HOT RIGHT NOW

H Freida Pinto έγινε από φιλάνθρωπος στρίπερ

Στο νέο σίνγκλ του Bruno Mars η σταρ του Slumdog Millionaire βγάζει μάτια και προκαλεί ερωτηματικά

Τρεις μέρες πριν τα 29α γενέθλια της, η μη μου άπτου ηθοποιός που επιμένει να παίζει μόνο σε ‘σημαντικές’ ταινίες και να κάνει τον γύρο του κόσμου βοηθώντας γυναίκες να μάθουν γράμματα, αποφάσισε -φαινομενικά αδικαιολόγητα- να ακολουθήσει τον ‘κακό δρόμο’ των Rihanna και Miley Cyrus. Δεν μας χαλάει το πώς, αλλά το γιατί.

 

Αυτή η λιτή (και εντελώς αρλούμπα) δήλωση από τον εκπρόσωπο τύπου της υποτίθεται ότι απαντά στα εκατοντάδες mail θαυμαστών της που απορούν γιατί επέλεξε να υποδηθεί την Isabella, την στρίπερ που χορεύει για τον Bruno Mars, κάνει σεξ μαζί του στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου ενώ εκείνος τραγουδά ‘Εσύ και εγώ κάνουμε σεξ σαν γορίλλες’ και στο τέλος του καίει την κιθάρα.

Την ίδια ώρα που  ο σκηνοθέτης του κλιπ εξηγεί ότι  η συμμετοχή της ήταν ιδέα του Bruno που του ήρθε αργά το βράδυ και αφού είχε απορρίψει αρκετά άλλα ονόματα ηθοποιών.

Η αλήθεια είναι  ότι η 166 εκατοστών κόρη τραπεζίτη δεν πείθει ως στρίπερ. Αλλά δεν μπορείς παρά να εκτιμήσεις τις δεκάδες ώρες δουλειάς που έχει ρίξει στο κορμί της, το οποίο πλέον (γενικά και ειδικά τα πόδια της) μοιάζει πιο γυμνασμένο και από αυτό της Cameron Diaz.

Η πραγματικότητα είναι όμως εντελώς διαφορετική.

Συγκεκριμένα ότι  η 29χρονη, που συζεί μαζί με τον  -κατά έξι χρόνια μικρότερο της- Dev Patel στο Χόλυγουντ, έχει να σταυρώσει ρόλο εδώ και περίπου δυο χρόνια (βλέπε από το Immortals που κυκλοφόρησε Νοέμβριο του 2011). Κυρίως επειδή όλοι την θεωρούν πανέμορφη, αλλά όχι και ιδιαίτερα σέξι.

Και ξέρεις τι μπάχαλο  συμβαίνει στο μυαλό οποιασδήποτε γυναίκας πλησιάζει τα 30 χωρίς να έχει καταφέρει να είναι στο σημείο που εκείνη θέλει. Πόσο μάλλον μιας ηθοποιού.

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, παρά μόνη η αρχή αφού μόλις πριν ένα μήνα η Pinto τουίταρε κάτι στη λογική ‘Σας επιφυλάξω πολλές εκπλήξεις. Ετοιμάζομαι να απελευθερώσω ένα κομμάτι του εαυτού μου που είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση και χωρίς καμία διάθεση να δώσει εξηγήσεις για οτιδήποτε κάνει’

Ενώ πριν λίγο καιρό  είχε κάνει και ένα πιο ‘σέξι  από το αναμενόμενο’ εξώφυλλο για την εορταστική έκδοση της Ινδικής Vogue.

Αν όντως αυτή είναι η κατάσταση, τότε το αντρικό  κοινό μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει. Απλά είναι λίγο κρίμα για το πόσο στραβό δρόμο πήρε η καριέρα της.

Βλέπεις μετά τον Danny Boyle όλοι έτρεχαν να της δώσουν τον επόμενο μεγάλο ρόλο. Ξεκινώντας το 2010 από τον Woody Allen στο Υοu Will Meet a Tall Dark Stranger και το Miral του -ταλαντούχου σε κάθε μορφή τέχνης- Julian Schnabel (ως ορφανή Παλαιστίνια στη μέση της διένεξης). 

Tο 2011 ήταν επίσης αρκετά καλό για εκείνη με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τόσο στο Trishna του Michael Winterbottom (που είχε και κάποιες σέξι σκηνές) όσο και στο Black Gold του  Jean-Jacques Annaud  (που, παρότι καλό, ποτό δεν κατάφερε να βρει το δρόμο του στα multiplex).

 

Όλα αυτά ταυτόχρονα με τις  πρώτες blockbuster προσπάθειες της στον Πλανήτη των Πιθήκων (όπου ο ρόλος της ήταν μικρός και η ίδια πέρασε απαρατήρητη) και το Immortals (όπου όλοι συζητούσαν για αν το οπίσθια που εμφανίζονται σε μια σκηνή είναι δικά της-όχι είναι η απάντηση).

Εκεί που προφανώς διαπίστωσε από πρώτο χέρι ότι η συγκλονιστική  ομορφιά της δεν αρκεί για  να κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ.

Δυο χρόνια μετά και η  Freida δεν έχει κάνει τίποτα.

Για την ακρίβεια δεν έχει κάνει τίποτα πέρα από διαφημιστικές  καμπάνιες, συμμετοχές σε επιδείξεις μόδας  και ταξίδια ανά τον Τρίτο Κόσμο ως εκπρόσωπος της ΜΚΟ Plan International που βοηθάει τις γυναίκες με δεκάδες προγράμματα.

Μια φιλανθρωπική δράση για  την οποία βρέθηκε το καλοκαίρι  εξώφυλλο στο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler.

Tαυτόχρονα φυσικά με μια ‘είμαι ακόμη εδώ, μην με ξεχνάτε’ σέξι φωτογράφηση για το Esquire μέσα στο 2012

Οπότε το τίποτα, που είπαμε παραπάνω, αναφέρεται στην κινηματογραφική καριέρα της, με τις δυο επόμενες ταινίες της (το Desert Dancer και το Knight of Cups του Terence Mallick-όπου κανείς ηθοποιός δεν είναι σίγουρος αν ο ρόλος του θα επιβιώσει του τελικού μοντάζ) να είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν σε μερικούς μήνες. Χωρίς ωστόσο να αναμένεται να την βοηθήσουν να κάνει την διαφορά.

Το μόνο σίγουρο είναι  ότι η Freida δεν σκοπεύει να τα παρατήσει και να γυρίσει πίσω στην Ινδία με την ουρά ανάμεσα στα σκέλια της.

 

Αν και κάποιος θα πρέπει να της πει ότι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και φιλάνθρωπος Jollie και αλάνι τύπου Rihanna.

Ας είμαστε λοιπόν εμείς αυτοί.