HOT RIGHT NOW

H Τζέσικα Τσαστέιν ψάχνει τον Οσάμα μπιν Λάντεν

Υποθέτουμε ρίχνοντας και κάτι πάνω της.

H κοκκινομάλλα που ήρθε από το πουθενά πριν δυο χρόνια για να πρωταγωνιστήσει σε μισή ντουζίνα ταινίες ανά σεζόν, θα φτάσει φέτος στα Όσκαρ κυνηγώντας τον Μπιν Λάντεν. Αλλά πρώτα, κάνει μια στάση στις σελίδες του αγγλικού GQ. Για την ακρίβεια ρίχνει μια ξάπλα. Έτσι.

Λες έτσι να μοιάζουν πάντα οι πράκτορες του αμερικάνικου στρατού που αναλαμβάνουν τις δυσκολότερες κρυφές αποστολές; Όχι, να ξέρουμε άμα είναι. Πάντως το GQ κάπως έτσι το φαντάζεται μάλλον, οπότε συνέβη αυτό.

Αυτή την ζωντανή εκδοχή της Τζέσικα Ράμπιτ (που κατά λάθος έχει το επίθετο Τσαστέιν) γνωρίσαμε πέρσι όταν ταυτόχρονα πρωταγωνιστούσε σε μια ταινία το μήνα, ερχόμενη εντελώς από το πουθενά. Ήταν μούσα του Μάλικ στο “Δέντρο της Ζωής” (η μισή ταινία ήταν αυτή ενώ χόρευε ή περπάταγε ή κοίταγε), έπαιξε στο θρίλερ “Take Shelter”, και μας έκανε να αγαπήσουμε τις housewives του Νότου παίζοντας στο “Help”.

Γεια σου.

Η Τσαστέιν ουσιαστικά εμφανίστηκε στο ραντάρ μας σαν χαρακτήρας ταινίας μυστηρίου που κανείς δεν ξέρει από πού έχει προέλθει και κανείς δε βρίσκει επίσημο έγγραφο από την ως τώρα ζωή του. Δεν είμαστε καν σίγουροι ποια είναι ηλικία της, δεν κάνουμε πλάκα. 30; 35; Ποιος ξέρει σίγουρα;

Αλλά αυτά είναι κάτι πράγματα μικρά. Το σημαντικό είναι ότι βρήκαμε δείγματα δουλειάς της από πριν το σωτήριο έτος 2011, ταινίες όπως το “Jolene”. Αυτό είναι το “Jolene”:

Αυτό ήταν το “Jolene”.

Τώρα βέβαια όπως είπαμε έγινε μέσα σε 2 χρόνια μεγάλο όνομα στο Χόλιγουντ, ήρθε τόσο σπινταριστά που προσπέρασε τη φάση της ανερχόμενης, είναι ήδη ‘εκεί’ δηλαδή, πώς το λένε. Φέτος έπαιξε σε άλλες 367 περίπου ταινίες, όπως ας πούμε το “Killing Them Softly” με Μπραντ Πιτ κλπ.

Στο ενδιάμεσο η Τζέσικα δεν έχει κάνει και τίποτα άπειρες φωτογραφήσεις. Κυρίως κάτι editorials μόδας για κάτι Vogue, με ανοίγματα τέτοιου τύπου για παράδειγμα:

Όχι ότι θέλουμε να μειώσουμε καταστάσεις βέβαια, μη μας παρεξηγήσετε. Δηλαδή θέλω να πω, να, ορίστε.

Απίστευτο.

Και τελοσπάντων δε μας έφταναν αυτά τα χαμόγελα κι αυτός ο ερωτισμός, ήρθε αυτός ο συνδυασμός να μας αποτελειώσει. Από τη μία, φοράει το απειλητικό γυαλί ηλίου και ξεχύνεται στο κυνήγι του Μπιν Λάντεν στο “Zero Dark Thirty” που θα παίξει πολύ στα Όσκαρ και ίσα που θα της χαρίσει και της ίδιας ένα.

Αφετέρου, μπλέκει το τέλειο κορμί της ανάμεσα εκεί σε κάτι σεντόνια επιχειρώντας να μιλήσει στο τηλέφωνο για κάποιο λόγο (ίσως έδινε διαταγές; υποθέσεις κάνουμε) κι εμείς θέλουμε απλά να τους ευχαριστήσουμε όλους, το GQ, το θεό, τον Μάλικ, τον Μπιν Λάντεν, όλους, όλους.

Εδώ κι οι υπόλοιπες φωτογραφίες από το GQ, μαζί με τις λιγοστές παλιότερές της. Όχι άσχημα για μια ηθοποιό που μέχρι πριν 2 χρόνια δεν υπήρχε στο χάρτη, και που ακόμα και στη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων αποτελεί μια κινούμενη στυλιστική καταστροφή στα απανταχού κόκκινα χαλιά.

Jessica Chastain

Επιτέλους. Αποστολή εξετελέσθη.