HOT RIGHT NOW

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να ακούν την Cameron Diaz

Στα 41 της η Καλιφορνέζα σταρ αποφάσισε να κάτσει και να γράψει το The Body Book. Εκεί που εξηγεί στις υπόλοιπες τι να φάνε, τι να πιούν και πως να κάνουν grooming στο αιδοίο τους.

‘Το ηβικό τρίχωμα λειτουργεί σαν μια όμορφη κουρτίνα που δελεάζει τον εραστή σας να σκύψει πιο κοντά για να δει τι έχετε να του προσφέρετε. Επίσης, ας είμαστε ειλικρινείς, τα χείλη της κλειτορίδας υπόκεινται και αυτά στο νόμο της βαρύτητας. Πραγματικά θέλετε ένα άτριχο αιδοίο για την υπόλοιπη ζωή σας; Σας προτείνω να το αφήσετε πλήρως ‘ανθισμένο’, κυρίες μου. Οι μόδες αλλάζουν και σε 20 χρόνια θα είναι ωραίο να μπορείτε να επιτρέψετε σε κάποιον να το ξετυλίξει σαν το δώρο που είναι’.

Η συγκεκριμένη παράγραφος από το The Body Book-The Law of Hunger, the Science of Strength, and Other Ways to Love Your Amazing Body, ένα βιβλίο υγιεινής ζωής που η Cameron κάθισε και έγραφε επί δυο χρόνια (και για το οποίο ισχυρίζεται ότι κάνει έρευνα επί 15) είναι αυτή που προκάλεσε το μεγαλύτερο ‘σούσουρο’. Και το μόνο που συγκράτησε ο περισσότερος κόσμος/αναγνώστριες από την όλη ιστορία.

 

Κρίμα γιατί αν έκαναν τον κόπο να καθίσουν να ακούσουν στα σοβαρά τι έχει να τους πει αυτό το βέρο Καλιφορνέζικο αλητάκι (σ.σ. συμμαθήτρια του Snoop Doggy Dogg) που ποτέ στη ζωή της δεν φόρεσε σουτιέν, μόνο κερδισμένες θα έβγαιναν.

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι η μοναδική σταρ που έχει ποτέ παραδεχτεί δημόσια ότι ‘Ταξιδεύω ως την άκρη του κόσμου για ένα καλό σέξ’ (επίσης η μοναδική που έχει κερδίσει διαγωνισμό ρεψίματος) γνωρίζει καλά -ειδικά μετά από τόσες επώνυμες σχέσεις- οτιδήποτε έχει να κάνει με το αιδοίο και πως το κάνεις ακαταμάχητο.

Όπως καταλαβαίνει ότι ‘Δεν έχει σημασία ποια είσαι. Σίγουρα θα φας κέρατο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να λύσω’. Κάτι επίσης χρήσιμο να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι γυναίκες όταν αρχίζουν να σκέφτονται αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα τύπου ‘Γιατί μου συνέβη εμένα αυτό’ και ‘Τι έχει αυτή η δεύτερη που δεν έχω εγώ’.

 

Επιπλέον η Cameron ξέρει να εκτιμάει τη σημασία της φιλίας δηλώνοντας ‘Είμαι εξαιρετικά τυχερή. Όλοι οι φίλοι και οι φίλες μου είναι άνθρωποι πάνω στους οποίους μπορώ πραγματικά να στηριχθώ’. Ίσως επειδή ποτέ της δεν σταύρωσε αρκετά μακροχρόνια σχέση ώστε να προλάβει, όπως κάνουμε δυστυχώς όλοι μας, να τους βάλουμε σε δεύτερη μοίρα.

Εννοείται πως έχω και εγώ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, μια έντονη απέχθεια σε οποιοδήποτε επώνυμο προσπαθεί να μου δώσει οδηγίες για το πως να ζήσω τη ζωή μου. Ειδικά όταν μιλάμε για κάργα αντιπαθείς και υπερόπτες ανθρώπους όπως την Gwyneth Paltrow που ταΐζουν ολόκληρη την οικογένειά τους δυο αμύγδαλα και μετά περνάνε άλλες 6 ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο.

 

Όχι, αυτό που κάνει την Cameron και το βιβλίο της (το οποίο το διάβασα επειδή το έφεραν δώρο στη γυναίκα μου) να διαφέρουν, έστω λίγο, είναι ότι η ίδια δεν το παίζει καθόλου υπεράνω.

‘Αποκαλύπτει’ π.χ. ότι έχει και εκείνη υποφέρει από ακμή μέχρι να φτάσει στα 20 της επειδή ακριβώς επέμενε να καταβροχθίζει καθημερινά μανιωδώς burgrers, burritos, onion rings και τηγανητές πατάτες.

 

Δηλώνει ότι έχει και εκείνη φτάσει τα 30 της, καπνίζοντας σαν φουγάρο και πίνοντας σαν τον Μπουκόφσκι, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι το σώμα της, όσο άνω του μέσου όρου και αν είναι, δεν αντέχει άλλη ‘κακομεταχείριση’.

Και η μόνη συμβουλή που πρακτικά μας δίνει είναι να πίνουμε πολύ νερό.

 

Συγκεκριμένα η Cameron λέει εξαρχής ότι ‘Δεν είμαι επιστήμονας. Ούτε γιατρός. Απλώς μια γυναίκα που έχει περάσει τα τελευταία 15 χρόνια μαθαίνοντας τι μπορεί να κάνει το σώμα μου. Αυτό που έχει υπάρξει η πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής μου’

 

Και επιμένει ότι το μόνο που θέλει να καταφέρει με αυτό το βιβλίο είναι να κάνει τις γυναίκες να αρχίσουν να ακούν τι τους λέει το σώμα τους. Σε ότι κατάσταση και αν είναι αυτό. Και να τις αναγκάσει να σηκωθούν από τον καναπέ.

Όλα τα παραπάνω με το γνωστό trademark φιλικό, ‘καρντάσικο’ και ελαφρώς χαζοχαρούμενό της ύφος. Το ίδιο με το οποίο έπεισε τους παραγωγούς του Bad Teacher να της δώσουν δικαιώματα από τις εισπράξεις, με αποτέλεσμα να βγάλει 42 εκ. δολάρια από μια και μόνο (μέτρια) ταινία. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η καριέρα της είχε πάρει την κατιούσα.

 

To μόνο σημείο με το οποίο, υποθέτω, ότι δεν είναι εύκολο να ταυτιστεί μια αναγνώστρια είναι η εμμονή που έχει η Diaz με την γυμναστική.

 

Ειδικά όταν την βλέπουν, στην ηλικία της, να διαθέτει κοιλιακούς που θα ζήλευε και ο Εξολοθρευτής Άρνολντ στα νιάτα του. Καθώς επίσης ότι σιχαίνεται τη ζάχαρη και τα γλυκά γενικότερα. Ναι, καλά άκουσες. Δεν είναι ότι δεν της αρέσουν. Τα σιχαίνεται.

Πάντως οι προθέσεις της μοιάζουν να είναι σχεδόν ειλικρινείς. Ειδικά στο σημείο που μιλάει για το πόσο, επειδή είχε μεγαλώσει έχοντας υπέροχους παππούδες και γιαγιάδες, είχε συνειδητοποιήσει ότι είναι κακό να μεγαλώνεις μέχρι που έφτασε στο Χόλιγουντ. Εκεί που μια γυναίκα είναι ξεγραμμένη όταν δείχνει σημάδια ότι γερνάει.

 

Μια άποψη που θα έπειθε περισσότερο αν την είχε διατυπώσει 10 χρόνια πριν, όταν ήταν στα ντουζένια της. Δεν πειράζει όμως. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, η Cameron έχει πλάκα όταν δίνει συμβουλές. Ειδικά όταν είναι περί σεξ.

‘Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σε πηδήξουν και δεν τους ενδιαφέρει αν είσαι χαρούμενη ή λυπημένη. Θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και μετά να φύγουν.Αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν μετράς ως τίποτα άλλο από το sex toy τους’

Κάτι που ελπίζω να κάνει (ίσως βγάζοντας ένα σχετικό βιβλίο;) επί την αφορμή της κυκλοφορίας της επόμενης ταινίας της, ονόματι Sex Tape. Γιατί αν περί διατροφής και γυμναστικής κατέχει το άθλημα περίπου στο 6, στο σεξ είμαι σίγουρος ότι τα έχει κερδίσει ήδη τα (πολλά) νταν της.