγουντ που είναι ελληνικής καταγωγής και ψάχνουμε να βρούμε τις ρίζες τους σε κάθε ένα ρεπορτάζ που κάνουμε για αυτούς. Δεν μας νοιάζει πια. Το ακούσαμε ήδη χίλιες φορές. Δεν θέλουμε να το ξανακούσουμε.

Κλείνουμε παρένθεση και ραντεβού για anger management.

Η Jennifer μετά το διαζύγιο με τον Pitt τράβαγε συνέχεια τα φώτα της δημοσιότητας και τους φακούς των παπαράτσι. Η Jennifer είναι στεναχωρημένη. Η Jennifer είναι κλαμμένη. Η Jennifer είναι αποφασισμένη. Η Jennifer είναι τσαμπουκαλεμένη. Η Jennifer είναι ερωτευμένη.

 

Και όλα αυτά όμως συνηγορούσαν και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι η Aniston δεν είναι εκείνη η εξωγήινη γκόμενα (όπως η Τζολί ενδεχομένως) που ζει στον δικό της γυάλινο κόσμο, με τον πρίγκηπα του παραμυθιού και περνάει τέλεια. Η Aniston έχει αποδείξει ότι είναι μια γκόμενα όπως όλες οι άλλες. Όπως οι γκόμενες που θες να έχεις δίπλα σου.

Γιατί όταν κοιτάς την Bar Refaeli, την Sofia Vergara, την Kate Upton και την Angelina Jolie, δεν μπορείς να κάνεις connect. Δεν μπορείς να τις φανταστείς να συμπεριφέρονται σαν απλές γκόμενες. Αλλά την Aniston την έχεις ήδη δει να συμπεριφέρεται έτσι.

 

Κι όχι απαραίτητα την ίδια την Aniston αλλά κάθε γυναίκα στη δική σου ζωή που την έχεις συγκρίνει με εκείνη. Εκείνη την γυναίκα που είχες στο μυαλό σου κάθε φορά και την ταύτιζες μαζί της. Εκείνη την γυναίκα που σκέφτεσαι κάθε Κυριακή μεσημέρι που βλέπεις τα φιλαράκια.

Εκείνη που θα ήθελες να την πάρεις από το χέρι για να πάτε να φάτε ένα παγωτό, πριν κοιμηθείτε αγκαλιά.

Καληνύχτα Jennifer.