HOT RIGHT NOW

H Zooey Deschanel είναι ότι πιο εξωτικό θα δεις ποτέ

Σου χαμογελά και λιώνεις. Εσύ, οι συμπρωταγωνιστές της (π.χ. στο 500 Days of Summer ή στο φρέσκο τηλεοπτικό New Girl) και οποιαδήποτε αρσενικό πέσει κάτω από το ξόρκι της.

Αυτά τα μάτια (δυο γαλάζιες λίμνες ζεν αθωότητας), αυτές οι αφέλειες, αυτή η φωνή, ακόμη  και αυτά –αν είσαι λίγο κάφρος- στήθη. Όλα δηλαδή τα πράγματα που  την έχουν κάνει εδώ και 10 χρόνια -από τότε που πρωτοέσκασε στο Almost Famous – την επίσημη αγαπημένη νεραιδο-πριγκίπισσα όλων των hipster του πλανήτη. Ο λόγος που σου μιλάμε για εκείνη τώρα, είναι το New Girl, το νέο sitcom στο οποίο υποδύεται μια εκδοχή του εαυτού της, ως φρεσκοχωρισμένη που μετακομίζει σε ένα σπίτι με τρεις μαντράχαλους. Το mainstream κοινό, με το οποίο ποτέ πριν δεν είχε ‘φλερτάρει’, ξετρελάθηκε από το πρώτο επεισόδιο. Και κάποιος από τους executive της Fox πήρε τρελό μπόνους επειδή έκανε το αυτονόητο, να αφήσει δηλαδή την Zooey να είναι ο εαυτός της. Στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Γιατί αυτό που  βλέπεις στο New Girl, αυτό που έχεις ήδη δει στο εξαιρετικό 500 Days of Summer, δεν είναι περσόνα, δεν είναι υποκριτική. Είναι ο πραγματικός της εαυτός, ένα ζωντανό, εσαεί χαμογελαστό καρτούν με vintage παστέλ ρούχα, μπαλαρίνες και μια διαχρονική ρετρότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι τόσο χαριτωμένη που καταντάει γλυκερά ασέξουαλ. Με άλλα λόγια, μια χαρά θέλεις να ξυπνάς δίπλα της κάθε πρωί. Εσύ και τα εκατοντάδες site φανατικών που είναι αφιερωμένα σε κάθε κίνηση και σε κάθε λουκ της, τα ίδια που την έχουν χρίσει ‘manic pixie dream girl’.

Η αλήθεια είναι  ότι, από Wikipedia άποψη, πληροί μια χαρά τις προδιαγραφές της δημόσιας εικόνας της. Δισέγγονή Γάλλου πρωθυπουργού και κόρη σκηνοθέτη (που την τράβαγε σαν νομάδα από γύρισμα σε γύρισμα) που παράτησε το κολλέγιο για να σπουδάσει μουσικό θέατρο, με πρώτο μεροκάματο την συμμετοχή της –ως κοκκινομάλλα- στο videoclip She has issues των Offspring. Επίσης τραγουδάει σαν άγγελος (τσέκαρε τα videoclip των She & Him, τoυ ντουέτου που έχει φτιάξει μαζί με τον M.Ward), παίζει keyboard, κρουστά, μπάντζο και γιουκαλίλι και συνηθίζει να κλέβει την παράσταση από όποια τολμάει να μοιραστεί την οθόνη μαζί της (π.χ. την Jennifer Aniston στο Good Girl ή την Sarah Jessica Parker στο Failure to Launch).

Για όσους ενδιαφέρονται, μόλις χώρισε από τον σύζυγο της, τον frontman των Death Cab for Cutie Ben Gibbard. Είπαμε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.