HOT RIGHT NOW

Η Lizzy Caplan είναι Master of Sex

Η νέα της τηλεοπτική σειρά, ως 60s εξερευνήτρια της ανθρώπινης σεξουαλικότητας (και μια φωτογράφηση στο GQ), είναι μια χαρά αφορμή για να παθιαστούμε μαζί της.

Αν εξαιρέσεις ότι τα έχει με τον Matthew Perry εδώ και επτά χρόνια, η 31χρονη Καλιφορνέζα μου κάνει επιεικώς αψεγάδιαστη. Είναι όμορφη, έξυπνη, πολύ αστεία και, ‘άμα λάχει’, δεν φοβάται να δείξει ρώγα όταν χρειαστεί.

Ο πιο ‘κίτρινος’ τρόπος να σε πείσω να ασχοληθείς μαζί της είναι να σου ζητήσω να τσεκάρεις την άποψη της για τον στοματικό έρωτα, όπως την εκφράζει σε ένα τυχερό άγνωστο που κάθεται δίπλα της στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια του –κάτι σαν Bridesmaids- Bachelorette.

Εκεί δηλαδή που εξηγεί ότι μια γυναίκα πάντοτε πρέπει να δίνει στο γκόμενο στην αρχή ένα πεντάρι (στο συγκεκριμένο άθλημα), ώστε να καταλαβαίνει ο παραλήπτης ότι ξέρει να το κάνει. Και μετά τον πάει στο οχτάρι και το δεκάρι, εφόσον κάνει κάτι εξαιρετικό για εκείνη. Όπως να της αγοράσει κάτι ακριβό. Αλλά μετά επιστρέφει στο πεντάρι για να τον κάνει να δουλέψει σκληρά.

Ή να κάνω την κλασική αναφορά στις τόπλες σκηνές της (σ.σ. το στήθος της, αν και όχι μεγάλο, αγγίζει σχεδιαστικά την τελειότητα) από την μισή σεζόν του True Blood στην οποία έπαιξε (ως χορτοφάγος χίπισσα έμπορος ναρκωτικών) πριν από πέντε χρόνια.

 

Προσθέτοντας φυσικά ότι και στην καινούργια σειρά της, το Masters of Sex, όπου υποδύεται την Virginia Johnson (την σεξολόγο στα 60s που μαζί με τον Masters, τον οποίο χώρισε από την γυναίκα του και μετά παντρεύτηκε, τεκμηρίωσαν τα 4 στάδια του σεξουαλικού ερεθισμού παρατηρώντας πάνω από 700 συνουσίες στο εργαστήριο) και πάλι δείχνει σάρκα.

 

 

Όμως αυτή η κάφρικη αντιμετώπιση πραγματικά δεν αξίζει σε μια ξύπνια κωμικό που συνδυάζει ιδανικά το χιούμορ με το σέξι, όπως ακριβώς οι φίλες της Alison Brie και Rashida Jones.

Κάτι που έχει αποδείξει σε ταινίες (Mean Girls, Hot Tub Machine) και σειρές (Tru Calling, Related, The Class) όπου έπαιξε αλλά ποτέ δεν την πήραμε χαμπάρι.

Ενώ επίσης έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπου έπαιξε αλλά ο ρόλος της κόπηκε βάρβαρα στο μοντάζ (127 hours).

Ή σε σειρές στις οποίες ήταν εξαιρετική, αλλά δεν άντεξαν πάνω από δυο σεζόν (Party Down).

Αν και η καλύτερη της στιγμή μέχρι τώρα υπήρξε αναπάντεχα το περσινό Sundance favorite, Save the Date. Μια ρομαντική (αλλά καθόλου σαχλο-μελό) κωμωδία όπου αποδεικνύει ότι η Kaplan δεν είναι απλά αστεία, αλλά μια γυναίκα που πραγματικά θα σκότωνες για να ξυπνάς δίπλα της κάθε πρωί.  

Δεν είναι τυχαίο ότι το φεγγάρι που βρέθηκε να κάνει γκεσταριλίκι ως δικηγόρος γκόμενα του Nick στο New Girl, κατάφερε να είναι πιο χαριτωμένη και αξιολάτρευτη από την Ζooey Deschanel. Κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο.

Όχι ότι οι δυο τους έχουν καμία σχέση. Η Lizzy, με τα μεγάλα ελαφίσια μάτια και την κομψά στραβή μύτη, ειδικεύεται στους ρόλους της ξύπνιας γκόμενας με την γρήγορη ατάκα (την έχει στο τσεπάκι και την χρησιμοποιεί για να βάζει τους άντρες στη θέση τους) που είναι ταυτόχρονα και λίγο κατεστραμμένη, λίγο περπατημένη και πολύ, πολύ γοητευτική.

Με άλλα λόγια είναι τόσο αλητάκι όσο χρειάζεται και τόσο ‘πληγωμένο ελαφάκι’ ώστε να μην συνειδητοποιείς το πόσο σκληρό καρύδι είναι στην πραγματικότητα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Masters of Sex θα την βοηθήσει να συνεχίσει να επιλέγει project με άξονα μόνο το πόσο τα γουστάρει. Και αυτό είναι καλό για όλους.