HOT RIGHT NOW

Η νέα scream queen Tess Spentzos

To Lurk, το αγγλόφωνο home invasion θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστεί, είναι η αφορμή να ασχοληθούμε με την 'φωτιά και λάβρα' εγγονή του θρυλικού ιδρυτή της Spentzos Film.

Είναι μοντέλο και ηθοποιός. Μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα σε μια αίθουσα κινηματογράφου. Και εδώ και χρόνια παλεύει να πετύχει στο Χόλιγουντ. Η Ελληνοκαναδή Tess διαθέτει οφθαλμοφανώς ένα τόνο προσόντα. Και εμείς είμαστε εδώ για να τα εκθειάσουμε. Ένα προς ένα.

Στο Lurk, με το οποίο ‘διασταυρωθήκαμε’ στο πλαίσιο του φετινού Horrorant, η Tess, ο πατέρας της οποίας γνώρισε την -επίσης μοντέλο- μητέρα της σε ένα λεωφορείο στις Κάννες (‘Τον αγάπησε. Παντρεύτηκαν όταν ήμουν δύο ετών και έζησαν μαζί 25 χρόνια’), υποδύεται την σύζυγο και κόρη μεγαλογιατρών που βρίσκεται μόνη στην απομονωμένη βίλα της όταν ένας άγνωστος εισβάλει.

 

 

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ταινία τρόμου στην οποία πρωταγωνιστεί (η άλλη είναι το Born Dead). Εξού και ο χαρακτηρισμός scream queen. Άλλωστε για αυτό σε προδιαθέτει και το φιζίκ της που φέρνει κάτι σε Χιτσκοκική ξανθιά. Ας πούμε, χωρίς να παρεξηγηθούμε, την κωδική λέξη

‘Kim Novak’.

Με την μόνη διαφορά ότι το κορίτσι μας, που μεγάλωσε στην Αθήνα, έχει καμπύλες σε όλα τα σωστά σημεία. Καμπύλες τις οποίες δεν διστάζει να μας δείξει. Είτε στα πλαίσια φωτογραφήσεων, όπως μια που είχε κάνει για το Nitro πριν από μερικά χρόνια.

Είτε μέσω του λογαριασμού της στο instagram που μας επιτρέπει να την δούμε να ‘λιάζεται’ σε διάφορα εξωτικά μέρη (βλέπε από Μύκονο μέχρι την έρημο ή την Βραζιλία στην οποία βρέθηκε πρόσφατα για τον πιλότο μια ταξιδιωτικής εκπομπής).

Είτε μέσω του εξαιρετικά οργανωμένου site στο οποίο αξίζει να μπεις και να ‘ξαποστάσεις’.

Ενώ, επιστρέφοντας στα του τρόμου, η Tess έχει στο βιογραφικό της και μια συμμετοχή στο Saw IV που προέκυψε από το πουθενά.

 

Πάντως η αλήθεια είναι ότι το κορίτσι με το εξαιρετικό σώμα (τόσο όσο γυμνασμένο, τόσο όσο μαυρισμένο, τόσο όσο λαχταριστό) έχει επίσης λάβει μέρος στο ‘Παράδεισος στη Δύση’ του Κώστα Γαβρά. Καθώς επίσης στο Young Alexander the Great ως Πηνελόπη (εκεί που έπαιζε την Λητώ η Lauren Cohan του The Walking Dead).

 

Με άλλα λόγια, είναι κρίμα να της βάλουμε ταμπέλα. Όσο και να της πηγαίνει. Ουσιαστικά, όπως είχε πει και η ίδια σε μια συνέντευξή της, είναι απλά μια performer.

Συγκεκριμένα μια performer που λατρεύει τις μηχανές.

‘Στα 9 μου ο μπαμπάς μου που ήταν μηχανόβιος με έμαθε να οδηγώ με ταχύτητες και μου έκανε το ωραιότερο δώρο της ζωής μου, το μηχανάκι του παππού μου. Ήταν μια Honda CB50. Με αυτή τη μηχανή ο παππούς μου πήγαινε τις κόπιες από κινηματογράφο σε κινηματογράφο. Είχα τη μηχανή του παππού και αισθανόμουν σαν μικρή James Dean’

Και το ελληνικό καμάκι.

 

Ακόμη πιο συγκεκριμένα, μια performer που και ξέρει τι έχει και ξέρει πως να το πουλάει.