HOT RIGHT NOW

10+2 σέξι ρόλοι για την Scarlett Johansson

Με αφορμή την εκ νέου ανάδειξή της ως πιο σέξι γυναίκα του κόσμου από το περιοδικό Esquire.

H Scarlett Johansson ανακηρύχθηκε sexiest woman alive από το Esquire, σε αυτό τον υπέροχο ετήσιο τίτλο που μας δίνει αφορμή να συζητήσουμε για κάποια αναμφίβολα σέξι και αγαπημένη μας γυναίκα. Η Scarlett βέβαια έχει ξανακερδίσει πριν κάμποσα χρόνια, και ένα τέτοιο comeback είναι πάντα εντυπωσιακό.

Το συνοδευτικό κείμενο-αιτιολόγηση μπορείς να το διαβάσεις εδώ, ενώ ακολουθεί και ένα σχετικό βίντεο. (Και εικόνες! Πολλές εικόνες!)

Τα λόγια και οι εικόνες ανήκουν στο Esquire που έκανε τη δύσκολη (;) αυτή επιλογή, εμείς απλώς τιμούμε την επιστροφή της Scarlett στο θρόνο, ανατρέχοντας στη φιλμογραφία της και διαλέγοντας τους 10 πιο σέξι ρόλους της καριέρας της. Συν δύο που έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε εναγωνίως.

Lost in Translation

Πράγματα που δε θα ξεχάσουμε ποτέ στη ζωή μας: Το άνοιγμα του “Lost in Translation”, με την κάμερα να διαγράφει τις καμπύλες της Scarlett πριν η Sofia Coppola συνεχίσει για να διηγηθεί μια ιστορία έρωτα και μοναξιάς. Επίσης δε θα ξεχάσουμε ποτέ και το φινάλε, με τον ψίθυρο που ποτέ δε μάθαμε τι ήταν. Το συνειδητοποιείτε πως έχουν περάσει 10 χρόνια; 10 χρόνια Scarlett.

The Black Dahlia

Αν θες να κάνεις ένα κλασικό σύγχρονο νουάρ, θες μια κλασική σύγχρονη femme fatale. Κι αν θες μια κλασική σύγχρονη femme fatale, τότε… καταλαβαίνετε το υπόλοιπο.

Iron Man 2

Και με μπούκλα…

The Avengers

…και με κοντό μαλλί, η Black Widow ήταν ο αγαπημένος μας υπερ-ήρωας. Από τη σκηνή της αρχής που παίρνει πληροφορίες μέχρι τη σκηνή του τέλους όπου (spoiler) σώζει τον κόσμο, εμείς αισθανόμασταν βέβαιοι πως αν θέλαμε η μοίρα μας να στέκεται στις πλάτες ενός ήρωα, θα θέλαμε να είναι η Scarlett.

The Perfect Score

Σκούρο μαλλί, αφέλειες, πολύ υφάκι, όλο επανάσταση και καλοί βαθμοί; Τι είδους πλάσμα είναι αυτό που κατασκεύασαν οι δημιουργοί αυτής της όχι τόσο γνωστής ταινίας; Αν η απάντηση είναι “τέλειο”, τότε… σωστά.

Match Point

Πουθενά δεν υπήρξε τελειότερη femme fatale από ό,τι εδώ, όπου και εκκίνησε τη συνεργασία της με τον Woody Allen ως μια κοπέλα τόσο αβάσταχτα σέξι που ένας άντρας δε θα δίσταζε να διαλύσει τη ζωή του για πάρτη της. Στη σκηνή που φιλιούνται στο χωράφι, βρεγμένοι, λύγισαν και οι λαμαρίνες.

The Island

Την ταινία κανείς δεν τη θυμάται μέχρι που βλέπει αυτή τη φωτογραφία και κατευθείαν θυμάται πως αυτή ήταν η Στιγμή που όλοι συνειδητοποιήσαμε πως υπάρχει μια απίστευτα σέξι ηθοποιός που λέγεται Scarlett Johansson.

The Prestige

Λόγοι που ο Christopher Nolan είναι ιδιοφυία #72: Σε μια ιστορία δύο αντίπαλων μάγων που χρησιμοποιούν όμορφες γυναίκες επί σκηνής για να παραπλανήσουν τον θεατή, χρησιμοποίησε μια όμορφη γυναίκα εν μέσω ενός περίπλοκου στόρι ανατροπών, για να παραπλανήσει τον θεατή. Κι όταν θες κάτι τέτοιο, η κάθε λίστα επιλογών θα πρέπει να ξεκινάει με τη Scarlett.

A Love Song for Bobby Long

Δε θα προσποιηθούμε καν πως έχουμε δει αυτή την ταινία, αλλά έχουν υπάρξει desktop themes που γεννήθηκαν από αυτή, οπότε ευχαριστούμε Μπόμπι Λονγκ, όποιος κι αν είσαι. (Αν υποθέτουμε σωστά, ο Μπόμπι Λονγκ είναι ο John Travolta που δίνει στέγη στον χαρακτήρα της Scarlett στην ταινία. Μπράβο του.)

Vicky Cristina Barcelona

Ευχαριστούμε ξανά τον Woody Allen, που έκανε για λίγο μούσα του τη ScarJo, χαρίζοντάς μας μαγικές στιγμές όπως ας πούμε τη χαρά της ξέγνοιαστης ευρωπαϊκής αύρας για μια φοιτήτρια που ψάχνεται… γενικώς, ερμηνευμένη από τη Scarlett μας. Όπου ψάχνεται, βάλε (μεταξύ άλλων) μοιράζεται τα καθήκοντα της ετοιμασίας φαγητού με τον Javier Bardem και την Penelope Cruz. Ραντεβού στην κουζίνα.

Έρχονται σύντομα

Don Jon

Εδώ ο Levitt παίζει έναν άντρα που έχει εθιστεί στο πορνό και δε θέλει να κάνει σχέσεις, μέχρι που γνωρίζει το ‘τέλειο δεκάρι’, δηλαδή τη Scarlett. Να πούμε πως έκανε σωστό κάστινγκ. Η ταινία βγαίνει σύντομα στις αίθουσες.

Under the Skin

Εδώ η Scarlett παίζει “μια εξωγήινη επί γης, μεταμορφωμένη στην τέλεια μορφή γυναίκας.” Ναι. Προφανώς. Η ταινία πήρε φανταστικές κριτικές στις Κάννες φέτος, και σε κάποια φάση θα τη δούμε και στις αίθουσες. Πιθανό Όσκαρ; Από εμάς πάντως, όλα τα Όσκαρ.

Κι από το Esquire επίσης.