HOT RIGHT NOW

Αχ και Vacth – Δες το κορίτσι της διπλανής κολάσεως

Η Marine Vacth παίζει σε σκηνές ακατάλληλες και για ενηλίκους στο 'Νέα και Όμορφη'. Δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά άλλα.

Η 17χρονη Isabelle δεν είναι μια κοινή 17χρονη, αφενός γιατί δεν έχουμε γνωρίσει πολλές πιο όμορφες από αυτήν (κι ας ακούστηκαν στην αίθουσα κάτι “ωχ αυτή είναι ίδια με την Αθηνά Οικονομάκου” κι αφετέρου γιατί ο δρόμος που παίρνει στο ‘Νέα και Όμορφη’ του Francois Ozon δεν είναι ο δρόμος που παίρνουν (ΕΥΤΥΧΩΣ) πολλές 17χρονες.

Δεν θα αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που αποκαλύπτει το trailer της ταινίας, αφού το ONEMAN δίνει 15 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere (πόσα γαλλικά πια) την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στις 20.30 (συμμετοχή στο τέλος του κειμένου).

 

Υπάρχει ένα αρχαίο, κινηματογραφικό ρητό πίσω από το ‘Y’ της ταμπέλας του Hollywood που λέει ότι αν θες να μπεις δυναμικά στη βιομηχανία, πρέπει να το κάνεις με τέσσερις-πέντε σκηνές που θα κάνουν το κοινό να παραμιλήσει. Αν έχεις τα looks της 23χρονης Marine Vacth, τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Απλά περιμένεις έναν Francois Ozon για τη βρώμικη δουλειά. Εσύ απλά είσαι εσύ, Marine.

 

Μοντέλο από τα 15 και ηθοποιός από τα 20, η Γαλλίδα Vacth κάνει με το ‘Νέα και Όμορφη’ (τίτλος ανάλαφρος και παραπλανητικός σε σχέση με τη δραματουργία του φιλμ) τα πρώτα όχι  και τόσο δειλά βήματα για να χωρέσει στις γνωστές, χορταστικές λίστες με τις πιο σέξι Γαλλίδες ηθοποιούς. Marion Cotillard, Eva Green, Virginie Ledoyen, Berenice Marlohe και λοιπές δυνάμεις, κάντε λίγο χώρο για τη Marine. Έρχεται.

Η πρώτη σοβαρή διάκριση στην καριέρα της ως μοντέλο ήρθε το 2011, όταν διαδέχτηκε την Kate Moss σαν το πρόσωπο κάθε διαφημιστικής καμπάνιας των αρωμάτων Yves Saint Laurent. Για έναν περίεργο λόγο (ή απλά επειδή η Marine είναι τόσο όμορφη), αυτό που μένει σαν εικόνα μετά από πέντε έξι ενδελεχείς θεάσεις του trailer είναι πρώτα το πρόσωπο και μετά το κορμί της.

Δεν ξέρω αν κάτι δεν πάει καλά με μένα, αλλά πιο πολύ μου έμεινε η σκηνή στην οποία σβήνει τα κεράκια της τούρτας της ή που περιφέρεται στο σπίτι με αυτό το χακί παλτό με την κουκούλα παρά η σκηνή του σεξ με τον ασπρομάλλη χορηγό του πληρωμένου έρωτα.

Μιλώντας για την καινούργια του μούσα στο Φεστιβάλ των Καννων, ο Ozon αποκάλυψε το λόγο που την επέλεξε για το ρόλο της Isabelle. Κι αυτός με το πρόσωπό της κόλλησε. “Στα μάτια της μπορούσα να δω έναν ολόκληρο εσωτερικό κόσμο, ένα μυστήριο, αυτό ακριβώς που έψαχνα για αυτήν την ταινία. Η Marine δεν είχε μεγάλη πείρα ως ηθοποιός, αλλά το ότι είναι μοντέλο βοήθησε πολύ στις σκηνές με το γυμνό. Ήταν πολύ απελευθερωμένη. Συνήθως, οι γυναίκες ηθοποιοί αρρωσταίνουν και μόνο στην ιδέα τέτοιων σκηνών”.

 

Η δε Vacth, με την αδράνεια και το σάστισμα του ντεμπούτου στο κόκκινο χαλί των Καννών, φάνηκε λίγο μπερδεμένη με το είναι της, αλλά ποιος μπορεί να την παρεξηγήσει; Ό,τι νομίζει το κορίτσι. “Δεν ξέρω καν τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός. Έχω πρόβλημα όταν μου βάζουν μια ταμπέλα (μοντέλο, ηθοποιός κλπ.). Το μόνο που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι μου αρέσει πολύ να παίζω”.

Κι ενώ η εφηβική σεξουαλικότητα τίθεται στο επίκεντρο της ταινίας και στη συζήτηση αργότερα στο φουαγιέ, η Vacth βρίσκει τον χρόνο να συμπεριλάβει τον Al Pacino, την Katharine Hepburn και την Gena Rowlands στα είδωλά της, “επειδή βγάζουν μια αυθεντικότητα που με εμπνέει”.

 

“Αυτό που με κέρδισε στον ρόλο της Isabelle είναι οι σιωπές της και οι αποστάσεις που παίρνει στις σχέσεις της. Εκπορνεύεται χωρίς καμία ενοχή και το κάνει για τον ίδιο λόγο που θα έκανε, για παράδειγμα, ναρκωτικά. Για να βρει την αλήθεια της”, παραδέχεται η Vacth.

“Από τη στιγμή που τη γνώρισα, με μαγνήτισε το πόσο εύθραυστη και δυναμική μπορεί να είναι ταυτόχρονα. Υπάρχει κάτι κάτω από την επιφάνεια στη Marine. Η φυσική της ομορφιά κρύβει ένα μυστικό, μας εξάπτει την περιέργεια. Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν”, παραδέχεται ο Ozon.

Είμαστε με τον Ozon. Θέλουμε να μάθουμε και να δούμε περισσότερα.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό

Για να δεις την ταινία πρώτος στην avant premiere την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στις 20.30, δήλωσε συμμετοχή για να κερδίσεις μια από τις 15 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere.

Αν δεν προλάβεις την avant premiere, no worries. Η ταινία ‘Νέα και Όμορφη’ βγαίνει στους κινηματογράφους στις 17 Οκτωβρίου.