HOT RIGHT NOW

Γιατί όλοι μιλάνε για την Emily Blunt;

Στα 32 της η Λονδρέζα που γνωρίσαμε στο 'Ο Διάβολος Φορούσε Prada' πάει ντουγρού, λόγω Cisario, για Όσκαρ. Κοίτα να δεις πράγματα.

Τον τελευταίο καιρό η Emily είναι παντού. Και γιατί στο Cisario, που υποδύεται μια πράκτορα του FBI είναι συγκλονιστική. Και γιατί μόλις τσίμπησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά του The Girl on the Train. Και, τέλος, για το κράξιμο που έφαγε όταν δήλωσε πως, βλέποντας ένα debate Ρεπουμπλικανών, συνειδητοποίησε ότι ήταν λάθος που πήρε την Αμερικάνικη υπηκοότητα.

 

Έτσι όμως ήταν ανέκαθεν η Emily. Ένα ‘αναρχικό’ πειραχτήρι που κρυβόταν και κρύβεται επιμελώς πίσω από το κυριλέ παρουσιαστικό μιας σικάτης Αγγλίδας από εκείνες που – με σεβασμό- λιγουρευόμαστε. Τύπου Kate Beckinsale.

Αναφέρομαι στο σπάνιο -και για αυτό ακόμη πιο ποθητό- είδος που, λόγω προφοράς και στιλ, ακόμη και το ‘fuck me now’ το κάνουν να ακούγεται ταυτόχρονα προσταγή και πρόσκληση στον παράδεισο. Δείτε το παρακάτω κλιπάκι από τα νιάτα της, και θα καταλάβετε τι εννοώ.

 

Άσε που, στα κιτάπια μου, παίρνει extra bonus μόνο και μόνο από το γεγονός ότι έκανε τον Tom Cruise να ασπρίσει από ‘τώρα τελειώνει η ζωή μου’ φόβο όταν στούκαρε το αμάξι που οδηγούσε στα πλαίσια των γυρισμάτων του Edge of Tomorrow.

Όχι και ιδιαίτερα ευγενικός, τολμώ να πω, τρόπος να ευχαριστήσει τον άνθρωπο που την επέλεξε και της άνοιξε ένα εντελώς νέο και απρόσμενο δρόμο της καριέρας της. Αυτόν δηλαδή της ρεαλιστικής, ‘όταν με τρυπάς πονάω’, action ηρωίδας. Και σκέψου ότι χρόνια πριν, είχε δηλώσει πως ‘Προτιμώ να πληρώνομαι ψίχουλα για να παίζω στο θέατρο, παρά να γίνει συμπρωταγωνίστρια του Cruise’.

Επιστροφή στην σύγκριση με την Kate Beckinsale η οποία όντως είναι λίγο ακραία. Αλλά όχι άκυρη. Υπό την έννοια ότι η Emily σαφώς και δεν είναι τόσο σέξι όσο η Kate. Ωστόσο είναι πολύ λιγότερο ξενέρωτη από ότι επιμένουν πολλοί να πιστεύουν. Απόδειξη πρώτη το κλιπάκι από το Charlie’s Wilson War όπου φαίνεται ξεκάθαρα το μήκος και το ‘καλλίγραμμο’ των ποδιών της.

 

Το gifάκι από το ‘Η διπλή ταυτότητα του Άρθουρ Νιούμαν’ όπου μας δείχνει τι ακριβώς κρύβει κάτω από το παλτό της.

Οι φωτό από τις διακοπές της στο Μεξικό (με τον σύζυγό της, τον ψηλό από το The Office) μαζί με το ζεύγος Aniston, με το οποίο είναι πολύ φίλοι. Εδώ όπου η σύγκριση με την Jennifer είναι συντριπτικά υπέρ της Emily.

Και, τέλος, η topless σκηνή από το My Summer of Love, μια από τις πρώτες της ταινίες, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το υπέροχο ‘χωράει σε ένα ποτήρι σαμπάνιας’ στήθος της.

Ενώ δεν είναι τυχαίο ότι, ο ρόλος της Black Widow στο Iron Man 2, είχε προταθεί πρώτα σε εκείνη, πριν καταλήξει στην Scarlett Johansson.

Βέβαια αυτές οι μέρες όπου η Emily, ως ανερχόμενη, έπρεπε να δείξει λίγη σάρκα παραπάνω, έχουν προ πολλού περάσει. Πλέον το κορίτσι μας ‘συχνάζει’ στα γυρίσματα με σταρ τύπου Charlize Theron, με την οποία συμπρωταγωνιστεί στο prequel του The Huntsman.

Εξαργυρώνοντας, με διαδοχικά blockbuster (επίσης 16 εκ. δολάρια και μια Χρυσή Σφαίρα για το Gideon’s Daughter), μια δεκαετία και βάλε εξαιρετικής δουλειάς. Είτε σε ταινίες που έχουμε δει όλοι, όπως ‘Τα μυστικά του δάσους’, Οι ρυθμιστές, Ο λυκάνθρωπος , Looper και The Young Victoria. Είτε σε ταινίες που έχει νόημα, αν έχεις χρόνο, να τσεκάρεις, όπως τα ‘Ο πενταετής αρραβώνας’, Η αδερφή της αδερφής σου, Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη και Sunshine Cleaning.

Όχι και άσχημα για ένα ψευδό κορίτσι που σιχαινόταν το επώνυμό της (‘όλοι ξέρουμε το blunt με τι είναι εύκολο να αλλαχθεί (βλέπε cunt)’ και ονειρευόταν να γίνει μεταφράστρια στον ΟΗΕ μέχρι που πρωτοβγήκε, στα 18 της, στο θέατρο. Εκεί που, έχοντας ως παραδείγματα και μέντορες διαδοχικά την Judi Dench και την Meryl Streep, ‘δυο γυναίκες που παίρνουν πολύ σοβαρά την δουλειά τoυς, αλλά καθόλου τους εαυτούς τους’, βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή του Χόλιγουντ.