HOT RIGHT NOW

Aχ Τζένη, Τζένη

Οι πιο σημαδιακές γυναίκες της ζωής μου γιορτάζουν σήμερα. Ξεκινώντας από τη δική μου.

Είναι λίγο άδικο να γιορτάζεις την παραμονή των Χριστουγέννων, αφού η ΄hot right now΄ μέρα σου έρχεται και αφομοιώνεται στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ίσως για αυτό όλες οι Τζένες που ξέρω διαθέτουν ισχυρό, πανίσχυρο, ‘τον λες και ξεροκέφαλο’ χαρακτήρα. Είναι και αυτό μέρος της γοητείας τους.

‘Αν δεν παινέσεις την Τζένη σου, θα πέσει να σε πλακώσει’, λέει μια παλιά λαϊκή παροιμία που μόλις παραποίησα. Γιατί μπορεί το απίστευτο πλάσμα που αποκαλώ γυναίκα μου εδώ και επτά χρόνια (και που μου πήρε άλλα δέκα για να την ‘ψήσω’) να ζυγίζει μετά βίας 52 κιλά, αλλά ο βρυχηθμός της είναι κάτι που έχω μάθει να σέβομαι και να φοβάμαι.

Οπότε ξεκινάω το παίνεμα από εκείνη. Κάτι που και είναι ηθικό. Και έρχεται να μπαλαντζάρει (ελπίζω) το γεγονός ότι δεν πρόλαβα να της πάρω δώρο.

Η αλήθεια είναι ότι η δικιά μου Τζένη (παρότι το δεύτερο -μετά την κόρη μου- καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου) δεν είναι η πρώτη Ευγενία που έχω ερωτευτεί στην ζωή μου).

Αυτή η διάκριση ανήκει στην Τζένη Καρέζη (βαφτιστικό Ευγενία Καρπουζή), την ωραιότερη γυναίκα που έχει κάνει ποτέ πασαρέλα στα στούντιο του Φίνου.

 

Ο ορισμός της φίνας και κλασάτης γυναίκας, με καντάρια ταλέντο και ένα ζευγάρι γαλαζοπράσινα μάτια που έκαναν τα βιολετί της Elizabeth Taylor να βάλουν τα κλάματα από την ντροπή τους για το πόσο απελπιστικά λίγα φαίνονταν δίπλα τους.

Αλλά εκεί που συνειδητοποίησα ότι κάτι τρέχει ανάμεσα στο κάρμα μου και το όνομα Ευγενία, ήταν όταν διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας με την Τζένη Ιωακειμίδου.

Ένα μπλοκμπάστερ, από όλες τις απόψεις, θηλυκό που έριξε πολύ γρήγορα μαύρη πέτρα πίσω της (σ.σ. από το 2008 έχει μετακομίσει στην Νέα Υόρκη, όπου πλέον είναι σύζυγος μεγαλοδικηγόρου και μητέρα). 

Αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς, οι επώνυμες Ελληνίδες Ευγενίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αλλά όλες σφύζουν από ομορφιά, ταλέντο, σαρδόνια αίσθηση του χιούμορ και τσαμπουκά. Έστω και αν αυτός είναι συνήθως συγκεκαλυμμένος πίσω από τους καλούς τους τρόπους.

Η επόμενη μεγάλη ντίβα

Την πρώτη φορά που την γνώρισα, πέντε χρόνια πριν, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Από τότε επιμένω -σε όποιον κάτσει να με ακούσει- πως πρόκειται (εμφανισιακά) για ένα υβρίδιο Ζέτας Μακρυπούλια και Eλένης Μενεγάκη στα 18 τους, μπολιασμένη με μεγάλες δόσεις από γνήσιες καλλιτεχνικές ευαισθησίες.

Το γεγονός ότι η ‘φράου’ Τζένη Θεωνά διαθέτει και (κωμικό) ταλέντο, είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

 

Η αμφιλεγόμενη

Με την φόρα που έχει πάρει ο Άδωνις δεν είναι καθόλου απίθανο να την δούμε -σε μερικά χρόνια- να διεκδικεί τον τίτλο της πιο σέξι συζύγου πρωθυπουργού στον πλανήτη (οκ, υπερβάλω. Αλλά για φαντάσου το;).  

Η παρουσία όμως της Ευγενίας Μανωλίδου εδώ δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές της πεποιθήσεις ή τις τηλεοπτικές της επιλογές (με τις οποίες μπορείς να διαφωνείς όσο τραβάει η ψυχή σου), αλλά με το γεγονός ότι είναι μια αδιαμφισβήτητα έξυπνη και σέξι γυναίκα.

Και σε αυτό, λίγη αχρωματοψία δεν βλάπτει.

 

Το sex symbol

Είναι μεγάλη αδικία για μια τόσο έξυπνη, καλλιεργημένη και μπλακχιουμορίστα γυναίκα να εγκλωβίζεται στο στερεότυπο της λαϊκής γκόμενας που έπαιξε στο Σημάδια του Έρωτα.

Αλλά η αλήθεια ήταν ότι πρόκειται για μια σειρά όπου η Τζένη Μπότση και το ‘δώρο της φύσης’ στήθος της είχαν δώσει το δικό τους αλησμόνητο ρεσιτάλ.

 

Το ταλέντο

Μπορεί ο απόηχος των εμφανίσεών της (γυμνών και ντυμένων) στο Νησί να έχει πλέον περάσει, αλλά η απόφοιτος της Νομικής σχολής Αθηνών συνεχίζει να αποθεώνεται για το ταλέντο της, αυτή την φορά πάνω στην θεατρική σκηνή. Κάτι σαν την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη της γενιάς μας. 

Η σεξαστεία (σέξι και αστεία)

Η Θεσσαλονικιά με το χαρακτηριστικό γέλιο μας έχει δείξει μόνο μια πτυχή του τι μπορεί να κάνει, με αυτούς που ξέρουν να επιμένουν ότι πρέπει να την δεις πάνω σε μια θεατρική σκηνή για να εκτιμήσεις όλες τις διαστάσεις. Οπότε, στην περίπτωση της Ευγενίας Σαμαρά, τα καλύτερα έπονται.

 

Το κορμί

Ειδική μνεία και οφείλει και πρέπει να γίνει στα φαντασμαγορικά -και εντελώς φυσικά- σωματικά προσόντα της ναυαγοσώστριας/μοντέλο/Playmate Ευγενίας Γκιζέλη.

Με άλλα λόγια, εκείνη η Ευγενία με το κορμί που αξίζει να το γιορτάζεις κάθε μέρα του χρόνου.

 

*Φυσικά και δεν ξέχασα τη Τζένη Μπαλατσινού. Απλά το βαφτιστικό της είναι Πολυξένη. Ούτε τη Τζένη Χειλουδάκη. Όμως, αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί, εκείνη γεννήθηκε Γιάννης και το Τζένη ήταν φόρος τιμής στην αδελφή του, Ευγενία, που τον στήριξε.

Αχ Τζένη, Τζένη