HOT RIGHT NOW

Όλα όσα μπορεί να σου μάθει μια γυναίκα σαν την Kate Winslet

Δεν είναι η κλασική σεξοβόβμα που θα μονοπωλήσει τις κουβέντες με τον κολλητό σου. Είναι κάτι ακόμα καλύτερο.

Μια μέρα πριν την εκατοστή επέτειο του ναυαγίου του Τιτανικού, το ΟΝΕΜΑΝ νιώθει τη βαθιά υποχρέωση να γράψει για μια γυναίκα που ελάχιστα έχει απασχολήσει λόγω των γυμνών της (έχει κάνει) και των σέξι φωτογραφήσεων (έχει κάνει). Η Kate Winslet δεν είναι δα ένα μικρό κοριτσάκι. Καθοδόν για τα 37, η Αγγλίδα ηθοποιός που γνωρίσαμε από νωρίς στον Τιτανικό (εντάξει, μετά τα 18 είδαμε το “Λογική κι Ευαισθησία” που είχε προηγηθεί, κανονικοί άνθρωποι είμαστε) είναι μια γυναίκα που έχει να σου μάθει δυο-τρία πράγματα.

Οι κακοπροαίρετοι και ρηχοί καλλιεργητές της μπλοκμπαστεροσύνης θέλησαν να μας την ταϊσουν στη σκηνή με τον Leo στο κατάρτι, αλλά εμείς επιμείναμε στη σκηνή που γδύνεται στον Leo για την τέχνη. Και δικαιωθήκαμε. Όχι γιατί συνέχισε στο ίδιο κλίμα των αποκαλύψεων (και ΤΙ αποκαλύψεις, Θεέ), αλλά γιατί ακολούθησε το δρόμο της σοφίας. Τον δρόμο που πάντα σε δεύτερη ανάγνωση τρελαίνει τους άντρες και τους στέλνει πίσω στα θρανία. Ώρα για μελέτη λοιπόν:

Μάθημα 1ο: Οι σοβαρές Αγγλίδες το κάνουν καλύτερα

 

Υπάρχουν δύο είδη Αγγλίδων. Αυτές που είναι για να έρχονται στο Φαληράκι, είτε έρχονται είτε τελικά περνάνε το καλοκαίρι στο Μπράντφορντ, κι αυτές που απομυζούν κάθε θετικό στοιχείο της αγγλοσύνης και γίνονται κάτι μεγαλειώδες. Όπως ακριβώς η Kate. Ή όπως όχι ακριβώς η Keira Knightley, ας πούμε.

Το απαραίτητο φρύδι για να τονιστεί το βλέμμα και η γραμμή “δεν είμαι σαν τις άλλες που υπονοούν τι κάνουν στο κρεβάτι τους μέσα από το σχήμα των φρυδιών τους”. Σοβαρή, ψιλοαυστηρή (ειδικά από το “The Reader” και μετά, την βλέπουμε τελείως με άλλο μάτι), βλοσσυρή, η Kate σου μαθαίνει έτσι, μόνο από το παρουσιαστικό, πως είναι να ΜΗΝ παίζεις με μια γυναίκα.

 

Μάθημα 2ο: Γυναίκες χωρίς κόμπλεξ, δύο φορές γυναίκες

 

Το 2008, η Kate Winslet είπε να φωτογραφηθεί γυμνή για το Vanity Fair. Το 2008, η Kate Winslet είχε δύο παιδιά και ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Sam Mendes. Η φωτογράφιση στο Vanity Fair ήταν ίσως η πιο αισθησιακή/εντυπωσιακή που έκανε ποτέ.

Το 2003, είχε φωτογραφηθεί και για το βρετανικό GQ και λόγω μερικών έξτρα κιλών, ο art director του περιοδικού της έκανε τόσο photoshop όσο αρκούσε για να γίνει αγνώριστη και να δηλώσει δημόσια ότι το περιοδικό της αφαίρεσε καμιά 15αριά κιλά χωρίς τη συναίνεσή της. Δηλαδή, την ώρα που μοντέλα και σταρ που ποζάρουν γυμνές σε περιοδικά σε όλο το σύμπαν αγωνιόντας να μην φανούν χοντρές, η Kate διαμαρτυρήθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ για το αντίθετο. Αυτό λέγεται και κότσια.

 

Μάθημα 3ο: Εισαγωγή στον σέξι, φωτογραφημένο εαυτό της

 

Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

 

Μάθημα 4ο: Συννεφιά στην “Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού”

 

Η γυναίκα που λανσάρει πια απροκάλυπτα το συνδυασμό κατάξανθο μαλλί-κατάμαυρο φρύδι (ναι, ξαναλέμε για το φρύδι γιατί πλάκα-πλάκα είναι και η ανατρεπτική αφορμή για να ασχοληθείς με τον άνθρωπο Winslet) έχει παίξει ίσως σε ένα από τα πιο απενοχοποιημένα (για τους άντρες) ρομάντζα στην ιστορία του κινηματογράφου. Ακόμη και με την μπλε ανταύγεια στο ξανθό μαλλί που μετά έγινε κόκκινο, πράσινο, διάφορα, έδειχνε και ήταν η Special One (σόρι Ζοζέ γι’ αυτό).

Στον ρόλο που πραγματικά την ερωτευτήκαμε περισσότερο κι από τον Jim Carrey στην ταινία, η Kate ενσάρκωσε αυτό που θέλει κάθε εργένης στα 30-35. Την περίεργη, πανέξυπνη, ατακαδόρισσα γυναίκα. Μετά από πολύμηνες “φτηνές” αναζητήσεις σε γυναίκες όπως η Ωραία Γκόμενα, η Πρόστυχη Εραστής ή η Femme Fatale, ο άντρας καταλήγει να θέλει τη γυναίκα που τρόπον τινά του μοιάζει περισσότερο. Αυτό έγινε και στα “Φιλαράκια” με τον Τσάντλερ και τη Μόνικα, όχι;

Μάθημα 5ο: Ωδή στην κανονική γυναίκα (όχι ότι η Kate είναι και η πιο κανονική)

 

Αυτή που στο τέλος της μέρας, φτάνοντας σπίτι και κλειδώνοντας την εξώπορτα, θέλεις όσο τίποτα να την βρεις από τη μέση πλευρά και όχι να την αφήσεις στο δρόμο ή στο δικό της σπίτι. Μία σαν την Kate Winslet.