HOT RIGHT NOW

Είμαστε γκάγκα για την Gugu (Mbatha-Raw)

Το όνομά της, που στα Ζουλού σημαίνει 'ο θησαυρός μας' δεν προφέρεται εύκολα. Το ταλέντο της, ωστόσο, βγάζει μάτι.

Δεν υπάρχει σχετική λίστα περί ‘soon to be stars’ τους τελευταίους μήνες στην οποία το όνομά της να μην είναι πρώτο. Λογικό καθώς η 31χρονη Αγγλίδα συνδυάζει εκθαμβωτική ομορφιά, προφανώς εξωτική, στιλ, μόρφωση και ένα παθιασμένο βλέμμα (παράθυρο σε κάτι ενδιαφέρον που κρύβεται από πίσω) που σε κάνει να νιώθεις ότι θα αργήσει πολύ να επιστρέψει στα καταπράσινα λιβάδια, έξω από την Οξφόρδη, όπου μεγάλωσε. 

Αυτό -το σεμνό και συγκροτημένο- δήλωσε πρόσφατα η Gugu, που οφείλει το ‘Halle Berry τύπου’ χρώμα της στο Νοτιοαφρικάνο γιατρό πατέρα της, σχετικά με την ‘απεγνωσμένη’ προσπάθεια που κάνει, από το 2009 και μετά, να επιστρέψει στην Αγγλία και στην σκηνή του θεάτρου που τόσο αγαπά. Μόνο που η αύρα (ναι, χάλια λέξη, αν έχετε κάτι καλύτερο, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις) της δεν την αφήνει.

Υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο JJ Abrams που την είδε να υποδύεται την Οφηλία (δίπλα στον Jude Law) στο Broadway (σ.σ. παλιότερα, όταν ήταν και οι δυο άγνωστοι, είχε παίξει την Ιουλιέτα απέναντι στον Andrew Garfield στο Μάντσεστερ) , όταν πήγε για ένα φεγγάρι εκεί η παράσταση που ανέβαζαν στο West End του Λονδίνου. Συγκεκριμένα την γράπωσε αμέσως και της έδωσε το πρωταγωνιστικό ρόλο στο Undercovers.

Μια τηλεοπτική σειρά που μπορεί να μην φτούρησε πολύ, αλλά αποτέλεσε τον ιδανικό βατήρα ώστε το κορίτσι που έκανε από τα 4 της κλακέτες και μπαλέτο να βρεθεί δίπλα στην Julia Roberts και τον Tom Hanks στο Larry Crowne. Και, καπάκι, δίπλα στον Kiefer Sutherland στο Touch.

Εδώ ήταν που το ευρύ κοινό την πρόσεξε κανονικά και με το νόμο (εκτός και αν ανήκεις σε εκείνους τους λίγους που την θυμούνται από τα Spooks και Doctor Who). Με την απόσταση να την οδηγεί στην απόφαση να χωρίσει από τον μόνιμο σύντροφό της, που σίγουρα θυμάσαι ως τον αντιπαθητικό αδελφό της Daenerys στο Game of Thrones. Εκείνον που του φόρεσαν το στέμμα από λιωμένο χρυσάφι στο κεφάλι.

Εννοείται πως τίποτα από τα παραπάνω δεν δικαιολογούν τον ντόρο που έχει γίνει αυτό τον καιρό με την πάρτη της. Ναι, ούτε καν ο ρόλος της ως μιγάδα αριστοκράτισσα στο Belle, μια έξοχη ταινία στην οποία το κορίτσι ανέδειξε πλήρως τα προσόντα και το τσαγανό της. Ενώ ταυτόχρονα βρέθηκε υποψήφια για ένα σωρό βραβεία.

Η πραγματική αιτία για τον -εντελώς δικαιολογημένο- πανικό είναι το Beyond the Light στο οποίο υποδύεται -εντελώς πειστικά- μια τύπου Rihanna τραγουδίστρια , με την μαμά Minnie Driver ως αδίστακτη μάνατζερ, που πηδάει από το μπαλκόνι προκειμένου να γλιτώσει από τα δεσμά της φήμης.

 

Τελικά την σώζει ένας ωραίος αστυνομικός. Αλλά εμάς ποιος θα μας σώσει από μια γυναίκα που δείχνει τόσο καλή όταν φωτογραφίζεται topless στα ψεύτικα;

 

Φαντάσου δηλαδή τι έχει να συμβεί όταν κάποιος την πείσει να το κάνει στα αλήθεια. Όταν π.χ. κάνει το πρώτο της βαβαβούμ εξώφυλλο στο Esquire ή το GQ.

Κάτι που κάποια στιγμή θα συμβεί (προσωπικά το υπολογίζω γύρω στο επόμενο καλοκαίρι). Είτε στα πλαίσια του promotion του Jupiter Ascending των Wachowski , στον οποίο έχει ένα μικρό ρόλο, είτε ως νευροπαθολόγος στο Concussion δίπλα στoν Will Smith, είτε σε ένα βιογραφικό έπος σχετικά με τον Αμερικάνικο εμφύλιο στο οποίο θα υποδύεται τη σύζυγο του Mathew McConaughey.

Όλα δυνατά project. Όλες ταινίες που θα δούμε. Όλες ευκαιρίες να μάθουμε επιτέλους να προφέρουμε το καταραμένο το όνομά της.