HOT RIGHT NOW

Κανείς δεν κοιτάει την Iggy Azalea στο πρόσωπο

Όπου Iggy Azalea, βάλε 23χρονη ράπερ απ' την Αυστραλία με προφορά και οπίσθια Λατίνας που κάνει καριέρα στις Η.Π.Α. με λίγη βοήθεια απ' το Youtube και μπόλικο twerking.

Ένας ωραίος τρόπος να το θέσεις είναι ότι η Iggy Azalea, που γεννήθηκε πριν 23 χρόνια στο Σίδνεϊ ως Amethyst Amelia Kelly, δεν είναι το πιο φρόνιμο κορίτσι της παγκόσμιας showbiz. Και πάλι, ο ωραίος αυτός τρόπος παραείναι κόσμιος.

Η Iggy παράτησε το σχολείο στα 14 και ασχολήθηκε με δύο καινούργιες ασχολίες. Με το να ραπάρει, κάτι που έφερνε σε δύσκολη θέση φίλους, γνωστούς και συγγενείς και με το να καθαρίζει δωμάτια ξενοδοχείων με τη μητέρα της για να μαζέψει τα λεφτά που πρέπει και να φύγει άρον άρον για την Αμερική, κάτι που δεν έφερνε κανέναν σε δύσκολη θέση.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι η Azalea μοιάζει περισσότερο στη Nicki Minaj παρά σε Αυστραλέζα. Μπορεί να μη ζούσαμε κοντά της στην Azalea Street, στο δρόμο δηλαδή που μεγάλωσε κι απ’ τον οποίο δανείστηκε το καλλιτεχνικό της επώνυμο (σ.σ. το Iggy το πήρε από τον σκύλο της, όχι απ’ τον Iggy Pop), αλλά η εικόνα της να λέει τραγούδια με σχεδόν μόνο βρώμικες λέξεις δεν κάνει και πολύ αυστραλιανή.

Αυστραλιανή είναι η Nicole Kidman και η άσπρη της επιδερμίδα.

 

Προς το παρόν, η Iggy ζει στην Αμερική με μια προσωρινή βίζα πέντε ετών, έχει προλάβει να λερώσει το ποινικό της μητρώο με όχι τόσο αποσαφηνισμένες παραβάσεις και αναγνωρίζει ότι περισσότεροι άνθρωποι την ξέρουν για τα ανεξέλεγκτα οπίσθια, παρά για τη μουσική της. Παρεμπιπτόντως, το ραπάρισμα της έχει βελτιωθεί αισθητά.

(στο twerking, δηλαδή στο να χορεύει λες και κάνει σεξ, τα πήγαινε ανέκαθεν καλά)

Το ότι τα καταφέρνει το χρωστάει στον T.I. στον οποίο αποτάνθηκε πριν δυο χρόνια για συμβουλές, γνώσεις και λίγο πατρονάρισμα ενόψει του πρώτου της άλμπουμ (που δεν έχει βγει ακόμα).

 

Τα πρώτα βίντεο με την ίδια σε freestyling περιπέτειες της έδωσαν μια σπρωξιά αναγνωρισιμότητας, αλλά ο κόσμος άρχισε να της μιλάει στο δρόμο όταν ανέβασε το πρώτο επίσημο κλιπ της, αυτό για το ‘Pussy’.

 

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η Iggy σύστηνε στα πλήθη το δυνατό της σημείο με ένα ψηλοκάβαλο κίτρινο παντελόνι-κολάν-τι-σημασία-έχει-τι-ήταν-ακριβώς.

Θα ακολουθούσαν πολλά και ενδιαφέροντα -περισσότερο για το μάτι, παρά για το αυτί- κλιπ, όπως αυτό για το ‘Change Your Life’ παρέα με τον φίλο της T.I., στο οποίο η Iggy βγαίνει ουσιαστικά topless από την πισίνα.

 

Επίσης, να μην παραλείψουμε και το κλιπ του ‘Work’, του πρώτου single για το ντεμπούτο άλμπουμ της, στο οποίο η Iggy κάθε φορά που λέει ‘working on my shit’, κουνάει πέρα δώθε το shit που όλοι καταλάβαμε.

Στα highlights του ’13 ήταν και η εμφάνισή της στο πλευρό του Robin Thicke για άλλο ένα ‘Blurred Lines’ στο Άμστερνταμ και τα MTV European Music Awards.

 

Κάπου εκεί, η Iggy είχε και ένα πρόβλημα με το κάτω κομμάτι του φορέματός της και το wardrobe malfunction απέκτησε άλλες διαστάσεις. Κάποιοι λένε ότι το έκανε επίτηδες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να τους αμφισβητήσουμε.

Σε κάτι τέτοιες περιστάσεις θυμάσαι την ατάκα της Iggy στη μητέρα της που έκλαιγε με μαύρο δάκρυ όταν η κόρη της έφευγε για τα ξένα.

 

Σε πείσμα όσων πιστεύουμε ότι το κορίτσι ζει για να προκαλεί ή ότι πρόκειται για τη Lady Gaga του χιπ χοπ, η ίδια δηλώνει απογοητευμένη με το πόσο έχει καθυστερήσει να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της, ‘The New Classic’.

“Υποτίθεται ότι θα έβγαινε τον Οκτώβριο του ’13, αλλά επειδή ήμουν σε περιοδεία με την Beyonce, η δισκογραφική δεν επέτρεψε την κυκλοφορία του, χωρίς να είμαι εκεί και να το υποστηρίξω με live εμφανίσεις και συνεντεύξεις. Ήταν λογικό. Μετά όμως, δεν ήθελαν να βγει ούτε τα Χριστούγεννα ούτε το Γενάρη γιατί ο κόσμος είναι ακόμα σε mood διακοπών και καταλήξαμε στον Φεβρουάριο”. Ούτε το Φλεβάρη βγήκε.

 

Η μεγαλύτερη επιρροή της, μουσικά και όχι μόνο, ήταν ο Tupac. Το δωμάτιο στο οποίο μεγάλωσε είχε χιλιάδες φωτογραφίες του κολλημένες ΠΑΝΤΟΥ.

Όσον αφορά το στιλ της, το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει τη γνωστή τηλεοπτική Νταντά Fran Drescher στις επιρροές -δίπλα σε κάτι κορίτσια όπως η Victoria Beckham και η Gwen Stefani- τα λέει και τα εξηγεί όλα.

 

Αν έχει καταφέρει κάτι πριν καν την πρώτη επίσημη κυκλοφορία της (τελικά στις 21 Απριλίου), είναι να πλασαριστεί ικανοποιητικά για το βιογραφικό της στην αμερικάνικη showbiz. Πριν λίγες εβδομάδες, η Iggy πόζαρε μαζί με τον φίλο της και γκαρντ των L.A. Lakers, Nick Young, για το GQ. Εκεί ο ένας μιλούσε για τον πισινό του άλλου. Έδειχναν ευτυχισμένοι.

Μάλιστα, ο Nick είναι τόσο καλά εδώ και έξι μήνες που νομίζει ότι τα βάζει ακόμη κι αν η μπάλα δεν του κάνει το χατήρι.

Αυτό είναι το τίμημα του να βγαίνεις με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του twerking. Χάνεις τις ισορροπίες σου.