HOT RIGHT NOW

H αμαρτωλή Moυλάν Jamie Chung

Η 31χρονη αντικαταστάτρια της Devon Aoki στο ρόλο της σιωπηλής δολοφόνου στο νέο Sin City μας έχει δώσει πολλές χαρές. Ώρα να της το ανταποδώσουμε.

Εύγε στον casting director του Τhe Real World: San Diego. Εκείνον που, πίσω στο 2004, στάμπαρε την -τσαχπίνα- Κορεατικής καταγωγής σερβιτόρα στο sports bar που γίνονταν οι audition και την έπεισε ατάκα και επιτόπου να λάβει μέρος. Η Jamie τον δικαίωσε, καταφέρνοντας, με νύχια, δόντια -και όπλο ένα σφιχτό κορμί που δεν φοβάται να δείξει- να χτίσει μια καριέρα που αρκετές θα ζήλευαν. Απόγειο της οποίας, είναι, μέχρι τώρα, το Sin City.

Ουσιαστικά η Jamie, στα 10 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τις reality δόξες της (βλέπε Real World, Road Rules Challenge: The Inferno II) κατάφερε να εδραιωθεί ως η go to Ασιάτισσα κάθε παραγωγού που αναζητά μια σεξαστεία (βλέπει σέξι και αστεία) για να του συμπληρώσει το cast.

 

O ρόλος δηλαδή που έπαιξε διαδοχικά στα I Now Pronounce You Chuck and Larry, Grown Ups και Hangover II & 3.

Έχοντας ενδιάμεσα κάποιες καλές στιγμές σε θρίλερ όπως τα Sorotity Row (για το οποίο κέρδισε και βραβείο) και 7500.

Καθώς επίσης σε ‘action movies’ τύπου Sucker Punch και The Man with the Iron Firsts δίπλα στον RZA (όπου και στα δυο ήταν μυστηριώδης και θανάσιμη-αλλά που και τα δυο πάτωσαν).

Και ως καθαρόαιμη πρωταγωνίστρια στο Premium Rush δίπλα στον Joseph Gordon-Levitt. Ένας ρόλος που την ανέδειξε σχεδόν εξίσου με το ψιλο-άγνωστο Eden στο οποίο υποδύεται μια Κορεάτισσα που μπλέκει με ένα κύκλωμα πορνείας.

Εκείνον που την έπεισε να συμμετέχει σε μια μικρού μήκους ταινία ονόματι The Blue Dildο που κατέβασε στο Sundance και την οποία δεν τολμά να δείξει στους παλαιών αρχών γονείς της για να μην την αποκηρύξουν.

 

Όλα αυτά ταυτόχρονα με μια σειρά από επιτυχημένα τηλεοπτικά γκεσταριλίκια ( Veronica Mars, ER, CSI, Greek, Castle) που την οδήγησαν σε βασικό ρόλο στα Believe και Samurai Girl και στον πιασάρικο ρόλο της Mulan στο Once Upon A Time.

Nαι, η απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του πανεπιστημίου της California, που δούλευε από τα οχτώ της στο χαμπουγκεράδικο των γονιών της, δεν έχει σταματήσει να δουλεύει λεπτό με στόχο να μεγαλώσει το κουβάρι από λαστιχάκια της.

 

Αν και, ακόμη και αν δεν τα καταφέρει, έχει εναλλακτική στο μυαλό της.

 

Όχι ότι θα της χρειαστεί. Απλώς η Jamie δεν είναι από τα κορίτσια που ούτε καν φτερνίζονται χωρίς να έχουν κάποιο σχέδιο στο μυαλό της. Και αυτή στιγμή αυτό που θέλει είναι να μάθεις επιτέλους το όνομά της. Καιρός δεν είναι;