HOT RIGHT NOW

H Βανέσα Αδαμοπούλου δεν ‘λουφάρει’ πια

Η συμμετοχή στο Your Face Sounds Familiar της τραγουδίστριας με τα μάτια ντισκομπάλες μας έκανε να θυμηθούμε την εποχή που είχαμε κάνει τα σορτσάκια της σημαία.

Έχουν περάσει 9 χρόνια από την εποχή που η Βριλησιώτισσα πτυχιούχος του τμήματος Μεθοδολογίας της Ιστορίας έσκασε μύτη στην πιάτσα, μέσω του βιντεοκλίπ του Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο. Τότε που τα trademark σορτσάκια που φόραγε (στο βιντεοκλίπ, τα βραβεία Αρίων, την φιέστα του Ολυμπιακού) είχαν κάνει πάταγο και η ίδια ήταν ξαφνικά παντού.

 

Μια ξαφνική δημοσιότητα/σουξε που η ταλαντούχα κόρη του λυκειάρχη (που μπήκε στο τραγούδι μετά το πανεπιστήμιο, όταν της το πρότεινε ένα τραγουδιστής που ερχόταν στο studio της αδελφής της για αποτρίχωση και μετά καθόταν και έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσαν όλοι μαζί) χειρίστηκε συγκροτημένα.

 

Όπως δηλαδή άρμοζε στην αστική ανατροφή της και όχι στον εκρηκτικό χαρακτήρα της, τον οποίο είχαν και έχουν την χαρά να απολαύσουν όσοι την έχουν πετύχει να οδηγεί κάπου στην Αθήνα (οδηγεί γρήγορα και δεν διστάζει να σου πει τι ‘πιστεύει’ για την δική σου απόδοση στο άθλημα).

 

Συγκεκριμένα η Βανέσα, το κορίτσι με τα υπέροχα γαλάζια μάτια που στο σχολείο κυκλοφορούσε με σκουλαρίκι στην μύτη, στον αφαλό και το μαλλί ξυρισμένο Μοικάνα από μέσα, έδωσε αρκετές συνεντεύξεις (ένεκα και της σχέσης της με τον Ιωάννη Παπαζήση που ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας) και έκανε και κάποιες φωτογραφήσεις, από τις οποίες μόνο αυτή για το εξώφυλλο του Maxium παρουσιάζει ενδιαφέρον για το αντρικό κοινό.

 

Ήταν και με την βούλα αυτό που λέμε ανερχόμενη τραγουδίστρια. Αν και αρκούσε να της μιλήσεις από κοντά 15-20 λεπτά για να καταλάβεις ότι η Αδαμοπούλου ήταν ένα εντελώς διαφορετικό είδος τραγουδίστριας. Εκείνο που προτιμούσε να περνάει όλη τη χρονιά κάνοντας συναυλίες ανά την Ελλάδα και όχι να είναι πρώτο όνομα σε κάποιο δυνατό νυχτερινό σχήμα.

 

Επίσης στο ίδιο χρονικό διάστημα συνειδητοποιούσες ότι πρόκειται για ένα καλομαθημένο (καλό, όχι κακό, μην παρεξηγηθούμε) πλάσμα με ισχυρή προσωπικότητα. Τόσο ισχυρή που, αν είσαι άντρας, χρειάζεσαι ‘κότσια’ για να μην σου επιβληθεί.

Τα χρόνια πέρασαν, οι δουλειές στα νυχτερινά κέντρα στέρεψαν και η Βανέσα -η οποία ήταν έτσι και αλλιώς με το ένα πόδι έξω- αποφάσισε να κάνει πράγματα διαφορετικά, πράγματα που την εκφράζουν περισσότερα.

Ένα από αυτά είναι η εξαιρετικά πετυχημένη συμμετοχή της σε παιδικές παραστάσεις, όπως αυτή του Μάικ του Φασολάκη.

 

Ένα άλλο, ακόμη πιο απρόσμενο, ήταν το βιβλίο εποχής ‘Αθώοι στον έρωτα’ που κάθισε και έγραψε.

 

Προσοχή. Κάθισε όντως και έγραψε. Δεν είπε απλά ότι γράφει, όπως κάνουν συνήθως διάφορες τηλε-περσόνες που δεν έχουν δουλειά όταν τις ρωτάνε τι κάνουν και ντρέπονται να πουν ‘τίποτα, απλά γυμνάζομαι και περιμένω να μείνω έγκυος’.

 

Και αυτό είναι κάτι που μετράω πολύ στα συν της. Ειδικά από τη στιγμή που ήξερε ότι θα βγουν να πουν τα χίλια μύρια μετά.

 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Και αυτό, ότι δηλαδή η συμμετοχή της στο Your Face Sounds Familiar είναι κάτι που πραγματικά θέλει να κάνει (επίσης έχει ταλέντο στο να μεταμορφώνεται), είναι που με κάνει να πιστεύω ότι η Βανέσα θα τα πάει πολύ καλά.

Άσε που στη δική της περίπτωση, με τέτοια μάτια, παύει να ισχύει και η παροιμία ‘μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται’.