HOT RIGHT NOW

H εγγονή του Elvis (και θετή κόρη του Jackson) στο Mad Max

Στα 23 της, η Riley Keough, σιχαίνεται ένα και μόνο πράγμα. Το να την ρωτούν πως ήταν από κοντά ο Presley.

‘Προσπαθώ ευγενικά να τους εξηγήσω πως ο παππούς μου πέθανε 12 χρόνια πριν γεννηθώ. Απλά καταντάει κουραστικό’, εξηγεί η κόρη της Lisa Marie. H οποία και βρέθηκε στην συνέχεια να είναι διαδοχικά θετή κόρη του Michael Jackson μέχρι 11 χρονών (΄Πηγαίναμε κολύμπι, με άφηνε το πρωί στο σχολείο και μου επέτρεπε να φάω όσα γλυκά ήθελα όταν πήγαινα στην Neverland’) και του Nicolas Cage.

 

Το γεγονός ότι το γενεαλογικό της δέντρο είναι τόσο βουτηγμένο στο σκάνδαλο (‘αισθανόμουν κανονική, γιατί αυτή ήταν η μόνη πραγματικότητα που ήξερα’), έκανε την Riley να επαναστατήσει ως έφηβη με το να είναι απόλυτα κανονική. Όσο ‘κανονική’ είναι κάποια που βρίσκεται στα 13 της στο Μιλάνο να περπατάει στην πασαρέλα των Dolce & Gabbana και στα 15 της να είναι εξώφυλλο στην Ιταλική Vogue.

 

Μέχρι να μπει στα 20 της, το μόντελινγκ ήταν το μόνο πράγμα που ήθελε να κάνει. Και το έκανε εξαιρετικά καλά, περνώντας ελάχιστους μήνες το χρόνο επί Αμερικάνικου εδάφους. Εντός δηλαδή του οπτικού πεδίου των παπαράτσι.

 

Κάποια στιγμή όμως κάτι άλλαξε μέσα της και αποφάσισε να κυνηγήσει το παιδικό της όνειρο να γίνει σκηνοθέτης (όπως το είδωλο της, ο Stanley Kubrick, με τις ταινίες του οποίου μεγάλωσε).

Οπότε, χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, αποφάσισε να πάρει σβάρνα τα casting. Μόνο που ήδη από το πρώτο που πήγε (ναι, ποτέ στην ζωή της) της κλήρωσε ένας ρόλος-ταμάμ στο Runaways δίπλα στην Dakota Fanning και την Kristen Stewart, με τις οποίες και έγιναν φίλες.

 

Ο ρόλος ήταν μικρός, αλλά χαρακτηριστικός. Και το επίθετο Presley βαρύ σαν το τσαρούχι του τσολιά.

Κάτι που της εξασφάλιζε ότι θα υπάρχει συνέχεια, αυτή την φορά ως πρεζού γκόμενα ενός από τους στρίπερ του Steven Soderbrerg στο Magic Mike το οποίο και μόλις κυκλοφόρησε. H’ λεσβία στο indie Jack and Diane που έκανε φέτος πρεμιέρα στο Tribecak Film  Festival.

 

Σύμφωνα με τον συμπρωταγωνιστή/αρραβωνιαστικό της Alex Pettyfer ‘ Η Riley είναι καταδικασμένη να ακολουθήσει στον δρόμο κλασικών κινηματογραφικών σταρ όπως οι Faye Dunaway και Jane Fonda’.

Αλλά αυτός είναι ντιπ ερωτευμένος, οπότε η γνώμη του δεν μετράει.

Πειράζει όμως που εξίσου ερωτευμένος μαζί της φαίνεται να είναι και ο κινηματογραφικός φακός;