HOT RIGHT NOW

Η πιο hot Ελληνίδα στην Βρετανία λέγεται Georgia Salpa

Η Γεωργία που έγινε Georgia και τώρα έχει κατακτήσει την βρετανική showbiz. Ναι, χάρη στο σώμα της.

First we take Manhattan, then we take Berlin έλεγε ο Leonard Cohen. Στην περίπτωση της 26χρονης Georgia όμως θα έπρεπε να γίνει μια παράφραση. Γιατί η Georgia Salpa πρώτα κατέκτησε την Ιρλανδία και μετά βάλθηκε να κατακτήσει και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Και είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει.

Σαν να λέμε φαινόμενο

Στο Inbox του email μου, στις 24 Ιανουαρίου, είδα το όνομα Georgia Salpa. Μου ζήταγε να δω ένα tweet που της είχε κάνει κάποιος στον λογαριασμό της στο Twitter, σχετικά με μια παλιά της φωτογράφηση στο MAX. Το tweet είχε γίνει όπως μου είπε στις 18:18. Όταν μου έστειλε το mail η ώρα ήταν 18:23. Όταν άνοιξα το twitter και βρήκα τα mentions της, η ώρα ήταν 18:27. Το tweet δεν το βρήκα ποτέ.

Όχι επειδή δεν υπήρχε. Αλλά επειδή για αυτά τα 9 λεπτά απόστασης από το tweet μέχρι να ψάξω είχαν μεσολαβήσει εκατοντάδες tweets από πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες που παρακαλούσαν την Georgia για ένα follow, ένα mention, έστω ένα RT. Scrollαρα τη σελίδα πάρα πολλή ώρα. Φόρτωνε και ξαναφόρτωνε αλλά για να φτάσεις από το 2 minutes ago στο 3 minutes ago πέρναγε άπειρη ώρα. Και δεν ήμουν διατεθειμένος να φάω όλο το απόγευμά μου στο account της.

H Georgia είχε βγει μόλις δύο ημέρες από το Big Brother Celebrity Edition της Μεγ. Βρετανίας. Και ήρθε η ώρα να το εξαργυρώσει.

 

Η Ελλάδα; Ποιά Ελλάδα;

Η Georgia έχει εγκαταλείψει τη μαμά πατρίδα από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Ο πατέρας της ζει ακόμα εδώ. Όχι στον Πειραιά απ’ όπου είναι αλλά στη Βούλα. Η μητέρα της Georgia ζει στην Ιρλανδία. Εκεί όπου η Georgia έχτισε την καριέρα της ως μοντέλο. Γιατί εδώ στην Ελλάδα, πριν μερικά χρόνια, δεν την ήξερε απολύτως κανένας. Εκτός από την ατζέντισα που κανόνισε πριν 2 χρόνια μια φωτογράφηση για το περιοδικό MAX που δούλευα και εγώ.

Φτάνοντας στην φωτογράφηση εκείνο το πρωί, βρήκα έξω από το Guzel μία νεαρή κοπέλα, λίγο άτολμη και φοβισμένη. Βλέπεις δεν είχε συνηθίσει να δουλεύει στην Ελλάδα. Και δεν είχε σίγουρα συνηθίσει να κάνει ημίγυμνες φωτογραφήσεις. Αυτή άλλωστε ήταν και η πιο προκλητική φωτογράφηση που έχει κάνει ποτέ η Georgia. Κι ας την παρακαλάνε όλοι από τότε να βγάλει κάτι παραπάνω.

Αλλά δεν ήταν μια απλή φωτογράφηση αυτή. Ήταν από τις λίγες φορές που είχα δει τον φωτογράφο Βαγγέλη Παλαμάρη τόσο ενθουσιασμένο. Από τις ελάχιστες φορές που η make-up artist Ρούλα Σταματοπούλου μίλαγε στους συντελεστές και δεν την άκουγε κανείς. Καταλάβαινες – απλά κοιτάζοντας την να προσπαθεί με μαεστρία να συγκρατήσει το στήθος της για να μην φανεί κάτι – ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παραήταν όμορφη για να περιοριστεί στις σελίδες ενός ελληνικού περιοδικού.

Georgia Salpa 

First we take Ireland

Σε αυτή τη χώρα που η μέση γυναίκα είναι πάλλευκη με φακίδες στο σώμα, που το ξανθωπό, το κοκκινωπό και το ανοιχτό καστανό μαλλί είναι σχεδόν ο κανόνας, η μελαμψή Georgia ήταν καταδικασμένη να πετύχει. Με αυτό το σώμα τουλάχιστον. Γιατί μπορεί να μην είναι η πιο ψηλή γυναίκα που έχεις δει στη ζωή σου αλλά οι καμπύλες του σώματός της σε συνδυασμό με το πρόσωπο και το νάζι που καταφέρνει να βγάλει, δημιουργούν έναν συνδυασμό που οι Ιρλανδοί πλήρωσαν πολύ ακριβά.

 

Διαφημίσεις, πρωτοσέλιδα, τηλεοπτικές εκπομπές, εβδομαδιαίες στήλες σε εφημερίδες και πολλά πολλά άλλα στα πόδια της. Τον Δεκέμβρη του 2011 που πήγα να βρω τον κολλητό μου στο Δουβλίνο, ήπια και έναν καφέ με την Georgia. Εκεί ήταν τότε η βάση της. Στο δρόμο μέχρι να κάτσουμε ένιωθα τα βλέμματα των περαστικών να την περιτριγυρίζουν.

Δεν φαινόταν ψωνισμένη. Για την ακρίβεια δεν ήταν ψωνισμένη. Γιατί ενώ είχε τη διαφημιστική αγορά της Ιρλανδίας να την παρακαλάει – το ίδιο πρωί της είχε δώσει μια εταιρεία αυτοκινήτων ένα αυτοκίνητο για να κινείται, αν και δεν είχε δίπλωμα – εκείνη την απασχολούσε πιο πολύ το αν θα προλάβαινε το βράδυ να πάει γυμναστήριο μετά την απογευματινή φωτογράφηση.

Then we take UK

Η φήμη στο Δουβλίνο ήταν αρκετή για να της χαρίσει ένα διαβατήριο για το Λονδίνο. Και τις πρώτες της δουλειές εκεί. Σύντομα άρχισαν και τα σκανδαλοθηρικά πρωτοσέλιδα. Σύντομα έβλεπες την Georgia να φωτογραφίζεται στο πλευρό του Calum Best, γιου του αείμνηστου George Best. Η Georgia ήταν στο peak της δημοσιότητας της. Ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να ανεβάσει κι άλλο τα νούμερα του Big Brother. Γελώντας και κλαίγοντας.

 

Ναι, στη Μεγάλη Βρετανία παίζεται ακόμα το Big Brother. Και έχει ακόμα κοινό που το παρακολουθεί. Η Georgia συμμετείχε στο Celebrity Edition. Μαζί με άλλους μετρίου βεληνεκούς celebrities όπως και εκείνη.

 

Κι ακόμα κι αν δεν κατάφερε πολλά μιας και έμεινε μόλις 3 εβδομάδες στο παιχνίδι, το στίγμα της στο Μεγάλο Νησί είναι πια εκεί. Και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Δεν ξέρω αν είναι η πιο επιτυχημένη Ελληνίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά είναι σίγουρα η πιο hot.

(Κι εσείς την ψηφίσατε μόνο στο νούμερο 39 του top 100 μας)