HOT RIGHT NOW

Η Φανή Αβραμίδου επιμένει λαϊκά και καλά κάνει

Τα κορίτσια που τραγουδούν λαϊκά είναι όμορφα και κρύβουν τεράστια ζωντάνια και ψυχή. Η Φανή είναι ένα από αυτά τα κορίτσια.

Η Φανή Αβραμίδου θα είναι για λίγο καιρό ακόμα το best kept secret της Αθηναϊκής νύχτας. Οσοι έχουν επισκεφθεί φέτος το VOX έχουν να λένε για τη φωνή και το ταπεραμέντο της που κυριαρχεί όταν ανεβαίνει στην πίστα, για να τραγουδήσει το “Δεν Υπάρχω”. Το νέο της τραγούδι.

 

Το γιατί ασχολούμαστε μαζί της είναι μάλλον προφανές κι από τον τίτλο. Γιατί σε ένα ελληνικό τραγούδι που αλλάζει συνεχώς και ξεφεύγει από την λαϊκή του αξία, η Φανή Αβραμίδου παραμένει μία από τις κλασικές του εκπροσώπους. Μία από τις γυναίκες που μάθαμε να αγαπάμε τόσα χρόνια στις σκηνές, τις πίστες και τα άλλα live.

Βέρα Πειραιώτισσα, η Φανή ήταν μία κλασσική περίπτωση κοριτσιού που ονειρευοταν πως μια μέρα θα τραγουδήσει μπροστά σε κοινό. Η μουσική ήταν και παραμένει η αγαπημένη της παρέα. Ξεκίνησε από πολύ μικρή μαθήματα φωνητικής, σολφέζ, αλλά και ιστορία της μουσικής. Η ίδια λέει ότι παραμένει μία μαθήτρια της μουσικής: “Δεν τελειώνει ποτέ η μουσική. Μου αρέσει να μελετάω μουσική, να χάνομαι μέσα στις νότες και τις παρτιτούρες. Είναι μαγικό το ταξίδι που σου προσφέρει η μουσική και ταυτόχρονα θεραπευτικό για την ψυχή”.

 

Η μουσική της διαδρομή ξεκίνησε στον “Σταυρό του Νότου”. Στη συνέχεια συμμετείχε στο άλμπουμ “Η απλή μέθοδος των τριών” από τα Ημισκούμπρια και μετά ερμήνευσε το τραγούδι “Μια Σκιά” για την τηλεοπτική σειρά “Τύχη Βουνό”.

Αποφάσισε ότι το λαϊκό τραγούδι είναι εκείνο που της ταιριάζει καλύτερα και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι συνεργασίες με τους Βασίλη Καρρά, Ελλη Κοκίνου, Χρήστο Χολίδη κ.α. Κάποια στιγμή την έπιασε το ραντάρ της Spicy και ξεκίνησε η απογείωση. Το τραγούδι “Δεν Υπάρχω” (στίχοι του Νίκου Βαξαβανέλη και μουσική του Παναγιώτη Μπρακούλια), γράφει χιλιάδες views στο διαδίκτυο και προ ημερών ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε το βίντεο κλιπ, που θα συνοδεύει πλέον το κομάτι στην ανοδική του πορεία στα ελληνικά μουσικά charts.

 

Το λίκνισμα και το ζεστό της χαμόγελο στην πίστα, σε συνδυασμό με το δυναμικό της χαρακτήρα και την αυθεντική λαϊκή της φωνή, φαίνεται να αρέσουν στο κοινό το οποίο την κοιτά αποσβολωμένο σε κάθε της εμφάνιση.

Η ξανθιά αγριόγατα ήρθε για να μείνει και ν’ ακουστεί για πολλά χρόνια, αφού όπως εξηγεί το πιο σημαντικό είναι να τραγουδάει την καρδιά της: “Θέλω τα τραγούδια να μιλούν στην ψυχή τη δική μου, αλλά και όσων τ’ ακούν. Επιθυμώ μέσα από αυτά να προσφέρω συναισθήματα και εικόνες”.