HOT RIGHT NOW

H Vanessa Ferlito που μας χόρεψε στο ταψί

Η undercover πράκτορας Charlie DeMarco του 'Graceland' δεν είναι άλλη από την Arlene του 'Death Proof'. Και όλοι θυμόμαστε τι έκανε εκεί.

Η 32χρονη Ferlito είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους πονάμε που το ΟΝΕΜΑΝ δεν ήταν στον αέρα το 2007. Αν υπήρχαμε από τότε, ένα αφιέρωμα τουλάχιστον τριών χιλιάδων λέξεων για το απάνθρωπο lap dance της στα πόδια του Kurt Russell στο ‘Death Proof’ θα ήταν το πιο εύκολο κείμενο τριών χιλιάδων λέξεων που γράφτηκε ποτέ στα χρονικά του ίντερνετ.

Επειδή ο θεός της showbiz είναι μεγάλος, η Ferlito, μετά από μια πιο εμπορική παρουσία στο ‘Wall Street: Money Never Sleeps’, επιστρέφει στις οθόνες μας με το ‘Graceland’ του USA Network που έχει κλέψει την καρδιά των Μίχαλου και Κοκκίνη.

 

Εκεί, η Ferlito ακούει στο όνομα Charlie και ζει στην Graceland, το πολυτελές καλιφορνέζικο κατάλυμα μερικών εκ των κορυφαίων undercover μπάτσων του FBI. Τη στιγμή του πρώτου επεισοδίου, που ξε-μεταμφιέστηκε από ζητιάνα σε Vanessa Ferlito, τα μάτια μας βούρκωσαν, πατήσαμε ακαριαίο pause και ξαναείδαμε 3-4 φορές τον χορό της στο ‘Death Proof’.

 

Τα μπλεξίματα της με την αστυνομία (ως επαγγελματίας) ήταν γνωστά ήδη από το CSI: NY που σε τρεις σεζόν βοήθησε να μπουν ένα σωρό κακοί στη φυλακή, συνεπώς στο ‘Graceland’ δεν την βλέπουμε στη μεγαλύτερη ανατροπή της ζωής της.

Μπροστά στο σορτσάκι και την ιδέα της κοιλιάς της που είδαμε στην αποθέωση του ‘Down in Mexico’ πριν έξι χρόνια, καμία υποκριτική στιγμή της φοβάμαι ότι δεν θα είναι ισάξια. Ποτέ.

Σε μια (υποκειμενικά ή αντικειμενικά, λίγο με ενδιαφέρει) από τις κορυφαίες σκηνές της φιλμογραφίας του Ταραντίνο, η Ferlito τα κάνει όλα τέλεια, γιατί τα έχει όλα τέλεια. Ακόμη και η τσοκαροειδής διχάλα που φοράει στο πόδι ή το κόκκινο πέρλα νύχι προσδίδουν σπουδαιότητα στον τρόπο που σπάει τη μέση της, που σκύβει, που παιδεύει τον Stuntman Mike.

 

Λίγο το επώνυμό της, λίγο το ‘Mexico’ στο τραγούδι, λίγο το τελικό της πρόσωπο μετά τις ελαφρές πλαστικές στα χείλη και τη μύτη, η πρώτη και παντοτινή μας εντύπωση για το κοντό καυτό κορίτσι ήταν ότι πρόκειται για αυθεντική λατίνα. Α ναι, και λίγο γιατί έτσι μας βόλευε να πιστεύουμε.

Τελικά, η Ferlito είναι γέννημα θρέμμα Νεοϋορκέζα, ο πατέρας της ήταν Ιταλός αλλά δεν τον γνώρισε ποτέ, και να πώς εξηγείται το ‘Ferlito’ και ο όχι και τόσο αμερικάνικος αέρας. Δηλαδή, Νεοϋορκέζα είναι και η Carrie Bradshaw. Βλέπεις κάποια ομοιότητα εδώ πέρα;

 

(στο ‘Nothing Like the Holidays, μας στέλνει αυτόματα στο άρθρο του Χατζηιωάννου για το μικρό γυναικείο στήθος)

Το κορίτσι βρέθηκε από τρελή σπόντα στην ηθοποιία, καθώς δεν έχει σπουδάσει τίποτα (προφανώς δεν έχει πιει ούτε καφέ στο κυλικείο δραματικής σχολής) και απλά την ανακάλυψε ένας ατζέντης στο Λος Άντζελες, όπου επισκεπτόταν μια φίλη. Ένα ρολάκι στην ’25η Ώρα’, μερικά επεισόδια στο ’24’ και η δουλειά έγινε. Εκτός από τις δουλειές της σε τηλεόραση και σινεμά, η Vanessa Ferlito δεν έχει δουλέψει ούτε μια ώρα της ζωής της κάπου αλλού.

Ο πατέρας της πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης όταν εκείνη ήταν δύο κι έτσι οι σκοτεινές στιγμές που θα κληθεί να περάσει το ‘Graceland’ διατρέχονται από μια ειρωνική σύνδεση με τον ίδιο της τον εαυτό. Η Charlie DeMarco, σε ένα επεισόδιο που το cover της πηγαίνει περίπατο, χτυπάει κανονική ηρωίνη στις φλέβες της και οι ισορροπίες στη Graceland κλονίζονται επικίνδυνα.

 

Μιλώντας για αυτήν τη λεπτή σκηνή-στιγμή αλλά και τον ρόλο της ως Charlie, η Ferlito ήταν ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας: “Ο κόσμος των ναρκωτικών είναι πολύ σκοτεινός. Τα ναρκωτικά έχουν επηρεάσει τη ζωή μου και έμαθα πολλά γι’ αυτά από μικρή ηλικία. Όσον αφορά την Charlie, είναι ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη. Νομίζω όπως ακριβώς κι εγώ”.

 

Η Ferlito έχει έναν γιο 6 ετών. Αν ξέρετε κάτι για τον πατέρα του, να μας ενημερώσετε κι εμάς.

Αν η ίδια νιώθει (και με το δίκιο της) ότι η ζωή της έχει φερθεί άδικα με τον πατέρα που δεν γνώρισε, με τις ευλογίες και τη γκρίνια του ανδρικού κοινού πρέπει να νιώσει έξτρα αδικημένη που κανένα κραταιό περιοδικό δεν την έβαλε ποτέ στο εξώφυλλό του. (Γυμνή κατά προτίμηση). Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα. Παραλείψεις ικανές να ταρακουνήσουν την τυφλή μας πίστη στο γούστο και το μέγεθος ενός Esquire ή ενός GQ.

(καλά, στο ‘Shadowboxer’ του 2005, δεν δείχνει να την έχει πειράξει και τόσο)

Παρ’ όλ’ αυτά, η Ferlito είναι από τα σέξι κορίτσια που έχουν πει ένα ανέκδοτο στην περίφημη σελίδα 3 του Esquire. Αυτό ήταν το ανέκδοτο:

‘Άντρας χαμογελάει πονηρά στη σύζυγό του μόλις ξαπλώνουν στο κρεβάτι. Εκείνη τον κοιτάζει και του λέει “Όχι σήμερα αγάπη μου, αύριο έχω ραντεβού με τον γυναικολόγο και θέλω να είμαι φρέσκια”. Ο άντρας μαζεύεται στη γωνία του και λίγο μετά γυρνά και της απαντάει “Μήπως έχεις ραντεβού και με τον οδοντίατρο αύριο;”‘.

Σε κανένα σημείο του κειμένου δεν σου υποσχεθήκαμε ότι η Vanessa Ferlito είναι ένα αστείο κορίτσι. Επίσης, δεν ξέρω αν γέλασε κανείς με το φονικό lap dance. Ξέρω πολλούς που κλαίνε ακόμα πάντως.