HOT RIGHT NOW

H Lily Collins μας κατσικώθηκε για τα καλά

Η 24χρονη πρωταγωνίστρια του ‘Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών’, που μόλις κυκλοφόρησε, μοιάζει να έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Όπως ακριβώς ο πατέρας της, ο Phil.

Δέκα χρόνια μέσα στο νερό. Τόσο καιρό υπολογίζω ότι θα μας απασχολεί η Lily αν το Mortal Instruments τα πάει καλά στο box office. Άλλωστε το σίκουελ ήδη γυρίζεται, ενώ υπάρχουν και άλλα 4 βιβλία που περιμένουν στην ουρά για την κινηματογραφική μεταφορά της. Οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε 1-2 πράγματα για τη Σταχτομπούτα με τα τεράστια φρύδια.

Το να είσαι κόρη του Phil Collins δεν είναι τελικά τόσο ειδυλλιακό όσο ακούγεται. Γιατί, παρότι η ίδια δεν παραπονιέται ποτέ δημόσια για αυτό, η ουσία παραμένει ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγροτόσπιτο/έπαυλη της στο Surrey όταν ήταν έξι ετών και ο πατέρας της τερμάτισε τον –διάρκειας 12 ετών- γάμο του με την Αμερικανίδα μητέρα της. Και μάλιστα μέσω fax.

Μην φανταστείς ότι κακόπεσε. Η μάνα της, με όπλο μια γιγάντια διατροφή και τον τσαμπουκά της, την μετακόμισε στο Beverly Hills όπου μεγάλωσε όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά επωνύμων στο ομώνυμο γυμνάσιο. Δηλαδή σεμνά και ταπεινά.

Ναι, το ξέρω ότι ακούγεται γελοίο, αλλά η Lily (κόρη της Sandra Bullock στο The Blind Side, γκόμενα του Taylor Lautner στο Abduction και Σταχτομπούτα απέναντι στην Julia Roberts στο Mirror Mirror) αυτό ισχυρίζεται.

Προσθέτοντας ότι η μόνη διαφορά είναι ότι όταν π.χ. διάβαζε για την Αφρική (επίσης Ινδία, Ιαπωνία, Κίνα) στο σχολείο η μητέρα της την έβαζε σε ένα αεροπλάνο και την πήγαινε να την δει από κοντά. Τι νόμιζες, ότι έτσι εύκολα τα δίνουν τα δεκάρια στους λόφους;

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι –σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν όλοι όταν ακούν ότι είναι κόρη του Phil- η Lily είναι φουλ Καλιφορνέζα.  Στον τρόπο που ντύνεται, σκέφτεται, κινείται ή μιλάει συνέχεια στις συνεντεύξεις της για το ‘The industry’ του οποίου αποτελεί μέρος.

Ακόμη και όταν, μιλώντας σε βρετανικές εφημερίδες, ισχυρίζεται ότι ‘Έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από την Αγγλία. Μου λείπει πολύ το φαγητό. Άλλωστε μεγάλωσα με λουκάνικα και φασόλια’. Τουλάχιστον είναι πολύ πειστική όταν το κάνει. Απόδειξη ότι είναι γεννημένη θεατρίνα.

H μόνη διαφορά είναι ότι η Collins δεν φιλοδοξεί απλά να είναι μέρος του Young Hollywood, αλλά να αποτελέσει την επίσημη φωνή του.

Μάλιστα για να το καταφέρει αυτό, παράλληλα με το μόντελινγκ (σ.σ. την ανακάλυψε ο Tommy Hilfiger κατά τη διάρκεια μιας πτήσης), ξεκίνησε από τα 15 της να γράφει μια στήλη ονόματι L.A. Confidential στο Αγγλικό Elle, έγινε παρουσιάστρια του Nickelodeon, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει (σ.σ. στα σοβαρά, όχι για τα μάτια του κόσμου) ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

 

Η αλήθεια είναι ότι η 24χρονη μια χαρά τα έχει καταφέρει, αφού έχει εξελιχθεί σε αγαπημένη των απανταχού γυναικείων περιοδικών μόδας ανά τον κόσμο, ενώ υπάρχει και ειδικός λογαριασμός twitter αφιερωμένος στα χαρακτηριστικά, παχιά φρύδια της.

Απόδειξη της γκέλας που έχει –και του hype που κουβαλά- είναι ότι ο ρόλος της Clary στο Mortal Instuments, περιζήτητος εξαιτίας των πολλών σίκουελ που περιλαμβάνει και του ενσωματωμένου teen fan base, της ήρθε χωρίς καν να χρειαστεί να περάσει από audition. Κάτι εντελώς ανήκουστο για τόσο μεγάλη παραγωγή.

Το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι κατά πόσο είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί αυτή την γιγάντια ευκαιρία. Γιατί το επίθετο της μπορεί να της άνοιξε την πόρτα, αλλά χρειάζεται βαρβάτη προσωπικότητα για να μην της την κλείσουν και πάλι στην μούρη.

‘‘Όταν άρχισα να πηγαίνω σε audition, ένας ατζέντης γύρισε και μου είπε ‘Τι σε κάνει τόσο ξεχωριστή; Σε αυτή την πόλη υπάρχουν μιλιούνια από γιους, κόρες, ανιψιούς και ανιψιές από επώνυμους που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν’. Ήταν εντελώς λάθος. Όπως λέω συνέχεια ‘Η προσωπικότητα σου ανοίγει πόρτες, αλλά ο χαρακτήρας είναι που τις κρατάει ανοιχτές’’.