HOT RIGHT NOW

Γιατί δεν θα ‘θελα να είμαι η Emily Ratajkowski

Ένας άντρας γράφει για το δράμα που ζει η πανέμορφη Αμερικανίδα μοντέλο και ηθοποιός.

Την τελευταία φορά που είδα μια σέξι φωτογραφία της Emily Ratajkowski, η σκέψη μου δεν ακολούθησε την καθιερωμένη συλλογιστική πορεία αντίστοιχων περιπτώσεων:

Θέλω να κάνω σεξ με αυτό το κορίτσι-> Θέλω να κάνω σεξ με αυτό το κορίτσι-> Θέλω να κάνω σεξ με αυτό το κορίτσι->∞

αλλά πήγε κάπως έτσι:

Θέλω να κάνω σεξ με αυτό το κορίτσι->Θέλω να κάνω σεξ με αυτό το κορίτσι->Θέλω να κάνω σεξ με αυτό το κορίτσι->…-> Πόσο δεν θα ήθελα να ήμουν η Emily Ratajkowski.

Δεν αντίκρισα κάποιο σπυρί που τόλμησε να ψέξει την τελειότητα της Emily, ούτε μεγάλωσε η δυσχρωματοψία μου. Απλώς, σκέφτηκα πόσο δύσκολη θα είναι η ζωή της, αλλά και γενικώς η ζωή ενός κοριτσιού που η ομορφιά του χαίρει της εκτίμησης σύσσωμου του παγκόσμιου πληθυσμού, αντρικού και γυναικείου.

Γιατί η Emily είναι σαν μία τηγανητή πατάτα. Είναι καταδικασμένη να αρέσει σ’ όλους

Για να γίνει η ‘συζήτηση’ πιο ρεαλιστική, βάλε στη θέση της Emily το πιο όμορφο και σέξι κορίτσι που συναντάς στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, θυμάμαι ένα κορίτσι σε μια παλιότερη μου παρέα που ήταν τόσο όμορφο, χωρίς να ντύνεται σαν την Emily, που δεν είχαμε κανένα κοινό γνωστό που να μην την ποθούσε. Από εμένα μέχρι τον x κοινό φεϊσμπουκικό της φίλο όλοι είχαμε στο μυαλό μας να βρούμε έναν τρόπο να την κατακτήσουμε.

A photo posted by Emily Ratajkowski (@emrata) on

 

Εκείνη, χωρίς να είναι σνομπ ή ψωνισμένη είχε ορθώσει ένα τείχος γύρω της. Μπορεί να ένιωθες πως σε συμπαθούσε, αλλά ταυτόχρονα δεν σου έδινε αέρα να δοκιμάσεις να πας τη σχέση σας ένα βήμα παραπέρα. Κάποιες φορές αυτό με ξενέρωνε και τη θεωρούσα κρύα, μέχρι που προσπάθησα να μπω στη θέση της. Με φαντάστηκα να βγαίνω το πρωί από το σπίτι για να πάω στη δουλειά και από τον οδηγό του λεωφορείου μέχρι το γυναικολόγο να προσπαθούν όλοι να μου πιάσουν κουβέντα. Είτε γιατί εγκωμίαζαν τα μάτια μου είτε τα ‘καπούλια’ μου. Σκέψου να ήμουν γλυκούλα έστω σε 2-3 από αυτούς.

Το ‘ψυχρή’ και ‘ξενέρωτη’ από το ‘εύκολη’ και ‘τσούλα’ θα ήταν ένα χαμόγελο δρόμος

Επειδή σοβάρεψε η κουβέντα, ας επιστρέψουμε στην Emily. Ποιος άνθρωπος θα βρεθεί μπροστά στη Ratajkowski και θα σκεφτεί κάτι από τα παρακάτω:

-> ‘Βλέπω στα μάτια της την μητέρα των παιδιών μου’.

-> ‘Α να ένα ενδιαφέρον κορίτσι που θα θελα για κολλητή μου’.

-> ‘Αυτό είναι ένα κορίτσι που θέλω να γνωρίσω στην μαμά μου‘.

-> ‘Θα τη γνωρίσω στο Βαγγέλη που ψάχνει κάτι σοβαρό’.

Μπορεί οι προηγούμενες φράσεις να βρίθουν στερεοτύπων, αλλά αυτό δεν της κάνει λιγότερο αληθινές. Κάθε άντρας βλέπει την Emily σαν αντικείμενο του πόθου του ανεξάρτητα αν μέσα της διαθέτει ποιότητα αντίστοιχη με ένα βιβλίο της E. L. James ή του Ίβο Άντριτς. Και αυτό η Emily και κάθε Emily το ξέρει.

(Εξαιρείται η δεύτερη πρόταση, γιατί πρώτον υπάρχει μια κατηγορία όμορφων κοριτσιών που πιστεύουν ότι υπάρχουν τέτοιοι άντρες και δεύτερον υπάρχει μια ‘βδελυγμική’ κατηγορία αντρών, για την οποία θα γραφτεί κείμενο, που έχει ως χόμπι να κάνει κολλητές πολύ όμορφες γυναίκες, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή από κολλητοί θα γίνουν εραστές).

A video posted by Emily Ratajkowski (@emrata) on

 

Αν όλοι μας, από ελάχιστα μέχρι απεριόριστα, ενδιαφερόμαστε για τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εμάς και αντιστοίχως επηρεάζονται οι πράξεις και η συμπεριφορά μας, φαντάσου πώς είναι για ένα κορίτσι που όχι μόνο δεν περνάει απαρατήρητο, αλλά ασχολούνται όλοι μαζί του. Το γελάς, αλλά η (κάθε) Emily ζει ένα δράμα.

Και μέσα σε όλα αυτά, πέρα από τους perverts που γράφουν ένα κείμενο σαν αυτό και τους λιγούριδες που συναντά η Emily καθημερινά στο δρόμο, υπάρχουν και αρκετές γυναίκες που περιμένουν στη γωνία το παραμικρό ψεγάδι στην εμφάνισή της για να την κράξουν και να την απομυθοποιήσουν στην (ασυνείδητη) προσπάθειά τους να τη βγάλουν από τις φαντασιώσεις των αντρών.

Το να σε ποθούν οι πάντες έχει και τα καλά του. Όπως το ότι σε ποθούν οι πάντες

Επομένως, έστω επιφανειακά μπορείς να έχεις όποιον θές, αφού η εμφάνιση μπορεί να σου εξασφαλίσει το σεξ, αν όχι τον έρωτα ή την αγάπη. Αλλά, αφού αποκτήσεις όποιον θες και ξέρεις ότι μπορείς να αποκτήσεις και όποιον άλλο βάλεις στο μάτι, πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει η ερωτική σου ζωή; Οι μεγαλύτεροι, άλλωστε, έρωτες δεν είναι οι ανεκπλήρωτοι;

Αν ήμουν γυναίκα θα προτιμούσα να ήμουν η Σαπφώ Νοταρά από την Emily Ratajkowski. Πρώτον, για όσα έχουν γραφτεί παραπάνω, δεύτερον για τους ίδιους λόγους που ένα αγόρι δεν μπορεί να διανοηθεί να έχει εξωσυζυγικές σεξουαλικές σχέσεις η μητέρα του, ενώ αντίστοιχες του πατέρα του μπορεί να τις περάσει στα ψιλά, τρίτον γιατί οι άντρες είτε έχουμε κόρη είτε όχι δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως κάποια στιγμή θα βγει ραντεβού με έναν μαντράχαλο και τέταρτον γιατί ξέρω ότι δεν μπορείς να σκεφτείς out of the box όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με φωτογραφίες όπως αυτή: