HOT RIGHT NOW

Μαρία Τσαγκαράκη, η νέα αγαπημένη μας κρητικιά Αμαζόνα

Η Μαρία Τσαγκαράκη είναι ό,τι ωραιότερο έχει παράγει η λεβεντογέννα τα τελευταία 20 χρόνια.

Έχουν περάσει 36 μήνες από τότε που γράψαμε για εκείνη ότι “είναι ό,τι πλησιέστερο στο ιδεώδες της κρητικής ομορφιάς έχει σκάσει μύτη τα τελευταία χρόνια”. Μεταξύ μας; Και λίγα λέμε.

Είκοσι δευτερόλεπτα. Τόσο σου παίρνει να συνέλθεις την πρώτη φορά που την βλέπεις από κοντά. Τόσο σου παίρνει για να πάρεις την επόμενη ανάσα. Τόσο σου παίρνει για να σταματήσεις να την κοιτάζεις σαν ηλίθιος.

Τουλάχιστον τόσο μου πήρε εμένα όταν την είδα να μπαίνει για πρώτη φορά στο χώρο του casting. Η μοναδική μελαχρινή μέσα σε μια λαοθάλασσα από ανορεξικά ξανθά μοντέλα από την Ανατολική Ευρώπη.

Η μοναδική αληθινή γυναίκα, με αληθινές καμπύλες.

Επίσης η μοναδική που δεν χαμογελούσε. Κάτι που, για κάποιο λόγο, καθιστούσε την ομορφιά της ακόμη πιο συγκλονιστική. Δωρική. Κινηματογραφική. Και σίγουρα εξαγώγιμη.

Ναι, για Χόλιγουντ μιλάω. Και όχι, δεν υπερβάλλω. Το πρόσωπο της Μαρίας είναι συγκλονιστικό.

 

tsagkaraki 

Αψεγάδιαστα ελληνικό/μεσογειακό. Ο λόγος δηλαδή που έκανε την Μιςς Κρήτη 2009 , Αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 2010 και Miss Globe Cosmopolitan 2011, να είναι περιζήτητη το διάστημα που βρέθηκε στην Ινδία για δουλειά.

 

Δείτε την εδώ σε μια Ινδική διαφήμιση για να πάρετε μια γεύση.

 

Ο ίδιος λόγος που η Μαρία συνεχίζει να είναι περιζήτητη αυτή την στιγμή. Τόσο στην Ελλάδα (είναι το κορίτσι από το Stoiximan), όσο στο εξωτερικό.

 

Όλα ξεκίνησαν τον 2009, όταν η Τσαγκαράκη ήταν ακόμη φοιτήτρια Φιλολογίας στο Ρέθυμνο.

 

Μπράβο στην φίλη της. Μπράβο στην ίδια που πήρε τον τίτλο. Και διπλό μπράβο που δεν πήραν τα μυαλά της αέρα.

Αντιθέτως η πολυτάλαντη κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ (‘Όταν είπα στον πατέρα μου ότι θα ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας έμεινε με το στόμα ανοιχτό, καθώς ως έφηβη ντρεπόμουν να κάνω έστω και δυο μέτρα μόνη μου για να μην τραβήξω πάνω μου τα βλέμματα του κόσμου’) όχι μόνο φρόντισε να τελειώσει τη σχολή της, αλλά έκανε και για ένα διάστημα μάθημα σε παιδιά της 3ης Λυκείου που προετοιμαζόντουσαν για τις πανελλήνιες.

 

Επιπλέον, όπως βλέπεις στις παρακάτω φωτό, δικαιώνει πλήρως τον τίτλο Αμαζόνα, καθώς κάνει ιππασία.

Ψαρεύει.

Και γενικώς ασχολείται με οτιδήποτε είναι outdoor και αθλητικό.

 

Προσωπικά θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα κάνει το πέρασμα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Μοιάζει φτιαγμένη για να είναι μπροστά στην κάμερα. Κάτι που κατάλαβαν πολύ γρήγορα οι Ινδοί casting directors που της πρότειναν να παίξει σε ταινίες.

 

Τι μένει για το τέλος; Μια μαντινάδα. Για την ακρίβεια δυο. Εκείνες οι δυο, από τις πολλές που της έχουν αφιερώσει, που έχει ξεχωρίσει η ίδια: “Σαράντα να τα μοιραστούν τα δικά σου κάλλη, όλες θα γίνουν όμορφες και όμορφη θα ’σαι πάλι” και “Στης Αφροδίτης το νησί έλαμψε η ομορφιά σου, γι’ αυτό δεν φανερώθηκε να συγκριθεί μπροστά σου”.