HOT RIGHT NOW

Πόσο καιρό θα μας αφήσετε χωρίς την Έλενα Παπαβασιλείου;

Το αστείο πρέπει να τελειώσει σχετικά σύντομα. Και η Έλενα να επιστρέψει στα σαλόνια και την καρδιά μας. Α κάτσε. Από το δεύτερο δεν έφυγε ποτέ.

Υπάρχουν λογής και λογής στερητικά σύνδρομα. Άλλος δεν μπορεί να στερηθεί το τσιγάρο, άλλος δεν μπορεί να στερηθεί τον καφέ κι εγώ λόγου χάρη δεν μπορώ να στερηθώ την μαγιονέζα και το bacon. Υπάρχει όμως και μία στέρηση που όλους μάς ενώνει. Η Έλενα Παπαβασιλείου λείπει πολύ καιρό από την ελληνική τηλεόραση. Και δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να μην ομολογεί ότι αυτό είναι λάθος.

Και μην βιαστείς να πεις ότι την βλέπαμε όλο το φθινόπωρο στο Dancing with the Stars γιατί δεν ήταν αρκετό. Μία ημέρα, χωρίς προκαθορισμένη ώρα εμφάνισης και με ένα συφερτό ανθρώπων τριγύρω της δεν το λες τηλεοπτικό χρόνο. Ή τουλάχιστον δεν το λες τηλεοπτικό χρόνο που να αξίζει στην Έλενα, την Onewoman 2011, μην τα ξεχνάμε αυτά.

Το σκεφτόμουν σήμερα το πρωί που την άκουγα στο ραδιόφωνο με το ερτζιανό ταίρι της τα τελευταία χρόνια, Βαγγέλη Περρή. Δεν μου είναι αρκετό να ακούω την Έλενα Παπαβασιλείου σε ένα ραδιόφωνο. Ναι, οκ να την ακούω και εκεί αλλά θέλω όταν γυρίζω από τη δουλειά στο σπίτι, να είναι εκεί να με υποδεχτεί τηλεοπτικά.

Έλενα Παπαβασιλείου 

Μία σχέση εξ αποστάσεως

Είναι σαν να έχεις μία πάρα πολύ ωραία γκόμενα σε σχέση εξ αποστάσεως. Της μιλάς στο τηλέφωνο, της μιλάς ενίοτε στο Skype αλλά δεν την βλέπεις. Και όσο δεν την βλέπεις, σου λείπει ακόμα περισσότερο.

Και ανυπομονείς για την επόμενη φορά που θα την δεις αλλά εκεί τουλάχιστον υπάρχει ένα ραντεβού, μία ημερομηνία που έχεις κλείσει εισιτήρια να πας να την δεις, μία υπόσχεση συνάντησης. Εδώ τι έχουμε να περιμένουμε; Την επόμενη τηλεοπτική σεζόν; Μας δουλεύετε;

Και μέχρι τότε αυτή η σχέση φουντώνει. Με την Έλενα να μας κρατάει θερμούς μέσω Twitter και εμάς να σκαρφιζόμαστε λύσεις για να την φέρουμε κοντά μας. Σκαλίζουμε τις ελάχιστες φωτογραφήσεις που έχει κάνει, διαβάζουμε τις όποιες δηλώσεις έχει κάνει, αναπολούμε παλιές καλές στιγμές που όχι μόνο υπήρχε στην τηλεοπτική μας ζωή αλλά ήταν η διακαναλική βασίλισσα της πρωινής ζώνης.

 

Αλλά με όλους εκείνους τους κυρίους που την έχουν αφήσει εκτός τηλεοπτικού δέκτη τους τελευταίους μήνες. Θα μπορούσαμε να ονοματίσουμε πολλές άλλες κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης τις οποίες θα μπορούσε να αντικαταστήσει. Στον Alpha, στον ANT1, στο MEGA ακόμα και στο STAR και τον ΣΚΑΙ.

Αλλά όχι. Η Έλενα Παπαβασιλείου δεν είναι αντικαταστάτρια κανενός. Να καθήσετε κύριοι να φτιάξετε τηλεοπτικές εκπομπές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της.

Προτεινόμενες τηλεοπτικές εκπομπές

Ορίστε. Σας δίνουμε και μερικές ιδέες.

Ένα πρωινό μόνο για εκείνη

Το θέλετε στο περυσινό concept του ΑΝΤ1 για να είναι και δοκιμασμένο; Θα ξεκινάει με έναν δημοσιογράφο στο πλάι της να παρουσιάζουν τις σοβαρές ειδήσεις της ημέρας και σιγά σιγά θα περνάει στα πιο ανάλαφρα. Στα πιο lifestyle. Κατά τις 12 θα την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο.

Ένα μεσημεριανό πολύ χαλαρό

Δεν της αρέσουν πολύ τα στημένα. Ούτε και σε εμάς. Γι’ αυτό τα μεσημεριανά πάνελ θα θάβονταν στη λήθη και την θέση τους θα έπαιρναν ωραιότατοι καναπέδες. Αραχτοί. Και η Έλενα θα καθόταν στην παρέα μας και θα μας παρουσίαζε μία ολοκληρωμένη μεσημεριανή ζώνη. Στο πρώτο μισάωρο θα βλέπαμε μαζί της (εκείνη θα σχολίαζε) μία παλιά τηλεοπτική σειρά. Κατά προτίμηση Απαράδεκτους ή της Ελλάδος τα Παιδιά. Στην συνέχεια θα κουβεντιάζαμε δυο τρία θέματα, θα βλέπαμε μαζί της κι ένα τηλεπαιχνίδι έτσι για τον ύπνο του Δημοσίου Υπαλλήλου που χωνεύει και καλό σας απόγευμα.

 

Ένα τηλεπαιχνίδι δράσης

Κάτι δραστήριο ρε παιδί μου τύπου Fort Boyard αλλά λιγότερο βαρετό. Με μοναδική υποχρέωση να παίζει και η ίδια μαζί με τους παίκτες κάθε φορά. Να φοράει μία sexy στολή και να πέφτει στα λασπόνερα, να κολυμπάει σε ποτάμια, να ανεβαίνει σε βουνά. Πολλά ζητάμε διάολε;

Ένα πολύ ωραίο βραδινό show

Ο κόσμος προχωράει. Μαζί και τα βραδινά show σε όλον τον κόσμο που δεν έχουν μείνει κολλημένα στη δεκαετία του 1990. Βγάλε λοιπόν την Ρούλα Κορομηλά από το μυαλό σου και σκέψου την Έλενα με καλεσμένους, με χορευτικά, με διάφορες δοκιμασίες για την ίδια και τους άλλους, με live συγκροτήματα. Με ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Βασικά, μια λευκή επιταγή για την Έλενα

Ρωτήστε την ίδια τι θέλει να κάνει στην ελληνική τηλεόραση. Και να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε έκπληκτοι με τις ιδέες που έχει αυτό το κορίτσι. Ιδέες που ενδεχομένως να μην έχει ομολογήσει ποτέ. Ιδέες που ξεφεύγουν από την στενή οπτική των διευθυντών προγράμματος.

 

Οι ανησυχίες της, οι σκέψεις της και το μυαλό της ξεπερνούν τα κλισέ των τηλεοπτικών ξανθών. Η Έλενα Παπαβασιλείου δεν είναι άλλη μια τηλεοπτική γκόμενα. Είναι η Έλενα Παπαβασιλείου. Και όταν καταλάβουν στα κανάλια τι γυναίκα αφήνουν στον πάγκο, θα είναι μάλλον αργά.

Δώστε της έναν τηλεοπτικό καμβά και αφήστε την να μουτζουρώσει ό,τι θέλει. Εμείς θα είμαστε εκεί να το αγαπήσουμε κι αυτό.