HOT RIGHT NOW

Μίλα μας απότομα, Diane Kruger

Η πρωταγωνίστρια του 'The Bridge' είναι όσο ψυχρή και απότομη χρειάζεται (για να τη σκεφτόμαστε και μετά τα επεισόδια).

Είναι αναμφίβολα μια απογοήτευση να ψάχνεις τρόπους  για να γνωρίσεις καλύτερα την Diane Kruger και να ανακαλύπτεις ότι έχει μακροχρόνια σχέση με τον Joshua Jackson. Δηλαδή τον Pacey από το ‘Dawson’s Creek’. Αλλά ας είναι. Η Diane είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από αυτό.

Στο ‘The Bridge’, όχι την πιο εύκολη σειρά που έχεις δει, η Diane μοιράζεται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους με τον Demian Bichir. Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος έχει γράψει όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το remake του σκανδιναβικού σήριαλ ‘Bron’. Η δε Diane Kruger πιάνει τέτοια επίπεδα κυνισμού ως ντετέκτιβ Sonya Cross που οι προφανείς εξωτερικές της χάρες ΔΕΝ είναι το πιο ελκυστικό πράγμα πάνω της, τουλάχιστον για τα 50 λεπτά που διαρκούν τα επεισόδια. Το “The Bridge” btw προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 23:30 στο FOX.

Με έναν μυστήριο τρόπο -να δεις που φταίνε τα αυστηρά γονίδια των Γερμανών γονιών της- η ψύχρα, η προσκόλληση στον ορθολογισμό και ταυτόχρονα το μίσος της για κάθε περιττή κουβέντα, την ανάγουν σε ακόμα πιο εξαίρετη περίπτωση.

 

Ποιος άντρας που τα πίνει μόνος του σε ένα μπαρ δεν θα ήθελε να τον πλησιάσει μια Diane Kruger και να του πει ορθά κοφτά “Θα ήθελες να κάνεις σεξ μαζί μου απόψε”‘; Τι δεν το είπε η Diane, αλλά ο ρόλος της; Τι λεπτομέρειες Θεέ.

 

Πριν το ‘The Bridge’ και την ηθοποιία, η Kruger, 36 σήμερα, έκανε καριέρα στο μόντελινγκ. Για την ακρίβεια, η πορεία της ξεκίνησε από τα 16 και παρότι δεν είδε ποτέ τον κόσμο πάνω από τα 174 εκατοστά του ακριβούς της ύψος, κατάφερε να παίξει σε διαφημίσεις οίκων τύπου Giorgio Armani, Chanel, Yves Saint Laurent, Dior, Burberry.

Γενικά, τα πήγε μια χαρά ως μοντέλο. Απλά, ως ηθοποιός τα πήγε ακόμα καλύτερα. Ή στην τελική, έτσι την γνωρίσαμε, τι θέλεις τώρα;

Το Esquire μυρίστηκε την επιτυχία της σειράς και του ρόλου της Diane κι έτσι είχαμε τη χαρά να τη δούμε φαρδιά πλατιά και με κάτι πρόχειρο πάνω της στο τεύχος Αυγούστου. Ενώ ψάχναμε για την καλύτερη πόζα, πήραμε μερικά γρήγορα μαθήματα Γεωγραφίας.

 

(αυτή είναι η καλύτερη πόζα)

Η Kruger έχει προλάβει να γεννηθεί στην Γερμανία, να μεγαλώσει στο Λονδίνο, όπου προσπάθησε να γίνει μπαλαρίνα στη Royal Academy, αλλά τραυματίστηκε και τα παράτησε, για να καταλήξει στο Παρίσι όπου ξεκίνησε το μόντελινγκ, κάνοντας το Παρίσι-Νέα Υόρκη κάτι σαν Σύνταγμα-Ομόνοια, αλλά όχι στο τόσο δολοφονικά βαρετό του. Παρ’ όλ’ αυτά, η Diane βαρέθηκε.

“Βαρέθηκα το μόντελινγκ κι έτσι πήγα σε μια δραματική σχολή στο Παρίσι. Από τότε, τα έκανα και τα δύο παράλληλα, χωρίς να μπορώ να μείνω σε κάποιο μέρος για πολύ καιρό. Έχω φοβία με τις δεσμεύσεις”. Ναι, βρε Diane, αλλά την πιο λάθος δέσμευση δεν σε βλέπουμε να τη φοβάσαι και τόσο. (Για τον Joshua λέμε. Μένουν μαζί στο Λος Άντζελες).

Από wins πάντως, άλλο τίποτα. Η Kruger έπαιξε την Ωραία Ελένη στην ‘Τροία’ του Wolfgang Petersen. Για τον ρόλο, η Kruger δεν είχε απλά ανταγωνισμό. Είχε ένα στρατό από ωραίες γυναίκες απέναντί της, καθώς ο μύθος λέει ότι ο Petersen είδε 3.000 ηθοποιούς για να βρει την πιο κατάλληλη Ελένη.

 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Diane οδηγήθηκε στο κρεβάτι με τον Orlando Bloom (αυτό κάνε ό,τι δεν το είδες) και έβγαλε στη φόρα τα περιττά της (not) κιλά. Άλλη μια χρυσή σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

Α, ναι, αργότερα την είδαμε γυμνή και στο ‘Inhale’:

 

Να μην ξεχάσω (να ηρεμήσω και να σημειώσω) ότι το κορίτσι έπαιξε και στο ‘Inglourious Basterds’ ως διπλός πράκτωρ Bridget von Hammersmark. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του ονόματος να κατακρημνίσει τη θηλυκότητα της, η Kruger ήταν το ίδιο όμορφη και εκεί.

Αν αναρωτιέσαι πώς καταφέρνει τελικά να γκρεμίσει από μόνη της την Kruger θηλυκότητα ως Sonya Cross του ‘The Bridge’, η απάντηση έρχεται από την ίδια. “Σε όλη μου τη ζωή, ακούω κάποιον να λέει ότι είμαι σχεδόν απότομη επειδή συνηθίζω να μιλάω πολύ ευθέως. Ναι, μπορώ εύκολα να καταλάβω γιατί με διάλεξαν για το συγκεκριμένο ρόλο”.

 

Η έλευση της Kruger στη ζωή μας -να σημειωθεί ότι το κορίτσι δεν πιστεύει στο γάμο,από τότε που πήρε διαζύγιο απ’ τον Γάλλο ηθοποιό Guillaume Canet και αυτό την τιμά- έχει κάνει και πάλι επίκαιρο το θέμα ‘όμορφη και bitchy ή γλυκούλα και πιο προσιτή;’. Οι δύο σχολές έχουν έρθει απέναντι και τα επιχειρήματα βάλλονται εκατέρωθεν.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι πιο φανατικοί τους βλέπουν τον συνεπώνυμό της, Freddie Kruger, στον ύπνο τους και τους συμβαίνουν κακά πράγματα. Με συγχωρείτε γι’ αυτήν την εικόνα. Diane, μπορείς να με επιπλήξεις.